Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Filmy .....!!

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 199 z 223 • 1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 223

Která filmová scéna se vám nejvíce líbí ....?????

Anketa končí za 30 čer 2008, 19:39

Česká filmová scéna
33
22%
Česká filmová scéna
33
22%
Americká filmová scéna
24
16%
Americká filmová scéna
24
16%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Jihoamerická scéna (telenovely atd.)
1
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Indická scéna (boolywood):D
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Asijská scéna
2
1%
Jiná filmová scéna
14
9%
Jiná filmová scéna
14
9%

Celkem hlasů : 152

• Odpovědět s citací

Re: Filmy .....!!

Příspěvekod Radek3057 » 11 led 2022, 21:53

66misos píše:Ad "Inspiracia knizkou"
No berte to tak, knizka ma 200, 300+ stran fontom cca 9-10, riadkovanie 1. Filmovy scenar ma priemerne tolko stran, kolko minut ma film, je pisany Courierom 12, riadkovanie 1,5, v podstate co veta, co novy riadok.Takze ked si to porovnate na pocet znakov v dokumente, tak scenar ma tak cca 15-20% obsahu knihy. No a je na reziserovi a scenaristovi, ktorych cca 15-20% z obsahu knihy si vyberie do filmu. A to este "doladi" v sulade s aktualnymi celospolocenskymi, incluzivnymi, woke a neviem akymi este trendami...

Ad "K zemi hleď"
Podla mna 9 z 10. Aj by to bolo smiesne, keby to nebola smutna realita, taky "Gogolovsky smiech cez slzy". Vymysli si lubovolnu totalnu globalnu katastrofu (tu kometa) a na jej pozadi ukaz politicke spicky, ich superbohatych technologickych sponzorov, silu a uroven medii, socialnych sieti a influencerov atd. A obaja "kladni hrdinovia" - vedec a jeho doktorantka su na Xanaxe... Ale zaver prekvapil.

Co to je za výpočty ? :nuts: je naprosto logické že filmový scénář má tak malý obsah knihy protože je to FILM ... a ve filmu nemusí větou popisovat co má přicházející řitíř na sobě a už vůbec nemusí nikdo popisovat jak asi vypadá hrad na kterém žije drak ... ale to snad je každému jasné. už z principu nemůže být kniha podle filmu a nebo film podle knihy stejný, tak jako není stejný ani " podle skutečné události" vždy tam bude nějaký větší či menší zvrat a nebo " volná adaptace" či " zdramatizováno " ... prostě tak to je a bylo, nad tím není třeba dlouze přemýšlet ...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod 66misos » 12 led 2022, 08:59

Radek3057 píše:...Co to je za výpočty ? :nuts:...

Precitaj si este raz moje maily vyssie. Clovek tvojho formatu na to urcite pride.

Radek3057 píše:...je naprosto logické že filmový scénář má tak malý obsah knihy protože je to FILM ...

Hotova perla. Skoro ako vyrok typu nebo je preto modre, lebo je to obloha...
Napr. Tolsteho Vojnu a mier moze jeden reziser ponat ako 90 min. film a iny reziser ako 3x 3-hodinovu trilogiu, Je "naprosto logické", ze obsah knihy sa moze v roznych adaptaciach menit, niekde ho moze byt minimalne, inde takmer cely.

Radek3057 píše:...ve filmu nemusí větou popisovat co má přicházející řitíř na sobě a už vůbec nemusí nikdo popisovat jak asi vypadá hrad na kterém žije drak ... ale to snad je každému jasné...

Nie je to kazdemu jasne a zjavne ani tebe. Ale asi tusis, ze film bol vizualne, resp. je audio-vizualne dielo. A ze scenar moze byt napisany davno predtym, ako sa reziser rozhodne podla neho nieco natocit.
V scenari musi byt popisane vsetko, co divak vidi a pocuje. Podla toho potom rekvizitari vyberaju/vyrabaju to, co ma rytier na sebe, vybera sa, resp. upravuje vhodny hrad, podla opisu draka potom napr. ILM robi FX atd...

Radek3057 píše:Už z principu nemůže být kniha podle filmu ... stejna

Ale moze. A porovnaj si rozsah takej knihy s beznou knihou. Navstiv knihkupectvo alebo pobrowsuj, najdes.

Pobrowsuj, tiez najdes presnu definiciu toho, co pre film znamena "skutocna udalost", "podla skutocnej udalosti", "inspirovane skutocnou udalostou" atd.

Radek3057 píše:... prostě tak to je a bylo, nad tím není třeba dlouze přemýšlet ...

Neveril by si, niekedy "dlouze přemýšlet" pomaha. Nic nie je "prostě tak", aj ked sa ti to tak moze javit.
66misos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Krab » 12 led 2022, 22:25

Vím že tématem jsou filmy, ale po předchozích příspěvcích se mi vybavil kamarádův výrok.
Dobrý novinář seškrtá Annu Kareninu na tři řádky.
A nějak tak to asi bude kniha versus film. :)
Carpe diem
HKPM Prostějov
Krab

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 13 led 2022, 02:15

Radek3057 píše:... prostě tak to je a bylo, nad tím není třeba dlouze přemýšlet ...

Neveril by si, niekedy "dlouze přemýšlet" pomaha. Nic nie je "prostě tak", aj ked sa ti to tak moze javit.[/quote]

Pardon, já filmové scénáře k filmům podle knihy nepíšu,ale pár filmů a knih jsem viděl a nikdy by mě snad nenapadlo přemýšlet nad tím PROČ to není jako v knížce ... ale někdo nad tím přemýšlí a asi má i pár knih/scénářů napsaných za sebou, nevěděl jsem že o takových triviálních věcech někdo dumá ...
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod irimar » 15 led 2022, 18:07

Kdyby chtěl někdo zkouknout film Ljotčik s kvalitními českými titulky, tak zde je k mání:
https://webshare.cz/#/file/Ozl3fkm1L7/t ... rvival-mkv
irimar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 17 led 2022, 19:55

Vdaka za link, by ma zaujimalo, preco to nespracovali ako pribeh Meresijeva ?
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 26 led 2022, 12:29

Ohledně knih a scénářů mě nevadí zkrácení rozsahu, ale ve zmiňovaném filmu WWZ byl vzat jen námět zombie a název, to je zkrácení poměrně dosti veliké,..protože jinak to s knihou nemá společného VŮBEC NIC!! Tohle je pro mě divné,.... Podobně ten Zaklínač, řekněme postavy stejné, ale jinak úplně postavené na hlavu (swingers na Kaer Morhen....)...
Ohledně Ljotčika - text uvádí "Prosinec 1941, Severozápadní fronta. Německá tanková kolona se pohybuje směrem k Moskvě...". Nikomu neva, že tam je Il2M3? Dole je kolona Pz IV H (dlouhé kanony, schurzen)....Střelec zasaženého IL ani nevyskočí?.....Messery typ G?....A celkově u leteckých filnů, pojetí kabiny jak lednický skleník????.....A souboje na řece s mostem? Jestli tu (totál idiocie) nebo Děvjataevovi,..tam byl ten souboj P-39 lespoň relativně hezký,.....Totál výmaz byl až ten souboj Befka s He-111..... Chápu, pro komerc publikum s popkornem je to jedno,.... Ale moc to nechce, a i tak by to bylo OK.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Al CZ » 26 led 2022, 18:22

Nějak zapomínáte, že nové válečné filmy jsou točeny - jak už píšu opakovaně - pro moderního mladého diváka, často hráče MP typu World of Tanks nebo War Thunder, kde se na nějakou časovou akurátnost fakt nehraje. Pořád lepší Šturmovik nebo Panzer IV posunutý o rok dopředu, nežli přebarvené M-48 alá Panther/Tiger... jako byly ve starých veledílech Bitva v Ardenách apod... Nesmíte to tak "žrát". Nejsou to dokumenty, jsou to ani ne válečné, ale spíše akční filmy s válečnou tématikou. Já osobně si myslím, že akurátní válečný film, pro válečné fanatiky (takové jako je popisovaný jestli se pamatuju v Šimkovi a Grossmanovi, co vyskakoval a upozorňoval na chyby) by si nevydělal ani na slanou vodu. Což mi připomělo, že na Seznam TV je ke shlédnutí Hurricane.
Al CZ

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Mládek » 27 led 2022, 12:22

Drahý příteli,dovolím si poněkud nesouhlasit.Mě už pomalu kuká šedesátka a na válečné filmy koukám rád.Co se týká těch nepřesností zmiňovaných Dolinem-ty mladé si tím kurvíme sami,když je tolerujeme.Myslím,že v této digi době není problém si to ohlídat.Spousta záběrů techniky je počítačových,autentické je pomálu.Měl jsem možnost být na několika filmovačkách.Pronájem je hodně drahý,koordinace komplikovaná.Když už se to povede sehnat,nemusí souhlasit kamo,marking a zběratel by těžko svolil k nějakému radikálnějšímu zásahu.
To jsem trochu odbočil.Chtěl jsem jen říci,že i komerční trháky mohou být historicky a faktograficky věrné.Už takhle si pletou lidi 1. a 2.válku,o korejské,vietnamské a dalších ani nemluvě...
Jarda Mládek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tino232 » 27 led 2022, 18:29

Nad historickými nepresnosťami mávnem rukou, veď ani také trháky ako Gladiator alebo Statočné srdce sú plné historických chýb. Ale neprekusnem, keď z diváka robia idiota ako vo Železnom srdci alebo v Nepriateľ pred bránami. Devjatev sa mi páčil, Ljotčika ešte pozriem.
tino232

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tomáš Theuser » 29 led 2022, 19:43

Po patnácti minutách, jsem Ljotčika típnul. Po nouzovém přistání dvou soudruhu, se na ně vrhl div né prapor wehrmachtu. Minometná palba na dva ubožáky, haluz....skopčáci oblečení do bílého a totál čistého
prostěradla. Stačilo a nikdy více ruské filmy :grin:
Tomas 77
Tomáš Theuser

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 29 led 2022, 21:54

Treba uznat, ze filmy ano private Ryan, 9-ta rota, potažne Band of brothers su vydarene.
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod irimar » 30 led 2022, 09:23

Skyggen i mit øje (The Shadow in My Eye), točilo se to u nás v české produkci.
Operace Kartágo, nebyl úspěch, jak se říkalo bezprostředně po druhé světové válce. Ze 3 vln Mosquito zasáhla cíl pouze první vlna. Další dvě vlny zasáhly školu a okolní obydlí, což mělo za následek těžké (pro Dánsko ve druhé světové válce) ztráty.
https://www.youtube.com/watch?v=_yBnTjcAJDY
irimar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Hatala » 31 led 2022, 02:54

Tam pozabijali kopu deti. Som zvedavy na spracovanie. Je super, ze sa k tomu niekto dostal, vdaka za odkaz.

Ahoj
Martin
Martin Hatala

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Crasher » 31 led 2022, 04:48

irimar píše:Skyggen i mit øje (The Shadow in My Eye), točilo se to u nás v české produkci.
Operace Kartágo, nebyl úspěch, jak se říkalo bezprostředně po druhé světové válce. Ze 3 vln Mosquito zasáhla cíl pouze první vlna. Další dvě vlny zasáhly školu a okolní obydlí, což mělo za následek těžké (pro Dánsko ve druhé světové válce) ztráty.
https://www.youtube.com/watch?v=_yBnTjcAJDY

http://www.peoplesmosquito.org.uk/2013/ ... fNpwNnwkTg
https://m.youtube.com/watch?v=NOy00V5N- ... vQwhK3jeVQ
Popis danej udalosti + dokumentárny film o nej.To len keby chcel niekto vedieť,prečo sa nálet skončil katastrofou.
Crasher

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 3336 • Stránka 199 z 223 • 1 ... 196, 197, 198, 199, 200, 201, 202 ... 223

Zpět na Volný pokec (Subject free)