Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KNIHY

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď

čtete? čtete?

Ano
164
35%
Ano
164
35%
Občas
40
8%
Občas
40
8%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Ne
6
1%
Ne
6
1%

Celkem hlasů : 474

• Odpovědět s citací

Re: KNIHY

Příspěvekod Martin Pohl » 13 srp 2009, 12:03

Nedávno jsem si dal takovou oddechovku - Noční klub 1 a 2 od Jiřího Kulhánka. Celkem asi 800 stran neobyčejné brutality a svérázného luxusního humoru. Lidem, kteří umí brát věci s nadhledem mohu jen a jen doporučit.

Knize bych osobně dal *****.

P.S.
Jestli budete mít problémy rozdýchat první větší "melu", nečtěte dále :wink:.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MichalH. » 13 srp 2009, 12:36

protože se po večerech nudim, tak sem začal číst Net Force od Toma Clancyho a je to...zajímavý
MichalH.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 13 srp 2009, 13:13

MichalH. píše:protože se po večerech nudim, tak sem začal číst Net Force od Toma Clancyho a je to...zajímavý

Net Force Tom Clancy nepíše (podobně jako knihy cyklu Operační centrum), jenom tomu propůjčuje své jméno.
Jeho vlastní knihy jsou daleko lepší - a tlustší :D (Hon na ponorku, Kardinál z Kremlu, Vysoká hra patriotů...)
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 18 srp 2009, 10:51

Martin Pohl píše:Nedávno jsem si dal takovou oddechovku - Noční klub 1 a 2 od Jiřího Kulhánka. Celkem asi 800 stran neobyčejné brutality a svérázného luxusního humoru. Lidem, kteří umí brát věci s nadhledem mohu jen a jen doporučit.

Knize bych osobně dal *****.

P.S.
Jestli budete mít problémy rozdýchat první větší "melu", nečtěte dále :wink:.

Já to dočetl minulý týden a ještě teď sem z toho hotový!!!! =D> [-o< =D> =D> Pro mě je to luxusní oddechovka...stejně tak jako celá jeho tvorba! Opravdu borec! Škoda jen ceny těch starých knížek z řádech tisíců!!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 19 srp 2009, 09:07

Dolin píše:Já to dočetl minulý týden a ještě teď sem z toho hotový!!!! =D> [-o< =D> =D> Pro mě je to luxusní oddechovka...stejně tak jako celá jeho tvorba! Opravdu borec! Škoda jen ceny těch starých knížek z řádech tisíců!!

Noční klub 1 a 2 je vzácný typ oddechovky, která se dá číst i v kuse, protože je tam i děj. Uvidím, jak se mi bude líbit Cesta krve, na kterou se vrhnu někdy po prázdninách.
Jeho knihy se bohužel shánějí strašně těžko, a proto jsou tak drahé. Občas se na ně dá narazit v antikvariátech, kde je dostanete za dobré slovo, ale to je dáno neznalostí toho, kdo se jich zbavil. Já mám to štěstí, že jeden kamarád to má všechno z doby, kdy se ještě Kulhánkovy knihy daly sehnat.
Ostatním nezbývá než si vše stáhnout z Kulhánkových stránek http://www.kulhanekj.wz.cz/, kde je jeho dílo volně k dispozici.

U povídky "Smrt je nejlepší lékař" měl prý autor problémy udržet večeři :o.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod TIMMO » 19 srp 2009, 11:00

S tou poviedkou musím súhlasiť, práve som ju dočítal :cold:
Peter Timuľak 16r.
TIMMO

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 19 srp 2009, 12:25

Pred nedávnom som dopočúval audioknihu Football Faust (netuším, či vyšla aj v tlačenej podobe), ktorá je po zvukovej stránke spracovaná luxusne, ale postupom času a deja mi prišla ako prekombinovaná zlátanina a navyše s otvoreným koncom, ktorý mal autor Paul Tuma dopísať po hlasovaní na Facebooku. Ak to niekto čítal/počúval tak by som mu bol vďačný za info ohľadne pokračovania. Inak poslednú kl. knihu, pri ktorej som si fakt užil bola Hlava XXII. Čítal som ju asi štvrtý raz, a asi ju ešte párkrát zvládnem.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 19 srp 2009, 12:32

Tak to sem asi špatně četl neboť jako se mnou to nepohlo ani o milimetr.. :roll: Žeby tím že mám 2 děcka doma?? :grin: :grin:
(na rozdíl od Kinga a té části knihy Osvícení kde jde do pokoje 217 - poprvé a opravdu sem to v kontextu s realitou, kdy sem byl doma sám v noci neměl chuť číst!! a nebo Knih krve od Clive Barkera.
Asi jsem moc na navratudoreality a pročečenských video serverech :-D
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 19 srp 2009, 15:40

magellan píše:Inak poslednú kl. knihu, pri ktorej som si fakt užil bola Hlava XXII. Čítal som ju asi štvrtý raz, a asi ju ešte párkrát zvládnem.

S touto knihou mám takovou zvláštní zkušenost - nejprve, když mi byla doporučena, jsem ji četl velkým tempem, ale po pár dnech mě přestávala bavit, takže jsem ji na nějaký ten měsíc odložil. Pak jsem se k ní vrátil a ke konci se mi velmi zalíbila (např. jak Natelyho děvka usilovala o Yossarianův život nebo když ho úředně prohlásili za mrtvého. To bylo opravdu :grin:.)

Dolin píše:(na rozdíl od Kinga a té části knihy Osvícení kde jde do pokoje 217 - poprvé a opravdu sem to v kontextu s realitou, kdy sem byl doma sám v noci neměl chuť číst!! a nebo Knih krve od Clive Barkera.
Asi jsem moc na navratudoreality a pročečenských video serverech :-D

Takže se dá říct, že Osvícení doporučuješ? Kinga jsem zatím vůbec nečetl, ale třeba film Vykoupení z věznice Shawshank je podle jeho povídky a velmi se mi líbil... :-k
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 19 srp 2009, 15:47

Martin Pohl
V Hlave XXII sú však momenty aj menej humorné, ktoré celej knihe pridávajú ešte väčší punc absurdity. Inak postava Mila (MM) by sa mala vyučovať ako príklad fungovania voľného trhu :grin:
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 19 srp 2009, 16:16

magellan píše:Martin Pohl
V Hlave XXII sú však momenty aj menej humorné, ktoré celej knihe pridávajú ešte väčší punc absurdity. Inak postava Mila (MM) by sa mala vyučovať ako príklad fungovania voľného trhu :grin:

To, že mě nějaká kniha baví, neznamená, že se u ní nutně třískám smíchy, ale že mě zaujala a čtu ji jedním dechem.
Podle mě je Hlava XXII tak dobrá právě pro svou absurditu, která je dotažená do extrémů. Korunu jí nasadil Milo se svým bombardováním vlastního letiště.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 19 srp 2009, 21:29

Martin Pohl píše:Takže se dá říct, že Osvícení doporučuješ?

Ano tuto knihu ano!
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jiří ščučka » 19 srp 2009, 22:33

hlava 22 je super !! heller má tak občas pravdu až to není hezký trošku mi to místama připomíná švejka :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
jiří ščučka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod magellan » 20 srp 2009, 07:01

jiří ščučka píše:hlava 22 je super !! heller má tak občas pravdu až to není hezký trošku mi to místama připomíná švejka :)

Dosť dobré je i voľné pokračovanie Záverečná (v češtine myslím Zavíráme), ktoré je maličko depresívnejšie.
moja galéria
magellan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 26 srp 2009, 19:32

Zakoupil jsem knihu Protektorát ve fotografiích (Přes 200 unikátních fotografií mapuje život v protektorátu Čechy a Morava) od Karla Sýse a Miloše Heyduka. TO JE TEDA SÍLA!!!!!!!!!!!!!! :o :o :cry: :cry: :cry:

To by jste museli vidět ten text! :(
Dolin

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Volný pokec (Subject free)