Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Publikace, časopisy (Publications, Books and Magazines) ‹ MODELÁŘ ‹ 2014
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

8/2014

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: 8/2014

Příspěvekod Pavel Šubr » 15 srp 2014, 16:01

No asi jsem vyjímka ](*,) ,ale já čtu Modeláře celýho a všechny články.Mě příjde každý číslo dobrý,rozhodně je Modelář lepší čtení než poslední speciál od Miga . :-&(
Ale možná jsem jenom zapoměl vyvětrat ředidlo po stříkání... :nuts: :?
Pavel Šubr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 15 srp 2014, 17:29

Jester: diky
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 15 srp 2014, 20:39

Jezevčík píše:Jakože má třeba amputovaný ruce, frontální lobotomii, nebo mu to zakázala maminka, jo?

pokial viem aj clovek tu posobiaci pod nickom janky mal zaujem napisat clanok o stavbe KN-251 do modelara co mu nebolo umoznene.
ak to bolo kvoli tomu ze ta stavba bola uz tu je to zaujimava logika ale budis.je to vas casopis ale ja by som si to cislo prave iba kvoli tomu clanku kupil.uz ma nebavi stale citat iba o vrakoch len namalovanych vzdy na inom kuse plastu.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod pistonleros » 15 srp 2014, 20:55

tomec píše:
Jezevčík píše:Jakože má třeba amputovaný ruce, frontální lobotomii, nebo mu to zakázala maminka, jo?

pokial viem aj clovek tu posobiaci pod nickom janky mal zaujem napisat clanok o stavbe KN-251 do modelara co mu nebolo umoznene.
ak to bolo kvoli tomu ze ta stavba bola uz tu je to zaujimava logika ale budis.je to vas casopis ale ja by som si to cislo prave iba kvoli tomu clanku kupil.uz ma nebavi stale citat iba o vrakoch len namalovanych vzdy na inom kuse plastu.

To bylo myslím vždycky. První modelář, pak veřejný sektor.. I když Rába byla na MF už asi před rokem...
Já spíš myslím, že to je o prezentaci stavby než, to že někdo může a někdo ne...
Černá není barva, to je stav mysli...
2CV - hromada kachen
Praga V3S AD80
Hotovo:
Zetor Crystal 8011
STAVOSTROJ KNB-250
pistonleros

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomec » 15 srp 2014, 20:58

ako vravim sefredaktor vie co robi.
ja som to pisal skor na margo tej poznamky ze je dost cesko-slovenskych modelarov/autorov ktory by aj nieco napisali ale prednost sa dava zahranicnym.
tomec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mara modelar » 15 srp 2014, 21:25

Co se třeba začít bavit o kvalitě posledního čísla a nelkát tu na neférovost osudu :x ?
Na to si založte jiné téma, třeba ho nazvěte "Nespokojenosti a stížnosti na věci, na dlouhé debaty o modelaření, se kterými stejně moc neuděláme a vlastně na nich ani moc nezáleží" a pište vše, co se přímo netýká daného tématu (tím myslím například právě filozofické úvahy o tom, že "tolik českých a slovenských modelářů by mohlo", tady jde o to, aby tam byly fajn články a ty tam jsou, na vše se místo nevejde).
Takže trochu subjektivně za sebe: Jsem technikář, číslo se mi líbí, řekl bych, že je zájmově vyvážené (3x technika, 3x letadla, 1x náklaďák,), recenze jsou také hezky napsané (více na letadla, ale chápu, jindy je to třeba naopak), článek o 3D tisku (velmi zajímavý), pár ukázek novinek, strip, upoutávka na příště a závěrečná řeč autora.
Za sebe dávám 76% ( těch 24 % jsem strhnul za to, že článek o Ba 64 byl krapet krátký a skoro nic nového neříkající, i když ano, model pěkný byl, jen by se asi dalo napsat víc a za to, že znám i lepší čísla Modeláře) ZA SEBE !!!, můj názor, nikomu ho nevnucuju, ale řekl bych, že bazírování nad tím, který modelář je odkud, se mi zdá bezpředmětné, krapet hraničící s pokrytectvím. [-X
P.S.: Už se těším na krásné BRDM 2 příště od pana Bunce a T-72 :-)˜
As long as I live, I stand with SiraHobby...
Baví mě malovat model na model
mara modelar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Míra Zn. » 15 srp 2014, 21:52

tomec píše:

Jo, to by mně taky zajímalo, proč dostal model s množstvím chyb přednost před modelem mnohem líp postaveným...
Jestli proto, že líp postavenej model nebyl tak "omlácenej" a nebylo možný napsat, že k dosažení toho a toho "efektu" bylo použito serepetičky od toho a toho "výrobce", tak je to smutný.
Míra Zn.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 16 srp 2014, 01:39

Čujte borci, a čo takto založiť vlastný časopis, ktorý by elitárskemu a serióznemu Modelárovi z fleku vypálil rybník aj s mrtvými kaprami na jeho dne?
Mohol by sa volať napríklad Československá škola - kvalitných modelú stodola (ako odkaz na slovenskú barokovú literárnu klasiku), alebo napríklad Lepíme pro radost a do vitrínky, prípadne Modelář II - Aneb aby i jiní kvalitní modeláři dostali svou šanci.
Podmienkou publikovania modelu by bola, samozrejme, stavba vopred uverejnená na tomto fóre, čo by úplne položilo na kolená Jezevčíkovu zvrátenú logiku pri výbere článkov pre jeho plátok.
Aby sa nikto necítil ukrivdený, každé číslo by obsahovalo jeden článok modelu foteného starým telefónom pod svetlom kuchynskej lampy, pretože šancu by mali dostať aj tí, ktorí nemajú prostriedky zdokumentovať svoj model v profesionálnej kvalite.
K tomu ako bonus spraviť rubriku Tipy a triky pre kajšmentkerov (fajnšmekerov), kde by bola v každom čísle nejaká finta zo sekcie Jak na to?

Teda, kto sa na to dá, je do dvoch rokov za vodou! :P

Sorry za OT, k 8/2014 nedokážem nič povedať, lebo som si ho nekúpil.
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 16 srp 2014, 04:58

Sranda to číst kluci :) Já Modeláře nekupuju protože tam nic nového pro mě není. Tím nechci říct že jsem sežral všechno moudro, ale nic nového se tam prostě neobjevuje 8-)
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Andy » 16 srp 2014, 06:01

Za sebe myslím že to Martin Kováč vystihl ad A do Z. =D>
Andy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod RomanV » 16 srp 2014, 08:56

Vrátil jsem se z dovolené,vyndal Modeláře ze schránky,prolistoval a odložil.Letos už chci k vánocům fakt ty ponožky a bačkory místo předplatného :grin:
Lokaji! Ohlašte své paní že přišel Antonio Serutti.!
-"Má smutek. Nepřijímá!"
RomanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ján Moravčík » 16 srp 2014, 09:10

Je zaujímavé koľkí tak lamentuju nad 100 korunou...

To je ale asi individuálna záležitosť, stáva sa to často, že si kúpim modelar, prečítam 1-2 články a už sa k nemu nevrátim, vôbec tých 3,60 eur nepocitim...

Osmička sa mi pači, rába nemá chybu!
http://www.eastmodels.sk
Ján Moravčík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Štěpán Los » 16 srp 2014, 09:45

Martine, mysliš něco ve stylu novinky? :lol: :lol: :lol:
jinak předešleho modeláře jsem přečetl komlet celeho do poslední recenze a reklamy :lol: .... hold cestou do prace metrem..... a stimto novym to bude uplně stejně : ))
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Štěpán Los

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gyast » 16 srp 2014, 10:53

:-& Modelář je opět profi,nejvíc mne zaujalo dokončení Ráby,Mohawk a i ten Nosorožec německej,spokojenost. ;-I ;-I ,to kilo co ten časák stojí, je krabka lepších cigár,nebo 5 půllitrů "hořké vody"zn.Konrád..
Tímto prohlašuji, že nejsem členem žádného hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka nebo takového, které hlásá národnostní, rasovou či třídní zášť vůči jiné skupině osob, ani taková hnutí nepodporuji.
Gyast

• Odpovědět s citací

Příspěvekod reserve_22 » 16 srp 2014, 12:40

Cislo pekne taky stred pre mna.Pomer domaci-zahranicny neriesim zda sa mi to pekne vyvazene aj ked obcas nejaky ten clanok ma zarazi a to v cisle 11/2013 kde sa objavila stavba Hortena ktory som videl v casaku o tri roky skor.Vtedy som rozmyslal ci sme na tom tak zle alebo autor je tak nadcasovy :lol:
Miroslav Stehel
reserve_22

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na 2014