Santu sem taky měl... Blura na 26" kolech... ale jen jako prostředek na ježdění s prckama. Předtím mi do toho skočilo asi 5 motorek. Teď jsem zas na chvíli u kol.
Já dříve najezdil tisíce kilometrů ročně, ale díky kolenu, které se mi při šlapání každou chvíli "zasekne", už jsem prakticky dojezdil. "Motohříchy" a bouračka z mládí si vybírá svou daň. Tak je teď ze mě alespoň klukovo "mechanik". Ten už si karamboly snad také vybral, před 3 roky skončil s bikem Raymon Ninerai 6 pod autem a má na památku šroub v kotníku. Raymona jsem mu spravil....nová vidlice, brzdy, zapletený kola Mavic a nějaký drobnosti a kolo je lepší než bylo nové. V práci před VŠ si něco našetřil a koupil pěkné celopéro, tady u nás značky ne tak často k vidění.... Propain Spindrift 29AL. Tak mám aspoň co štelovat a "montovat" Jezdí hlavně tady u nás na Klínovci a na Plešivci. Na fotkách pro zajímavost ten přejetý Raymon, auto mu přejelo přes vidlici, a Propain, když byl loni nový.
majos: Vypadá rozhodně schopně. Dle popisu to bude dělo. Přeji pokud pořídíš, hodně příjemných a bezpečných adrenalinových sjezdů. Já už pořídil el. přípomoc do vrchu. Léta běží a kolena nemládnou.
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. '' Alexander III. Makedonský
Se taky pochlubím... považuji za XC jezdce a od doby, co jsem si jen jako doplňek pořídil silničku, částečně i silničáře. Nicméně v mém okolí poostupně vznikají (a některé zase zanikají) bikeparky a traily a mě to přeci jen víc táhne do terénu. Pokoušel jsem se to jezdit na dvacet let starém 26'"celopéru, ale dle očekávání, není to ono A tak jsem si letos na začátku roku nakonec přivezl z Moravy z druhé ruky Habita 5, familiérně nazvaného Černá Bestie. Cíl byla moderní geometrie, 29", teleskopka a nedat za to moc peněz, přeci jen neočekávám, že ze mě někdy bude pravověrný enduro jezdec. Nicméně od první chvíle mě nepřestává překvapovat, jak obrovský rozdíl je mezi XC celopérem a trailovým celopérem - tam, kde na XC řeším kdejaký kamínek a kořen, projiždím s jistotou a podstatně rychleji. Taky na dropech a - zatím - malých poskocích je strašně znát, jak se kolu chce do vzduchu a s jakým klidem vyhladí dopad, i když málokdy se mi daří dopadat, jak se má. Sjíždění schodů se změnilo z traumatu, jestli neublížím kolu, ve vyhledávanou zábavu. Na druhou stranu - do kopce a v normálním terénu je to líná pomalá lemra
Přílohy
But the spirit of the free world is the final dream...