Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Kuchařka, aneb nejen modely živ je modelář

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď

Vaříte a jíte rádi ???

Vařím rád a taky rád jím
173
32%
Vařím rád a taky rád jím
173
32%
Rád jím, ale raději si nechám uvařit
82
15%
Rád jím, ale raději si nechám uvařit
82
15%
Nerad vařím
3
1%
Nerad vařím
3
1%
Jídlo beru jako nutné zlo
8
1%
Jídlo beru jako nutné zlo
8
1%
Nenávidím jidlo
6
1%
Nenávidím jidlo
6
1%

Celkem hlasů : 544

• Odpovědět s citací

Re: U blbých na dvorečku ...

Příspěvekod Terka » 23 led 2009, 22:12

Raptor píše:Moniko, što eto caneloni i fusili?

Terko, nudle s bramborama znáš?

Neznám, povídej. Ale tuhle mi Ujík barvitě vyprávěl o těstoviách s vajíčkama :-D Ale takový obyčejný nudle s tvarohem...Hmmm. Dala bych si. To mě mělo napadnout ndes v obchodě, kdy jsem vymýšlela jídla na víkend.
Ty caneloni a fusili jsou druhy těstovin (pokud vím) Jako máš vrtule, mašličky, kolínka, nudle ... :-D
Terka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 led 2009, 22:15

Aha

Co se týče nudlí s bramborama tak je to jednoduché.Uvaříš oškrabané brambory (nakrájené na kostky-tak jako přílohu) a samostatně uvaříš nudle (ideálně fleky).Na slanině zpěníš cibulku a všechno to zamícháš.Dochutit se to dá kyselým zelím.

Jinak nudlových receptů mám celkem dost-nudle s tvarohem, nudle s mákem, "kolejní bašta",... vše rychlé a vysokokalorické :)

Ještě jsem si vzpoměl s těma vajíčkama-knedlík s vajíčkem znáš?
Workbench: 1/48 Macchi MC.200

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 led 2009, 22:17

Terka píše:No jo no, se to učím :oops: Takových druhů koření...Se radši zeptám. :) Náhodou kari doma mám. Jsem dělala kari-rýži jako přílohu :-D
Teda ty vařený kolena a játra a jánevímcoještě ...fuj! To by na mě nebylo! My měli anatomii a ten doktor nám všechno přirovnával ke kýtám a vepř.panenkám a podobně... :agrh:

Terko nevíš co říkáš.Vepřová hlava i kolena se dají jíst jen uvařená.K tomu sůl, pepř, jablka s křenem a je to vrchol rozežranosti :)

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Terka » 23 led 2009, 22:20

jasně, knedlík s vajíčkem...co myslíš, že bylo dnes k večeři? :-D Ty nudlové recepty už vypadají na koleji proveditelněji než ty syrečky. My teda většinou žijeme na těstovinách na x způsobů. Já mám oblíbené 2 a většinou u nich skončím :lol: Ještě je dobrý uvařit rýži a vyklopit na to třeba jahodovej kompot...taková rýže na sladko. Kamarádka má ráda špagety s máslem a kakem. :grin:
Terka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 led 2009, 22:21

Máslo a kakao?K tomu jedině krupici konzistence "cementová kaše" :)

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 23 led 2009, 22:22

Caneloni jsou takové to nasekané potrubí (prostě silnější trubky) a Fusili jsou krátké ploché těstoviny, stočené do závitu (někdo tomu říká vrtulky). Jsou skvělé, protože se do toho závitu dobře nabalí omáčka - mám je z těstovin nejradši. Pak jsou Farfale (mašličky) atd. Názvy se liší podle krajů. Kolinka třeba nesnáším, protože se z nich nedá vylít voda. Nějaká vždycky zůstane v ohybech.
Těstoviny já dělám systémem co dům dá. Fakt je, že mám doma pořád zásobu hotových rajčatových omáček, nebo si spařím rajčata, oloupu a rozvařím s česnekem a bylinkami a do toho přidám maso, olivy atd. Další možnost je smetanová omáčka, takže místo oloupaných rajčat dám Ramu zakysaný krém nebo kysanou smetanu. Kamarádka mi říkala, že se dají těstoviny udělat dokonce i se sardinkami, ale to jsem ještě nezkusila. Do smetanové omáčky dávám nejčastěji lososa, černé olivy a přikápnu citrónovou šťávu, anebo tam dám čerstvé houby na drobné kousky (ty se ale musejí aspoň 20 minut dusit).
Taky jsou skvělé jen těstoviny s nastrouhanou nivou a nějakou tou zeleninkou :wink: nebo když se mi nechce dělat halušky, tak dám opečené uzené (špek, slaninu) bryndzu nebo kysané zelí na těstoviny. Ale v tomto případě jsou halušky lepší a dělám je klíďo z prášku.
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Terka » 23 led 2009, 22:24

Raptor píše:
Terka píše:No jo no, se to učím :oops: Takových druhů koření...Se radši zeptám. :) Náhodou kari doma mám. Jsem dělala kari-rýži jako přílohu :-D
Teda ty vařený kolena a játra a jánevímcoještě ...fuj! To by na mě nebylo! My měli anatomii a ten doktor nám všechno přirovnával ke kýtám a vepř.panenkám a podobně... :agrh:

Terko nevíš co říkáš.Vepřová hlava i kolena se dají jíst jen uvařená.K tomu sůl, pepř, jablka s křenem a je to vrchol rozežranosti :)

Hurá...ještě nejsem na vrcholu rozežranosti =D> Tohle na mě fakt není. Ale přežila jsem, když si Ujík vařil vepřovej jazyk a pak to s gustem jedl. Pokud si to udělá sám a nemusím u toho být a nemusím to jíst, tak jsem schopná to přežít. Ale líp je mi bez takových povedeností :lol:
Jo, to máslo a kakao se špagetama prý je výborná dobrůtka, když zbydou špagety. Já to nejedla, jen posílám dál :-D A kašičku taky můžu. Konzistenci neřeším, stejně se nikdy netrefím do té konzistence, kterou očekávám.
Terka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 led 2009, 22:26

Aha.Díky za vysvětlení.V těchhle špagetářských názvech se nevyznám (což je vzhledem k tomu že kupuji akorát šrouby, kolínka a fleky pochopitelné :) ).

Jinak k těm omáčkám ,dobré jsou Uncle Bens.Když je nařežeš 1:1 s ostrým kečupem tak je to dobrá a velmi rychlá večeře.

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 23 led 2009, 22:28

Tak nudle s máslem a kakaem (mákem) jsou super, jen bych uvařila takové ty ploché dlouhé, co nevím, jak se jmenujou. Prodávají se jako smotaná hnízdečka. Špagety mi nějak nesedí tvarem, ale to je detail. :lol:
Poslední dokončené:
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 led 2009, 22:28

Terka píše:
Raptor píše:

Hurá...ještě nejsem na vrcholu rozežranosti =D> Tohle na mě fakt není. Ale přežila jsem, když si Ujík vařil vepřovej jazyk a pak to s gustem jedl. Pokud si to udělá sám a nemusím u toho být a nemusím to jíst, tak jsem schopná to přežít. Ale líp je mi bez takových povedeností :lol:
Jo, to máslo a kakao se špagetama prý je výborná dobrůtka, když zbydou špagety. Já to nejedla, jen posílám dál :-D A kašičku taky můžu. Konzistenci neřeším, stejně se nikdy netrefím do té konzistence, kterou očekávám.

Jazyk je taky dobrý.K němu křenovou smetanovou omáčku, nočky a je to delikatesa (jazyk lze nahradit srdcem).

Jinak k té konzistenci krupice je to jednoduché.Přidáváš krupici až do chvíle kdy se hrnec odmítne odlepit od vařečky-tehdy je správně hustá.

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

kuchařka

Příspěvekod Terka » 23 led 2009, 22:28

Monika M. píše:Caneloni jsou takové to nasekané potrubí (prostě silnější trubky) a Fusili jsou krátké ploché těstoviny, stočené do závitu (někdo tomu říká vrtulky). Jsou skvělé, protože se do toho závitu dobře nabalí omáčka - mám je z těstovin nejradši. Pak jsou Farfale (mašličky) atd. Názvy se liší podle krajů. Kolinka třeba nesnáším, protože se z nich nedá vylít voda. Nějaká vždycky zůstane v ohybech.
Těstoviny já dělám systémem co dům dá. Fakt je, že mám doma pořád zásobu hotových rajčatových omáček, nebo si spařím rajčata, oloupu a rozvařím s česnekem a bylinkami a do toho přidám maso, olivy atd. Další možnost je smetanová omáčka, takže místo oloupaných rajčat dám Ramu zakysaný krém nebo kysanou smetanu. Kamarádka mi říkala, že se dají těstoviny udělat dokonce i se sardinkami, ale to jsem ještě nezkusila. Do smetanové omáčky dávám nejčastěji lososa, černé olivy a přikápnu citrónovou šťávu, anebo tam dám čerstvé houby na drobné kousky (ty se ale musejí aspoň 20 minut dusit).
Taky jsou skvělé jen těstoviny s nastrouhanou nivou a nějakou tou zeleninkou :wink: nebo když se mi nechce dělat halušky, tak dám opečené uzené (špek, slaninu) bryndzu nebo kysané zelí na těstoviny. Ale v tomto případě jsou halušky lepší a dělám je klíďo z prášku.

Halušky z prášku taky dělám. Pravý jsem nikdy nejedla, tak jsem se svýma spokojená. Teta dělá těstoviny s olejem, česnekem a bylinkami. Taky jsem nejedla...Ještě dělá z krabích tyčinek, rozňahňají se na pánvi, možná zalijí něčím smetanovým...jedla jsem, postup přesně nevím. Ryby nemusím a tohle se celkem dalo :-D
Terka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 led 2009, 22:31

Teda dámy, halušky z prášku-to je urážka halušků.Na jejich výrobě nic není, je to v podstatě jen voda a mouka...

Mimochodem předloni jsem byl na Slovensku a tam v jedné restauraci prodávali tzv.Halušky Šafran-na talíři půl na půl halušky s brynzou a halušky se zelím, k tomu klobása...to byl dlabanec! :P

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 23 led 2009, 22:32

Až na to, že halušky jsou z bramborového těsta :-D
Máma je umí, musím z ní vytáhnout recept.
Poslední dokončené:
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Raptor » 23 led 2009, 22:33

Monika M. píše:Až na to, že halušky jsou z bramborového těsta :-D

To není až tak docela pravda.Jsou ty i ty (prý je jich snad deset druhů).Záleží na lokalitě kde je dělají.

Obrázek
Raptor

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Terka » 23 led 2009, 22:35

JJ, ty omáčky (co neumím napsat :-D ), co o nich psal Raptor jsou mňam. Ty na koleji taky jdou.
Já uznávám jen šrouby a špagety. Jinak mě to nějak "nejde pod nos"- nevím, proč. Máš pravdu Moni, v těch šroubech krásně drží omáčka. :P
Já na haluškách z prášku nic zlýho nevidím. Kdyby se mi chtělo dělat je ze surovin, tak je dělám. Ale obvykle se mi nechce :-D Hodně věcí z prášku je dobrých a nenáročných, tak proč stát celej den v kuchyni, když se dají dělat jiný věci?
Terka

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Volný pokec (Subject free)