Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Vaše vtipné chvíle při modelaření.

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 203 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14

Umite se zasmat vlastni blbosti ???

Ano
131
35%
Ano
131
35%
Jak kdy
47
13%
Jak kdy
47
13%
Ne
7
2%
Ne
7
2%

Celkem hlasů : 370

• Odpovědět s citací

Re: Vaše vtipné chvíle při modelaření.

Příspěvekod Erunámo » 16 led 2013, 10:27

Zdravim,
nasel jsem tohle tema nahodou a muzu rict ze takhle jsem se uz dlouho nezasmal. Pridam tedy i svoje prihody.

Kdyz jsem zacinal s modelarenim na HO masinkach mel jsem na svoji modelarskou vybavicku takovy plastovy kufrik. Vzhledem k rozmerum kufriku do nej neslo nic naskladat dostatecne prehledne a tak jsem vsechno vzdycky nahrnul dovnitr a byl rad, ze se to tam veslo. No a jednou takhle na krouzku jsem potreboval vyndat nahradni ziletku, protoze jsem na predchozi ulomil cepelku. Tak vnorim svoje osmilete ruce do prehledneho chaosu a smatram, smatram. ,,Kde ty ziletky jsou?" rikam si. Najednou ucitim v prstech znamy rozmer krabicky na cepelky. Vytahnu ji na svetlo. ,,Prazdna? Vzdyt vcera tam jeste byly?" Vedouci krouzku se zepta: ,,Nasel jsi?" ,,Ne" vrtim hlavou. Jeste chvili hledam v kufriku pak to vzdavam a s tim, ze je pozdeji pohledam znova a zacnu se venovat modelu. Najednou si rikam: ,,Jakto, ze je na te stene domku je cervenej flek?" Kouknu na stul. Cervena barva i na pracovni desce vsude kolem. Kouknu na svoje ruce. ,, Pane vedouci cepelky jsem nasel." Po dezinfikovani a zalepeni dvacetiosmi reznych ran na rukach jsem byl opet pripraven modelarit. Holt cistej rez neni citit.

Jednou jsem takhle stavel svoji asi treti dioramu. Vytvaroval jsem teren a cely podstavec postavil na zem ke zdi, aby mi neprekazel na stole v dalsi praci a mohl v klidu doschnout. Pracuju, pracuju a najednou slysim takovy soupavy zvuk. Otocim se za zvukem a uz jen pozoruji scenu jak ve zpomalenem filmu bez moznosti jakkoliv zasahnout do deje. Zelezny vikingsky mec co mam na serm opreny o stenu kousek vedle se jako vlivem magickych sil kaci na stranu (bohuzel na tu spatnou) a jeho jilec se presne zabodava velmi hluboko doprostred krajinky. Nasledujici slova nejsou publikovatelna. Pouceni pro me - neodkladat porad dokola vyrobu stojanu na mec.
Anglický návod je zničen, musím zkusit francouzký.
Le gril! Co to sakra je?!

Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
Erunámo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 18 led 2013, 08:48

Safra, a to jsem si chtěl koupit Fengdu! :shock:
Hotovo: Bf 109G-6, Focke-Wulf Ta 183 Entwurf III, Ki-61-II Hien
Stavím: Micubiši Ki-83, Nakajima Ki-44

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 18 led 2013, 08:53

Tak ale to přeci není normální, aby to prorezlo...

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod VojtaH » 18 led 2013, 09:03

Hm...takže Fengda asik nee... :wink:

Futó fukutsu.
VojtaH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek Typlt » 18 led 2013, 09:05

Jestli je to z 1 nebo 2 plechu , tak to zavaří každý lempl s CO2. Zapátrej v okolí, nějaký zámečník nebo tak něco tam asi bude.
Když Japonec -tak pro všechny.
Radek Typlt

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 18 led 2013, 21:14

Tak to mi asi za pár let čeká to samý, mám tenhle komp :grin: resor, už rok....
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Agnar » 19 úno 2013, 21:15

Zajímavé a výživné téma :D :D

Koukám, že s lepidly je sranda, tak já přidám také jednu historku s lepidlem. Né sice s kyanoakrylátem, ale obyčejným Herkulesem.. Dělal jsem nějakou podložku a potřeboval jsem vymazat plochu Herkulesem. Šáhnu po tý klasický žlutý flaštičce, odšroubuju černé víko, potěžkám jako kolik tam toho ještě je a otočím vzhůru. Otáčím, klepu ale stále se nic neklube ven.. Tak si říkám: "zatraceně, že by mi tam ten zbytek zvtrdnul?" a při mé dospělácké imbecilitě si tu plastikovou otevřenou flaštičku dávám na uroveň hlavy a zespode se dívám dovnitř, že jak je možné, že stále nic neteče, když je tam toho dobrá půlka obsahu. No a v ten nejnevhodnější okamžik můžete hádat co se stalo. Nevím k čemu to přirovnat mít pravé oko plné mazlavého bílého lepkavého čehosi. Po prvotním šoku to však začlo šílené pálit (nevím proč?) a s vřískotem (kdo viděl Kodeta v Pelíškách jak si vdechnul tu ořechovici) jsem běžel do koupelny. Manželka nechápavě vystartovala z kuchyně se strachem v očích.. Naštěstí teplá voda a dětské mýdlo zabralo. :? :D

Další nedávná historka, byla, když mi tradičně vycrvnknul drobný plastikový díl z pinzety, který jsem ani po několika dnech nemohl najít (zkrátka zmizel v té bezedné černé díře pod pracovním stolem). Při hledání jsem zalarmoval i manželku - bezuspěšně. A před 14 dny se takhle válím ve vaně, manželka vysává byt a vysavačem zabrousí pod můj stůl.. I přes řev vysavače jsem slyšel ten "ohnivý" cinkot v kovové trubce, jak se tam ten můj dílek proháněl.. Manželka vypla vysavač, přišla do koupelny a s ironickým pohrdajícím pohledem mi sděluje: "tak už jsem ti ty vole tu tvoji součástku našla" :D :D
člen štětečkové galaxie č. 8
Agnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod calby » 19 úno 2013, 21:27

jo jo to znám s těmi dílky co se zatoulaj někam na zem a nemůžu je najít ,ale většinou ztratím další díl a najdu ten první o kterým jsem ani nedoufal že ho najdu a tak je to dokola :grin:
Naposledy upravil calby dne 21 úno 2013, 10:56, celkově upraveno 2
rozděláno viewtopic.php?f=58&t=64199
calby

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 20 úno 2013, 06:50

calby: Normálně do těchto věcí nerejpu, ale napsat "vjet šinou" je vtipná chvíle při modelaření sama o sobě :lol:
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod calby » 20 úno 2013, 07:36

tak jsem se překlikl no bože ...... to je toho :?
no co aspon jsi se zasmál :D
calby

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Martinek » 20 úno 2013, 13:58

O pouhém překliknutí bych si dovolil vzhledem k rozložení klávesnice pochybovat, nicméně nechme být tak. Jak říkáš, zasmál jsem se a o tohle jde v tomto tématu především, že ano. ;-I
Petr Martinek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 20 úno 2013, 17:05

Agnar píše:Další nedávná historka, byla, když mi tradičně vycrvnknul drobný plastikový díl z pinzety, který jsem ani po několika dnech nemohl najít (zkrátka zmizel v té bezedné černé díře pod pracovním stolem). Při hledání jsem zalarmoval i manželku - bezuspěšně. A před 14 dny se takhle válím ve vaně, manželka vysává byt a vysavačem zabrousí pod můj stůl.. I přes řev vysavače jsem slyšel ten "ohnivý" cinkot v kovové trubce, jak se tam ten můj dílek proháněl.. Manželka vypla vysavač, přišla do koupelny a s ironickým pohrdajícím pohledem mi sděluje: "tak už jsem ti ty vole tu tvoji součástku našla" :D :D

A to víš, jaký zvuk se zpravidla ozve, když vyletí drobný dílek z pinzety?

KU..A!
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Háček » 20 úno 2013, 19:02

Kdyby jedna ... :grin: Ale to je KU..V, že bych si moh na barák pověsit červenou lucernu ... :grin:
Mimochodem ... Taky jste vypozorovali, že když už se vám náhodou podaří inkriminovaný díl vidět padat do určitého sektoru, tak že ho po dlouhém pátrání najdete, pokud vůbec, úplně někde jinde? [-(
Naposledy upravil Háček dne 20 úno 2013, 19:13, celkově upraveno 1
Moudrost a chytrost jsou dokonalými zbraněmi. Bohužel lidská hloupost je dokonalým brněním ...
https://www.facebook.com/miroslav.hak.566
https://www.facebook.com/Krajem-rybn%C3 ... _todo_tour
Háček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod calby » 20 úno 2013, 19:12

jo stává a někdy se i sám divím kde až ho najdu :-k
calby

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 20 úno 2013, 19:19

A to mám někdy pěkně blbej nápad, že vysleduju, kam ten dílek dopadl tím, že vemu stejný dílek a pustím ho ze stejného místa. No a pak hledám dílky dva :? .
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 203 • Stránka 7 z 14 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 14

Zpět na Volný pokec (Subject free)