Stránka 14 z 16

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 09 črc 2013, 19:52
od Discus pilot
:-D :-D :-D

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 19 srp 2013, 16:21
od Marder
Tak jsem se radoval, že bude dost švestek na slivovici, stromy obalené. Nyní ale, když neopatrně zavadím o strom, tak polovina švestek okamžitě spadne. Sucho :evil: :evil: .

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 24 srp 2013, 12:22
od Václav Novák
Loňskou úrodu zlikvidoval 18. května mráz. Letošní švestky vypadají velmi nadějně, ale pořád ještě nejsou v kádích.

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 24 srp 2013, 12:58
od romanisko
Ta posledna fotka nema chybu:-)my uz zaciname hadzat do suda.bystricka slivka uz pomaly dozrieva a top taste je uz hotova.

Odoslané z môjho GT-I9100 pomocou Tapatalk 4

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 25 srp 2013, 16:38
od PetrBM
Tak ja už mám jednu bečku skoro plnú :-D

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 26 srp 2013, 08:15
od romanisko
tu su nase slivecky. momentalne mame na sudy 3 bysticke slivky. tieto ked odidu, budeme davat top taste, len tie su este male.
tieto 3 slivky nam davaju 150 - 300 litrov kvasu. vsetky slivky odkvostkovavame a na zaciatok slivky melieme.
ziaden dodatocny cukor a kvasinky.

pani, co robievate s kolacom? niekto ho zamiesava spat do kvasu, niekto nie. ako to robite vy?
niekde som cital, ze v kolaci je vlastne odpad, ze by sa to miesat nemalo...

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 03 zář 2013, 17:34
od illusion

Ahojte :) som tu nový, zaregistroval som sa sem len kvôli tejto téme :)
zaujímavé veci ste tu popísali :)
no čo ako to vyzerá tento rok? idete niečo páliť? ja už mám 200l kvasu mirabeliek, bolo ich moc tento rok tak to ideme skúsiť, hádam sa to podarí :)
Minulý rok som s tým začal, ušľachtilá práca :) bola fajná slivovička, hruškovica a trnkovica! :twisted:
Tento rok okrem mirabeliek plánujem dať páliť ešte slivky, hrušky a chcem aj experiment č. 3 bazu čiernu :mrgreen: len k tej baze ešte neviem ako budem postupovať, nikde na internete som nenašiel nejakú radu ohľadom kvasu.

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 06 říj 2013, 19:39
od Marder
Odvoz do palírny:
pondělí (30.8.) - 96 kg jablek
úterý - 97 kg jablek
středa - 93 kg švestek
čtvrtek - 49 kg švestek
pátek - 59 kg jablek a 9 kg švestek
tzn. cca 15 l jabčáku a 15 l slivovice a tím tak konzumace 1 l na dva týdny, to stačí :-D

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 16 říj 2013, 05:35
od romanisko
kolegovci, ako to robite s cukrom, pridavate ho, alebo nie?

nase slivky su dost sladke, tak nepridavame nic. rozmyslam, ci by mohol pridany cukor zmenit chut slivovice. predsa len cukor je z cukrovej repy, ma ine chemicke zlozenie...predpokladam, ze odbornik by spoznaml, ci tam bol cukor pridany. co myslite?

kvasu cest:)

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 16 říj 2013, 12:47
od PetrBM
romanisko píše:kolegovci, ako to robite s cukrom, pridavate ho, alebo nie?

nase slivky su dost sladke, tak nepridavame nic. rozmyslam, ci by mohol pridany cukor zmenit chut slivovice. predsa len cukor je z cukrovej repy, ma ine chemicke zlozenie...predpokladam, ze odbornik by spoznaml, ci tam bol cukor pridany. co myslite?

kvasu cest:)



cukor v trnkách spozná aj neodborník :!: Poviem ti tak, ak chceš mať "líhovicu" tak ten cukor do tých sliviek daj, natečie ti o liter viac, ale bordelu. :-#

Iná vec sú jablká ak nie sú sladké, tak sa cukor dáva ale veľmi s rozumom, iné sú už hrušky kde ho je treba.
Kamarát raz chystal kvas jablká a hrušky. Kedže sa chlapec nevyznal popýtal sa známych "znalcov" a tí mu povedali, že musí dať cukru, aby to podporil na natieklo mu. Chlapec tak urobil a aj mu natieklo riadneho bordelu. =D>
Kopa blbcov a ojebávačov dáva cukor u nás v okolí, lebo toho je "viac" . ](*,)

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 27 říj 2013, 16:17
od romanisko
hotovo. z cca 200l kvasu bolo 20 litrov 53% slivovice. oproti minulemu roku sme sudy nalozili naraz (minuly rok postupne), kolac sme nepremiesavali a ked sa kolac zacinal prepadat, tak sme ho vyhodili, hermeticky uzavreli a islo sa palit. tento rok sme ale palili v inej palenici, nez obvykle. oproti minulemu roku je rozdiel v chuti znacny, hlavne teraz necitim vonu acetonu (alebo co to je, mne to pripomina aceton).

tu je pekne citanie
http://palenica.strezenice.info/made.html

nazdravie:)

romanisko

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013, 10:10
od romanisko
kamarati, toto som nasiel na slivke. neviete niekto, co to je?

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 21 pro 2013, 18:05
od Hansi
Ja by som tipoval na nejaký druh drevokaznej huby ...

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 22 pro 2013, 13:27
od Nazgul13
Sírovec obyčajný - pochúťka. Ale máš po slivke. :cry: Bližšie pozri na www.na huby.sk

Re: Slivovica a vsetko okolo nej

PříspěvekNapsal: 22 pro 2013, 21:59
od romanisko
Diky chalani.nepotesili ste ma,nechcem mat po slivke:-( vdaka za link,pozrem ho.

Odoslané z GT-I9100 pomocou Tapatalku