Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 256 z 331 • 1 ... 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Názor na "ekologická" auta...

Příspěvekod Radek100 » 04 říj 2023, 20:43

Pro porovnání nová baterka do Tesly model 3 SR stojí 236 000,-, repasovaná 150 000,- motor 57 500,-
Radek100

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dr. zvied » 04 říj 2023, 21:32

Harous píše:Na toto téma pěkný článek zde:
https://elektrickevozy.cz/clanky/vite-k ... -spalovaci

Děkuji za typ.
Článek jsem si přečetl, ale že by mě nějak přesvědčil, to zase ne. Samozřejmě je jasné, že elektromobil má určitě ekologičtější provoz než motor se spalovacím motorem, a je samozřejmě čistější ovzduší tam, kde všichni používají elektromobily, než tam, kde všichni používají spalovací motory. Takže článek ukazuje zcela jasně, že výsledek je 1:0 pro elektromobil.

V žádném případě nechci elektromobilitu zatracovat. Měl jsem možnost vyzkoušet si Enyaq. A jízda se mi líbila. No bodejť - nové auto! Ale ten meloun na něj nemám. A i kdybych měl, co sním udělá parkování na ulici? V mrazu..., v horku..., v dešti..., zapadaný sněhem..., posolené silnice...
Ale můžu se mýlit. Uvidíme za dvanáct let. :wink:
Dr. zvied

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 04 říj 2023, 22:49

Ten článek je dobrý hlavně v porovnání s podobnými výpočty před pár lety. Ten potřebný nájezd se razantně snižuje.
P.S. Když jsme u toho servisu, když se mi u STI sešlo na servisu tuším při 105tkm rozvody, svíčky, brzdy předek, brzdy zadek, tak číslo na faktuře připomínalo spíš telefonní číslo než cenu za servis... :lol:
A to ty brzdy samozřejmě nebyly poprvé, předek dal cca 40tkm, zadek cca 60tkm + jsem měl rok 2016 kde měl předek čtyřpístky, poslední ročník měl šestipístky kde ta cena za brzdy byla ještě brutálnější. Na druhou stranu nelituju ani koruny který jsem do toho auta vrazil, protože to byla továrna na zážitky.
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 05 říj 2023, 11:53

Kupte si, co chcete. Já nikoho nenutím, ale taky nechci, aby někdo nutil mě. Srovnávat ceny servisu je taky zavádějící. I když třeba spalovák vyjde za životnost trochu dráž (i když pořád myslím, že ne), tak jsou ty náklady rozložený v čase a tím pádem přijatelnější. Já teda taky dostávám plat po měsících a ne za 10 let najednou.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 05 říj 2023, 14:08

A mesačník si kupuješ tiež mesačne. To dá rozum. Električky a trolejbusy sú na elektriku, autobus si aj tak nekúpiš, takže si v pohode.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 05 říj 2023, 15:53

Nejprodávanější auto v EU letos nebude evropské ani se spalovacím motorem
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... m-40445516
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 06 říj 2023, 11:36

Propaganda?
https://www.autoforum.cz/predstaveni/ma ... hp.context
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 06 říj 2023, 12:04

Za mě rozhodně propaganda špíny autowebů - autofóra. Je to jak článek z Rudého Práva nebo jak z Parlamentních listů...

Jiný článek na podobné téma:
https://autoroad.cz/ekonomika/93489-na- ... do-necekal

Citace z článku:
"Jak uvádí web Automotive News prostřednictvím InsideEVs, vysoká cena pojištění pro Tesly je způsobena především drahými karosářskými díly a přísnou politikou vztahující se k servisním střediskům Tesly. „Hanno Fichtner, CEO společnosti Gabi, uvádí, že vysoká cena náhradních dílů a specifická servisní střediska mají zásadní vliv na výši pojistného.

Závěr pisálka z autofóra tedy nereflektuje skutečnost, ale je napsán tak aby to podpořilo jeho názor. Je to podobné jako by někdo psal o tom, že na spalováky je drahé pojištění a operoval s cenou pojistky například na Maserati (kde na některé modely stojí jen čelní sklo přes 100.000 Kč).

V nejbližší době se pojedu podívat a svézt pár vytipovanými EV, tak se u dealerů zeptám na výši pojistného a pak tu mohu poreferovat.
Jsem tým Foltýn:
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 07 říj 2023, 10:46

Něco sice ne o autech, ale o ekologii. Zdá se, že zastavení Golfskýho proudu je stejnej humbuk, jako byla ozónová díra. Dává nahlédnout i do "vědecké" praxe. Kdo má technické vzdělání, tak dávno ví, že jako ve všech oborech, tak i ve vědě existuje špička, pěchota a hvězdná pěchota. Možná i fušeři jako v řemeslech. Jsou exaktní vědy a pak ty méně exaktni a nakonec humanitní. Klimatologie je podle všeho rájem té hvězdné pěchoty.
https://neviditelnypes.lidovky.cz/klima ... _klima_nef

Globální oteplování, pardon, klimatická změna (protože nikdo nemůže dokázat, jestli za 100 nebo 500 let bude tepleji nebo chladněji) je, co se týče předpovědí, možná náročnější než pouhý Golfský proud. Že je to stejný podvod se časem ukáže, Mnohem dřív než za 100 let.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 07 říj 2023, 11:08

ptlo, kedy konečne pochopíš, že pokiaľ berieš ako zdroj sračky, tak to čo sem dáš sú zase len sračky. (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 07 říj 2023, 11:21

Proč to cpeš sem? Má to něco společného s auty?
Jsem tým Foltýn:
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 07 říj 2023, 14:45

Bohužel má. Veškeré dění v automobilovým průmyslu je posledních 10 let řízeno nebo podřízeno podvodem "globální oteplování", dnes přejmenovaným na "klimatickou změnu". Nejabsurdnějším výsledkem je, že se za největší škodlivinu považuje neškodný CO2.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 07 říj 2023, 14:57

Aha, tak to pak jo... :grin:
Jsem tým Foltýn:
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Bob 1 » 08 říj 2023, 10:23

ptlo píše:Bohužel má. Veškeré dění v automobilovým průmyslu je posledních 10 let řízeno nebo podřízeno podvodem "globální oteplování", dnes přejmenovaným na "klimatickou změnu". Nejabsurdnějším výsledkem je, že se za největší škodlivinu považuje neškodný CO2.

ptlo, já ti normálně koupím diorámu s dinosaurama, ať je od tebe chvilku pokoj a lepíš si
https://www.super-hobby.cz/products/TYR ... ORAMA.html
Pracuji na: Spad XIII 1/72; Zis6 + M-30; Zis-10; GMC 352 + návěs; NYC 4-6-4 Hudson; T-34/85...
Bob 1

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Josef Žák » 14 říj 2023, 08:37

"Nejlepší výsledek zaznamenala dvojice Petr Fiala-Ondřej Doležal s vozem Škoda Citigo G-tec s emisemi 61g CO2 na km (spotřeba 2,23 kg CNG).
Mezi posádkami s vozy poháněnými tradičními palivy si nejlépe vedla dvojice Jan Dobrovolný-Zuzana Dobrovolná startující s modelem Škoda Fabia combi 1,9 TDI, která do cíle dojela s průměrnou spotřebou 2,49 l nafty na 100 km (66g CO2 na km).
Vítězi mezi benzinovými automobily se stali Jiří Pilný a Zdeněk Záhorský, jejichž výsledek s vozem Škoda Citigo 1,0 MPI činil 2,88 l benzínu na 100 km (67g CO2 na km).
Neztratily se ani vozy Enyaq, kterých se do první desítky podle emisí CO2 dostalo hned 5. Nejlepší z nich, posádka Zdeněk Buček-Petr Sec dokázala 100 km ujet se spotřebou 12,26 kWh, což po přepočtu dle energetického mixu ČR za rok 2022 představuje stejné emise 67g CO2 na km jako u vítězného benzínového vozu."
Citováno odsud.
Josef Žák

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 256 z 331 • 1 ... 253, 254, 255, 256, 257, 258, 259 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)