Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmy .....!!

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 202 z 223 • 1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 223

Která filmová scéna se vám nejvíce líbí ....?????

Anketa končí za 30 čer 2008, 19:39

Česká filmová scéna
33
22%
Česká filmová scéna
33
22%
Americká filmová scéna
24
16%
Americká filmová scéna
24
16%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Jiná filmová scéna
14
9%
Jiná filmová scéna
14
9%

Celkem hlasů : 152

• Odpovědět s citací

Re: Filmy .....!!

Příspěvekod David Lengyel » 29 kvě 2022, 16:08

Budu v menšině, ale Maverick se mi moc nelíbil. Cením použití skutečných strojů, ale to je asi tak všechno, čím film vyniká nad současnou konkurencí. Moc velké naděje jsem si nedělal, přesto ale nechápu, odkud se bere to extatické nadšení diváků :?:
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
1/48 Douglas A-1H Skyraider (VNAF)
1/48 Aero L-29 Delfín (VVS)
1/48 Douglas A-4E Skyhawk (VC-5)
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 29 kvě 2022, 17:47

David Lengyel píše:Budu v menšině, ale Maverick se mi moc nelíbil. Cením použití skutečných strojů, ale to je asi tak všechno, čím film vyniká nad současnou konkurencí. Moc velké naděje jsem si nedělal, přesto ale nechápu, odkud se bere to extatické nadšení diváků :?:

odkud ? 2. věta + Tom Cruise
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gorby » 29 kvě 2022, 23:14

Pam pam pam padadadadam dam...

Super to bylo. Ač Hornety nikdy nebudou to, co Tomcaty, tak opravdu super.

A obrovské plus za Ice.
David K.
русский военный корабль, иди на хуй
From Ukraine with NLAW
------------
Ve stavbě: USS California (BB-44, 1945); USS Washington (BB-56; 1942); USS Massachusetts (BB-59; 1944)
Gorby

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Kopecký » 30 kvě 2022, 16:34

Ja jsem z TopGunu taky trochu rozpacitej. Ale ty letecky sceny asi prevazi ten balast okolo.

I kdyz je fakt, ze ta scena setkani Mavericka s Goosem jr pri akci byla jak ze Strazcu galaxie....
KOPECKY SCALE MODELS FB
KopeckyScaleModels
Honza Kopecký

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 30 kvě 2022, 18:20

Za mě TopGun pecka. Kravin kopec převeliký, ale taky hodně parádního lítání, sem tam fajn humor a taky husina (hlavně při hudbě alá díl jedna). Prostě TopGun je kult, s cypinama se holt musí počítat, povznést se nad ně a brát to s nadhledem :wink: .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Aleš Peřík » 30 kvě 2022, 18:48

3 série Love, Death & Robots. Nejlepší bylo pokračování tří robotů. :-D
https://www.csfd.cz/film/697624-love-death-robots/1172681-3-svazek/prehled/
Královec Čechům!!
Aleš Peřík

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 30 kvě 2022, 18:51

Ano ano ! :hurray: [-o<
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ceti » 30 kvě 2022, 20:37

Dik za pripomenuti LDR, hned du cucet! Topgun nekomentuju, vlastne to ani videt nemusim. Hlavne probuh nekoukejte na Spitfire over Berlin, neb mi stejne neuverite, ze nudnej let pruzkumnyho Spitfajru se da natocit jeste nudnejsi nez ve skutecnosti byl..
Byv.Instruktor Modelklubu Cernosice, momentalne bezdomovec (veskerej muj majetek je dlouhodobe ulozen ve skladu do doby nez budu mit vlastni bydleni).
Naposled dostaveno: P-51A NOVO 1:72
Dlouhodobe rozestaveno: Morskoj sturmovik NOVO 1:72 P-47 Razorback NOVO 1:72 VW Golf 2 GTD 1:1
ceti

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 31 kvě 2022, 06:18

David Lengyel píše:Budu v menšině, ale Maverick se mi moc nelíbil. Cením použití skutečných strojů, ale to je asi tak všechno, čím film vyniká nad současnou konkurencí. Moc velké naděje jsem si nedělal, přesto ale nechápu, odkud se bere to extatické nadšení diváků :?:

No ok, ale čo presne sa Ti nepáčilo Dejve, resp. čo si očakával? Pretože prvý Top Gun bola kktina na ntú a všetci z toho čúrame už od 80. rokov. Podľa mňa Maverick do tejto schémy pasuje perfektne - je to brak s výborným polietaním. Ja som teda osobne nečakal, že to bude príbeh na úrovni Vykúpenia z väznice Shawshank + lietadlá. A práve vďaka tomu, že sa tam skutočne (väčšinou) lieta, to nad konkurenciou vyniká. (:)
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 31 kvě 2022, 11:10

@Atlis

1) Nelíbilo se mi, jak byl vystavěn příběh. Vlastně jsme dostali Mission Impossible v leteckém prostředí. Divák je od začátku krmen tím, co je to za misi, jak se musí provést a jaká jsou rizika. A to taky do puntíku ve finále dostaneme. Chyběl moment překvapení a improvizace, což v MI filmech obvykle člověk dostane. Darkstar part beru jako poctu filmu Right Stuff, jinak to bylo ve filmu navíc. Nefungující romantika. Prostě to oproti jiným McQuarrieho scénářům nefungovalo.

2) Příliš mnoho nostalgie. Pomrkávání na originál bylo po první půl hodině už dost otravné. Chápu to u hudebního podkresu, který odkazuje na původní film, ale proč tam probůh museli za každou cenu nacpat každou druhou hlášku?

3) Zběsilý střih v leteckých scénách a digitální triky. Jakkoliv si vážím toho, že to fakt natáčeli se skutečnými stroji a s herci v kokpitech, epileptický střih z toho místy udělal skoro nekoukatelnou záležitost. Nikdo z produkce bohužel neměl koule na to říct ne a potlačit míru použití digitálních triků - blízké průlety, které se v původním filmu natáčely na filmový pás, jsou tady doháněny v postprodukci (což dává smysl, je to bezpečnější), ale s rádoby cool záběry se mohlo více šetřit (Maverickovo rozbíjení formace).

Ještě bych zmínil nefungující hudbu - vyjma dvou původních motivů a nové skladby od Lady Gaga je to úplně mrtvé, což vzhledem k angažmá Zimmera naprosto nechápu.
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 31 kvě 2022, 13:13

Fair enough. (:)

Čo sa príbehu týka, je debilný a predvídateľný. Ale tak ako som písal, pokiaľ išiel ktokoľvek do toho filmu s očakávaním, že to bude o príbehu, tak sa stala chyba. Celý príbeh bol v podstate prezradený už počas tých všetkých teaserov.

Nostalgia? Určite, je to Top Gun 2.0. Som si viac ako istý, že prevažná väčšina tých, ktorí naň do kina pôjdu Top Gun nikdy nevideli alebo majú len matnú predstavu o tom, čo v prvom bolo. Viz moja priateľka, ktorá si pamätá akurát tak postelovú scénu, pretože to bola prvá erotika, akú pubertiačka na prelome 80 a 90r videla. Referencie na jednotku sú pre nás fanúšikov a môžme si za to sami. Preto je tam aj ten blbý Tomcat na konci, ktorý tam nepasuje ani náhodou, ale mnohí ho tam očakávali, tak ho dostali.

Strih je podľa mňa úplne v poriadku, je to dynamické tak ako to od filmu z 2020/2022 očakávam. Top Gun bol dynamický na pomery 80 rokov, kedy ostatné filmy ledvo žili. Holt iná perspektíva. Keby bol Maverick pomalší, bola by to nuda. Ale súhlasím so CGI. Sú miesta, kde je úplne napikaču. To mi vadilo. Tak ako mi vadili tie trápne scény z Top Gun a modelmi v nich. Takže sa vlastne nič nezmenilo. (:)

Hudba? Tam nejaká bola? Pôvodná je neprekonateľná a Lady Gagu dali našťastie až na koniec, pretože z toho jej diela som mal gag reflex len ako to vyšlo.

Vadili mi veci, ktoré evidentne vadili aj Tebe - ak má človek predstavu o lietaní, rozbíjanie formácie je blbosť. Blbosť bol celý Dark Star, ktorý tam nemal vôbec čo robiť a už vôbec by nemal Maverick len tak nabehnúť do Skunk Works na motorke... Chýb je tam veľa, chyby vidíme hlavne my. Drvivá väčšina si ich ani neuvedomí. A tým by som to aj uzavrel. Ja som sa išiel do kina pobaviť, vedel som, že to bude príbehom srágora, že tam bude pobehovať pár pekných chlapcov, no tešil som sa na akciu a tú som dostal tak, ako som očakával. Preto som nadšený.

A rekrutačka USAF už na tom frčí. 8-)

https://www.youtube.com/watch?v=LbNP0FU ... Recruiting
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod David Lengyel » 31 kvě 2022, 13:46

Tak Přelet nad kukaččím hnízdem od toho asi nikdo nečekal, ale i tak McQuarrie má na pažbě mnohem silnější zářezy: Obvyklí podezřelí, Jack Reacher, Na hraně zítřka, poslední MI nebo třeba Valkýra. Ergo, umí psát vážně i zábavně. Tohle je po Mumii jeho nejslabší práce.

Technické nesmysly ani neřeším, těch bylo plno v původním filmu plno. I když v tomhle ohledu originál zrovna překonávat nemuseli :))
Rozestavěno
1/48 Antologie VFC-111
1/24 Honda NSX Type-R
1/72 Letov Š.328v

Dokončeno
David Lengyel

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Laďa72 » 03 čer 2022, 07:33

Přiznávám, jsem zaujatý :lol: ...ale ,je to prostě TOP GUN! Bez rozborů, srovnávání, 4DX kino a super odpoledne.Už 2x :lol: :lol: O:)
Laďa72

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lavi » 03 čer 2022, 08:15

Atlis píše:..Preto je tam aj ten blbý Tomcat na konci, ktorý tam nepasuje ani náhodou,..

TOMCAT nemůže být nikde blbý [-( :lol:
Lavi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Zdeněk_Fabík » 03 čer 2022, 08:32

2 Lavi:
;-I ;-I
Zdeněk_Fabík

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 202 z 223 • 1 ... 199, 200, 201, 202, 203, 204, 205 ... 223

Zpět na Volný pokec (Subject free)