nasel jsem tohle tema nahodou a muzu rict ze takhle jsem se uz dlouho nezasmal. Pridam tedy i svoje prihody.
Kdyz jsem zacinal s modelarenim na HO masinkach mel jsem na svoji modelarskou vybavicku takovy plastovy kufrik. Vzhledem k rozmerum kufriku do nej neslo nic naskladat dostatecne prehledne a tak jsem vsechno vzdycky nahrnul dovnitr a byl rad, ze se to tam veslo. No a jednou takhle na krouzku jsem potreboval vyndat nahradni ziletku, protoze jsem na predchozi ulomil cepelku. Tak vnorim svoje osmilete ruce do prehledneho chaosu a smatram, smatram. ,,Kde ty ziletky jsou?" rikam si. Najednou ucitim v prstech znamy rozmer krabicky na cepelky. Vytahnu ji na svetlo. ,,Prazdna? Vzdyt vcera tam jeste byly?" Vedouci krouzku se zepta: ,,Nasel jsi?" ,,Ne" vrtim hlavou. Jeste chvili hledam v kufriku pak to vzdavam a s tim, ze je pozdeji pohledam znova a zacnu se venovat modelu. Najednou si rikam: ,,Jakto, ze je na te stene domku je cervenej flek?" Kouknu na stul. Cervena barva i na pracovni desce vsude kolem. Kouknu na svoje ruce. ,, Pane vedouci cepelky jsem nasel." Po dezinfikovani a zalepeni dvacetiosmi reznych ran na rukach jsem byl opet pripraven modelarit. Holt cistej rez neni citit.
Jednou jsem takhle stavel svoji asi treti dioramu. Vytvaroval jsem teren a cely podstavec postavil na zem ke zdi, aby mi neprekazel na stole v dalsi praci a mohl v klidu doschnout. Pracuju, pracuju a najednou slysim takovy soupavy zvuk. Otocim se za zvukem a uz jen pozoruji scenu jak ve zpomalenem filmu bez moznosti jakkoliv zasahnout do deje. Zelezny vikingsky mec co mam na serm opreny o stenu kousek vedle se jako vlivem magickych sil kaci na stranu (bohuzel na tu spatnou) a jeho jilec se presne zabodava velmi hluboko doprostred krajinky. Nasledujici slova nejsou publikovatelna. Pouceni pro me - neodkladat porad dokola vyrobu stojanu na mec.
Anglický návod je zničen, musím zkusit francouzký.
Le gril! Co to sakra je?!
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
Le gril! Co to sakra je?!
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.