Stránka 5 z 380

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 22:55
od Raptor
Peter DeSnek píše:No me strasne chutnala (nevim ted presne nazef ale snad) 'ciganska' topinka ... Byla to klasicka topinka, ale na to hozene leco, rsp. neco co to pripomona, neboli univerzalni smes z cibule, papriky, rajcat, a jeste prikryte volskym okem ...

Zasypani syrem je na kazdeho chuti ...

Jenom vim, ze jsem se tim cpal, jako zjednany na brigade ve Zline ...

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:


Tak mě napadl jeden protistátní vtip:

-Jak začíná každý cikánský recept?...ukradni tři vejce...

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 22:56
od Terka
Raptor píše:
Terka píše:
Raptor píše:Když to tu sleduju, nebylo by lepší udělat tu nějakou kuchařku?Takhle ty recepty zapadnou v obecné diskusi...

Lepší jsou reálné ukázky. Až se sejdeme v Brně, tak každej přidá nějakou mňamku. A uvidíte, jak bude stůl What Ifu populární :grin:


Tak to aby jsme každý přítáhli várnici :)

No, mě to už ani nepřijde...podle těch dávek, který vařím. Doma to je pro 3 a ještě zbyde k večeři. V Hlinsku neeee :-D Ale v tom Brně by se to mohlo hodit. Takový rautík. Jídlem to začne a v hospodě to zřejmě skončí. Já budu pár dnů před Brnem dělat státnice. Tak jestli je udělám, budu nucena slavit :lol: Bakaláře jsem ani neoslavila a vzhledem k tomu, že se studiem hodlám skončit, tak je to poslední možnost si něco takovýho oslavit :lol: :lol:

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 22:57
od Peter DeSnek
Pripadne stary chleba obalit v michanym vajicku ... Snad se tomu i rika smazenka ... A oblozit nejenom rukama, ale syrem, salamem, sunkou, paprikou, rajcaty, okurkou ...

WAU WAU ... at zije cholesterol ...

:grin: :grin: :grin: :grin:

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 22:58
od Jarek S.
no jestli je pravda,že od zvířátek přes jídlo k sexu no tak tu budem muset brzy zavést věkovou hranici.. :lol: :lol:
Jinak ja si někdy dělám lívance..to se vezme hrnek mouky,mléko,vajíčko..to je ještě klasika,no a ja do toho ještě přidám cibuli a nějakou zeleninu + osmařeny houby.. mňamka..a někdo si to muže ještě osladit medem či posypat cukrem se skořici i když na muj vkus je to divný.
Postup kdyby náhodou někdo nevěděl..nasypu hrnek mouky do mísy a za mícháni dolívám mléko dokud z toho není řídká polotekutá hmota..rozbiju vajíčko a bílek dám stranou ,a žloutek do toho,pak přídám ingredience..prakticky může bejt cokoliv kromě sejra(balkan by možna šel,ale s ním sem to nezkoušel)pak si rozšlehám bílek do kterého dám kávovou lžičku soli do hustého sněhu a vmíchám ho do těsta..no a pak už klasicky na panvičce smažím..kalorii jak cyp

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:00
od Peter DeSnek
Vazeni, vitejte f kucharce "What If ... aneb, co jist, kdyz je hlad ..."

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:01
od Terka
Recepty sebereme, svážeme a budeme se tím chlubit mezi letadlama na výstavách :grin:

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:04
od Peter DeSnek
Terka píše:Recepty sebereme, svážeme a budeme se tím chlubit mezi letadlama na výstavách :grin:


Vydame samisdatem ...

Protoze JIST SE MUSI I U MODELARINY !!!

:grin: :grin: :grin: :grin:

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:07
od Terka
Peter DeSnek píše:
Terka píše:Recepty sebereme, svážeme a budeme se tím chlubit mezi letadlama na výstavách :grin:


Vydame samisdatem ...

Protoze JIST SE MUSI I U MODELARINY !!!

:grin: :grin: :grin: :grin:

Úderné propagační heslo bysme už měli :D A navíc to přitáhne ženušky modelářů na výstavy :lol: , za což nám modeláři poděkují, protože budou mít výdaje pod kontrolou :grin: :grin:

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:08
od Raptor
Terka píše:
Peter DeSnek píše:
Terka píše:Recepty sebereme, svážeme a budeme se tím chlubit mezi letadlama na výstavách :grin:


Vydame samisdatem ...

Protoze JIST SE MUSI I U MODELARINY !!!

:grin: :grin: :grin: :grin:

Úderné propagační heslo bysme už měli :D A navíc to přitáhne ženušky modelářů na výstavy :lol: , za což nám modeláři poděkují, protože budou mít výdaje pod kontrolou :grin: :grin:


Takže podoba výstavky na MB je jasná-dva výstavní stoly a polní kuchyně :grin:

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:12
od Terka
Raptor píše:Takže podoba výstavky na MB je jasná-dva výstavní stoly a polní kuchyně :grin:

:grin: :grin: :grin: No, kdyby se tam objevila třeba ještě ta marodka, co byla v Plzni, tak bych si vzala modrobílou uniformu s čepečkem po babičce a šéfovala bych to :grin: Kuchyně se dobrovolně vzdávám :-D nechám povolanějším :)

Re: U blbých na dvorečku ...

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:16
od Monika M.
Peter DeSnek píše:Pripadne stary chleba obalit v michanym vajicku ... Snad se tomu i rika smazenka ... A oblozit nejenom rukama, ale syrem, salamem, sunkou, paprikou, rajcaty, okurkou ...

WAU WAU ... at zije cholesterol ...

:grin: :grin: :grin: :grin:

Tomu se říká Francouzský toast :lol: teda té topince ve vajíčku.
Skvělý žrádýlko jsou buřty na černým pivu s kečupem a hořčicí a cibulí, ale už nemám sílu to tady vypisovat. Za 7 dní jsem najela nějakých 2000 km (z toho 800 za včera a dneska) a ráno vstávám :sleep: a stejně ten recept všichni znáte.

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:24
od Terka
Odcházím slintat do polštáře, vrátím se ráno :sleep: Dobrou noc

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:26
od Peter DeSnek
Vazeni, krasne gurmanske sny ...
Ja musim jeste chvilku datlit ...

:cry: :cry: :cry: :cry:

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 23 led 2009, 23:50
od Anton
Taky něco přidám.., nejprv "Trampa v županu".

To vezmete listové těsto, rozválíte ho na tenké těsto a s ním ovíjíte po rozžřezání na plátky široké cca 2.5-3 centimetry trampské cigáro, či maďarskou klobásu tak, aby byla celá obalená a uzavřená v těstě.

Pak nakladené trampy naskládáte na plech, pomažete vajíčkem, posypete kmínem a pečete v troubě do zlatova!

Jako příloha je ideální okurkový salát s jogurtem a pivečko dle vlastního gusta..

A druhý ňamózus je cibulová omeleta á la Péšavár..!

Dvě až tři cibule rozkrájíte na tenoučké plátky-půlkolečka, poprášíte hladkou moukou, aby se zatáhla a vmícháte do ní směs z dvou vajíček, trošky ( cca pěti lžic mléka..) až vymícháte omeletu, kterou po dochucení svou oblíbenou kořenící směsí ( já dávám přednost karí a mleté červené paprice..) smažíte na pánvi s trochou rostlinného oleje, tvrďáci můžou dát sádlo, ne však máslo, s tím to není ono.

Příloha: nakládané baranie rohy či okurčička naložená s česnekem..!

Dobrou chuť!


Anton.

Re: What if kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář(ka)

PříspěvekNapsal: 24 led 2009, 00:37
od Randalf
Když tady Anton nakousl listové těsto, přihodím dva záviny pro masožravce.

Listové těsto rozválíme na tenký plát, na něj rozložíme oplátky šunky, paprikáše, tvrdého a zauzeného sýra, zarolujeme, potřeme vajíčkem a upečeme.
Lze modifikovat zakysanou smetanou s bylinkami, kterou před zarolováním potřeme salámy a sýry.
Variací je nakrájení na kolečka už před pečením ;)

Druhá varianta začíná stejně, ale náplň je z na cibulce osmaženého mletého masa (podobně jako na lasaně) a kyselého zelí.

Grrrrr charmst, a doslat jsem hlad. Půl hodiny po půlnoci je optimální doba na frontální útok na ledničku :grin: :grin: :grin: