Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 319 z 331 • 1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Názor na "ekologická" auta...

Příspěvekod Harous » 09 dub 2024, 18:08

Autoforum, to jsou takový parlamentní listy automobilismu... Ten článek trochu opomíjí některá fakta z originálu. Autoforum třeba trošičku opomíná dost podstatný fakt, že rozpočet na elektrododávku byl 20.000 EUR. Z toho vyplynul výběr 5 let staré "městské" EV dodávky Nissan s baterií 24kWh. Z nových a větších by byl k výběru třeba Transit (68kWh), M-B eVito (60kWh), Renault Master (87kWh). Jasně, jet Masterem s baterií 87kWh tak není o čem psát, že... Poznámka, že dojezd 100km jim na ostrově La Palma stačí se do článku na Autoforu taky nevešla. Autor se taky diví proč pár nejel dieselovým autem. Pasáž o tom jak se auto používalo na pozemku jako zdroj elektřiny pro míchačku, vrtačku, pračku, myčku nádobí, té si asi autor nevšiml. Nebo se mu nehodila?
Pro mě je závěr článku z autofóra jasný, pan Miler je hovado ideologicky bojující proti elektromobilitě. Ale jak je vidět, asi to přináší úspěch a prokliky když se toho další blbci chytají a přeposílají to dál...
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sapperior » 10 dub 2024, 10:21

Takže příště můžeme čekat erudované vzdechy nad tím, jak je F40 hrozný auto, protože nemá EasyFix a klimatizaci a cestou na Makarskou musíte 3x tankovat, kdežto TDI má oboje a dojede i nazpátek s dopomocí jednoho kanystru v kufru (který má cca 100x větší, než F40).
Krumpl k ničemu to je, psali v Autofóru :lol:

PS Minulý týden jsem si vyzkoušel Fiat 500e a maje zkušenosti s benzínovou pětistovkou 1,2 i Abarthem 595 musím říct, že elektřina je pro použití toho vozu (pří/městské popojížďky) naprosto dokonalý pohon. Mít dům s fotovoltaikou, tak neváhám, ikdyž konkrétně 500 je dost předražená stylovka.
"Lidé obdivující a blahořečící tak neuvěřitelně zvrhlý režim, jako je současný Putinův, jsou lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině."
sapperior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 10 dub 2024, 10:49

Elektrika do mesta a po okolí je úplne geniálna vec. (:) Ale aby niekto 500e kupoval, musela by stáť polovicu.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 10 dub 2024, 12:35

Tak a ještě vymyslet jak by se nabijelo 1,25 mil. aut v Praze.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 10 dub 2024, 12:46

Vzhľadom na to, že už dnes je v Prahe viac nabíjacích staníc ako čerpačiek, tak by som chcel mať tvoje problémy a Wericha dôchodok...
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 10 dub 2024, 12:54

Chce to občas zapojit mozek. To je ta věc co vyplňuje hlavu mezi ušima. Stačí se podívat na včerejší CNN Prima.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 10 dub 2024, 13:43

Zapojiť mozek a zapnúť TV? To je oxymoron, nie? (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Steinocher » 10 dub 2024, 13:45

chevy:
V Praze je k dnešnímu dni 1,25 mil. denně používaných elektro automobilů?
No nekecejte.
V celé České republice bylo k 1.2.2024 registrovaných cca. 22500 elektro automobilů.
Potřebné údaje si není tak těžké najít.
Nestačí jen koukat na CNN Prima.
Počet obyvatel v Praze k 31.12.2023 je 1 357 326.
Tutově má každý obyvatel Prahy řidičský průkaz a elektro automobil. A nebo bude mít v nejbližších min. pěti až deseti letech.

,, Chce to občas zapojit mozek. To je ta věc co vyplňuje hlavu mezi ušima ,,
Nezaškodilo by Vám se touto vlastní radou řídit. Aspoň občas.
:cry:
'' Poznal jsem neomezenou moc a držel jsem ji v rukou a vím o ní jediné: Přivádí muže k šílenství. ''
Alexander III. Makedonský
Josef Steinocher

• Odpovědět s citací

Re: Názor na

Příspěvekod Harous » 10 dub 2024, 16:53

chevy píše:Tak a ještě vymyslet jak by se nabijelo 1,25 mil. aut v Praze.

Touhle optikou by šlo odmítat spalovací motory v době kdy se benzín kupoval v lékárnách...
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Theuser » 10 dub 2024, 18:14

Počet dobíjecích stanic k 31.1.2024 v ČR....zde zdroj https://www.hybrid.cz/v-cesku-je-22-500 ... QUFBQUE%3D
Tomas 77
Tomáš Theuser

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sapperior » 10 dub 2024, 18:49

Atlis píše:Elektrika do mesta a po okolí je úplne geniálna vec. (:) Ale aby niekto 500e kupoval, musela by stáť polovicu.

Jsou lidi, pro které úplně smrtící částku nestojí (bez DPH to např. celkem jde) a berou ji jako přiměřenou cenu za skutečnost, že to samé auto nemá i sousedka a dvě kolegyně v práci. Lidi platí za image mnohem vyšší částky u spousty jiných aut...

V Bavorsku jich jezdí docela dost, takže za pár let se začnou ojeté objevovat i v ČR, stejně jako se to stalo s benzínovými 500 (které byly nové taky o dost dražší, než obdobně velcí konkurenti).
"Lidé obdivující a blahořečící tak neuvěřitelně zvrhlý režim, jako je současný Putinův, jsou lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině."
sapperior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sapperior » 10 dub 2024, 19:32

chevy píše:Tak a ještě vymyslet jak by se nabijelo 1,25 mil. aut v Praze.

Neexistuje jediný obhajitelný důvod, aby na každého obyvatele Prahy parkovalo/nabíjelo se tamtéž jedno osobní auto. Stav, kdy každý podržtaška má před panelákem na chodníku/trávníku/přechodu pro chodce zaparkovaný svůj šrot, zabírá s ním veřejný prostor a blokuje průjezd IZS jenom proto, že s ním za rok najede max 5 kKm do Kauflandu a zpět, je neudržitelný a už se to i ví.
PS Platí i pro jiná větší města, kde se dá prakticky kamkoli dopravit štědře dotovanou a skvěle fungující (bez ironie) MHD. Parkování auta na ulici je odložení věci na pozemku, který mi nepatří a nevidím moc velký rozdíl, kdyby si někdo na té stejné ulici nechal postavit třeba kontejner na uskladnění čehokoli, nebo si tam postavil stan. Chceš auto? Tak si vyřeš parkování. Nemáš na to? Tak nemáš na to mít auto - opice holt potřebuje banány.
sapperior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 10 dub 2024, 20:48

Tyhle zelený pirátský kecy mám nejradši. Akorát mne sere že tyhle zhovadilosti budou odsirat moje vnoučata.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sapperior » 10 dub 2024, 21:20

chevy píše:Tyhle zelený pirátský kecy mám nejradši. Akorát mne sere že tyhle zhovadilosti budou odsirat moje vnoučata.

Naprosto jste to nepochopil - právě naopak mě štve komančský přístup "ulice/chodník/trávník patří všem, takže si tam já můžu zadarmo kus zabrat a ostatní mi to musí zaplatit". Ať si každý má aut kolik chce, když si k nim koupí i skladovací prostory. Chceš mít u bytu zaparkovaný Ram? Klidně, když sis obstaral (koupil nebo pronajal od majitele pozemku za tržní cenu) parkovací místo 3x6 metrů. To Vám přijde zelené/pirátské? (:)

Auto je movitá věc jako každá jiná. Kontejner plný bordelu si na ulici jen tak zadarmo odložit nemůžete. Tak proč byste si tam měl mít možnost odložit auto? Každý zábor má vyčíslitelnou cenu a na parkovací místa (ta legální) by ve městech (typicky na sídlištích, kde by dnes dobrá třetina aut měla být odtažena) šla lehce zorganizovat třeba dražba. Pak by se zázračně ukázalo, že velká část lidí ta auta vlastně až tak moc nepotřebuje...
sapperior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 10 dub 2024, 22:36

1. Mám zaplacenou parkovací zónu a navíc garáž.
2. Platěj se nějaký daně, kde se počítá i s parkováním a jízdou na komunikaci.
3. Podle této logiky by se měli zrušit všechny dotace. Když na něco nemám, proč by to měli ostatní dotovat. Třeba elektroauta.
KPM Prosek Panthers
chevy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 319 z 331 • 1 ... 316, 317, 318, 319, 320, 321, 322 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)