Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 176 z 331 • 1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na "ekologicka" auta...

Příspěvekod JoseFxx » 11 zář 2021, 20:54

Renda píše:

Ne, byl v kmeni..... zavolal jsem mu a je to jinak, ty maily mu poslal otec, kterej tady dělá mistra.... :)
Jinak asi už to začíná být veřejný tajemství, páč s podobnými informacemi přišla i kolegyně mé paní, která má manžela v koncernu.

Jo, kdoví, jak to vše bude.

Asi takto Rendo, zeštíhluje se každý rok, ano v koncernu se víc propouštělo, Škodovka má podmínku zeštíhlet o 10%. Většinou to jsou odchody do důchodu místo, kterých se nikdo jiný nepřijme.
Prosím nechci slyšet manželka má kolegyni co má manžela v koncernu, to jsou nejvíc zkreslené drby.
Moc dobře jsem informován o tom co se děje a co jsou důvody, tak sem nevnášej. Vím co bude a nebude. Spoustu dění ovlivní zákazníci.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 12 zář 2021, 06:06

Pepo, je mi vcelku jasný, že si hraješ na informovanýho, stejně jak ty, i já mám vcelku dost informací, i mí nejbližší tam pracují, už kdysi jsem ti říkal kdo, víš, že jo.
Ano, jedná se možná o zvěsti, ale na každým šprochu, najdi pravdy trochu. Uvidíme, třeba jak dlouho dokáží platit těch 85%.

Tímto bych to uzavřel, nemá to ani nic společného s ekologickými auty.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L. Jareš Annetra » 12 zář 2021, 07:49

JoseFxx píše:Soudruzi už dávno ne. A situace je dána pocovidovým uvolnění, loni se moc auta neprodávala.
Taktéž když si přečteš, po světě ozbrojené složky objednávají vozy Škoda.
Když se koukneš do roku 2007/08, tak zas Škoda byla jedna z mála značek co měla prodej aut v plusu oproti předchozímu roku.

Ano, máš pravdu. Soudruzi se chovali méně arogantně a povýšeně než někteří členové středního a vyššího managementu.

Samozřejmě, ale tehdejší auta a jejich poměr cena/výkon byl naprosto jiný, než je dnes, kdy ceny jsou více než "sebevědomé". I kdybyste dělali auto kvality a úrovně RR, tak si za to nemůžete říct to co RR. Ostatně v nedávné minulosti to už VW zkusil a jak dopadl? A u Škody to platí dvojnásob.

Reálná ztráta čínského trhu - tedy cca 300000 ks se hned tak jinde dohnat nedá. Samozřejmě i hloupých cca 12000 v Bělorusku je dnes znát.
Do jisté doby byl vývoj(ekonomický) Škody Auto přínosem pro tuto republiku. To už dnes není pravda. Teď už je to balvan a hrozí velký průšvih.
Takový evropský Detroit.
L. Jareš Annetra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 12 zář 2021, 07:59

VW nikdy nepredával auto v cene RR.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 12 zář 2021, 08:01

Renda píše:
Radek3057 píše:Tak to ale az na Rendu vsichni preci chapou ze pokud se kvuli globalnimu nedostatku dilu nevyrabi tak Agenturaci dostanou jako prvni bodlo, kdyz neni prace tak taky prvni koho posles domu je brigadnik ... a ne HPPckar ...

Odesláno z mého SM-N986B pomocí Tapatalk

Ty blbečku, to já ale chápu možná víc než ty, pingle negramotnej.
Jarka z Mlikarny co ma snachu u drahy zna strojvudce ktery ma sestru a ta pry nekde slysela ze budou zdrazovat ty naturaly a diesly, prej kvuli piratum

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 12 zář 2021, 08:04

L. Jareš Annetra píše:
JoseFxx píše:Soudruzi už dávno ne. A situace je dána pocovidovým uvolnění, loni se moc auta neprodávala.
Taktéž když si přečteš, po světě ozbrojené složky objednávají vozy Škoda.
Když se koukneš do roku 2007/08, tak zas Škoda byla jedna z mála značek co měla prodej aut v plusu oproti předchozímu roku.

Ano, máš pravdu. Soudruzi se chovali méně arogantně a povýšeně než někteří členové středního a vyššího managementu.

Samozřejmě, ale tehdejší auta a jejich poměr cena/výkon byl naprosto jiný, než je dnes, kdy ceny jsou více než "sebevědomé". I kdybyste dělali auto kvality a úrovně RR, tak si za to nemůžete říct to co RR. Ostatně v nedávné minulosti to už VW zkusil a jak dopadl? A u Škody to platí dvojnásob.

Reálná ztráta čínského trhu - tedy cca 300000 ks se hned tak jinde dohnat nedá. Samozřejmě i hloupých cca 12000 v Bělorusku je dnes znát.
Do jisté doby byl vývoj(ekonomický) Škody Auto přínosem pro tuto republiku. To už dnes není pravda. Teď už je to balvan a hrozí velký průšvih.
Takový evropský Detroit.
Jenze polovina tech neprodeju je proto ze Skoda ty auta proste nema, nemuze je vyrobit a skodovka je porad soucast koncernu a ten proste treba nechce aby v Cine byla skoda dominantni.

Radek3057

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na

Příspěvekod L. Jareš Annetra » 12 zář 2021, 09:01

Radek3057 píše:Jenze polovina tech neprodeju je proto ze Skoda ty auta proste nema, nemuze je vyrobit a skodovka je porad soucast koncernu a ten proste treba nechce aby v Cine byla skoda dominantni.

Všichni mají problémy se subdodavateli jako Škoda. Problém je, že kvalita jejich aut a hlavně cenová hladina se posunula značně výš a trh to přestává akceptovat. Evropský zákazník je poměrně konzervativní. Každou značku má v nějaké škatulce. A když značka strčí nos do jiné, může to znamenat velký úspěch nebo velký průser.

Samozřejmě, kvůli tomu vznikla značka Jetta. Ale kromě drahých, luxusních značek vše ostatní z Číny zmizí do pár let. Mají spoustu vlastních aut, kterým se už dnes nelze smát a jejich ceně už vůbec ne. A v Číně je snad ještě víc než tady vše o ceně či prestiži. Ti bohatí budou nadále kupovat třeba Lambo nebo RR. Ti chudší pak čínské značky, protože budou za hubičku. Tam nejsou žádné vazby k nějaké značce jako tady. A nepodceňoval bych heslo "kupuj čínské".
L. Jareš Annetra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 13 zář 2021, 01:51

L. Jareš Annetra píše:
Radek3057 píše:Jenze polovina tech neprodeju je proto ze Skoda ty auta proste nema, nemuze je vyrobit a skodovka je porad soucast koncernu a ten proste treba nechce aby v Cine byla skoda dominantni.

Všichni mají problémy se subdodavateli jako Škoda. Problém je, že kvalita jejich aut a hlavně cenová hladina se posunula značně výš a trh to přestává akceptovat. Evropský zákazník je poměrně konzervativní. Každou značku má v nějaké škatulce. A když značka strčí nos do jiné, může to znamenat velký úspěch nebo velký průser.

Samozřejmě, kvůli tomu vznikla značka Jetta. Ale kromě drahých, luxusních značek vše ostatní z Číny zmizí do pár let. Mají spoustu vlastních aut, kterým se už dnes nelze smát a jejich ceně už vůbec ne. A v Číně je snad ještě víc než tady vše o ceně či prestiži. Ti bohatí budou nadále kupovat třeba Lambo nebo RR. Ti chudší pak čínské značky, protože budou za hubičku. Tam nejsou žádné vazby k nějaké značce jako tady. A nepodceňoval bych heslo "kupuj čínské".

tak ono spousta lidí nejen že neumí počítat,ale docela rychle i zapomíná to je běžná věc ... já chápu že spousta lidí chce všechno se slevou a nejlépe zadarmo,ale boha jeho v roce 2000 stála Fabia 1 v eleganci s 1.4 16v 55kw 450k ... s 1.9SDI lízala už půl milionu a to při průměrné mzdě 13k ... za to máš Fabii 4 style s 1.0 TSI 81kw v hodně slušné výbavě a ještě k tomu i DSGčko ... jo a průměrná mzda je 38k .... skoro 3x více ... Ano je daleko větší konkurence,ale zase dostaneš za svoje prachy daleko,ale daleko víc než tenkrát... ale chápu že dezinfromační autoforum za Čínské peníze píše o tom jak je vlastně nová fábie drahá,předražená a nikdo jí nechce,protože už je to moc ...
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 13 zář 2021, 05:26

Renda píše:Pepo, je mi vcelku jasný, že si hraješ na informovanýho, stejně jak ty, i já mám vcelku dost informací, i mí nejbližší tam pracují, už kdysi jsem ti říkal kdo, víš, že jo.
Ano, jedná se možná o zvěsti, ale na každým šprochu, najdi pravdy trochu. Uvidíme, třeba jak dlouho dokáží platit těch 85%.

Tímto bych to uzavřel, nemá to ani nic společného s ekologickými auty.

Rendo malej detajl, já si nemusím hrát na informovaného, já mám informace přímo z výrobních porad, na které chodím. Pokud máš nějaké informace, tak je tu nevypouštěj a nedělej zbytečný nepravdivý flame, děkuji. Viz tvé původní info Škodovka je v prdeli propoští mám info od svého vedoucího.atd atd.
Ještě s těmi 85% jelikož fabrika nestojí permanentně a stále jsou vozy na které díly máme koplet, takže to vydrží dlouho.
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod L. Jareš Annetra » 13 zář 2021, 07:26

Radek3057 píše:
tak ono spousta lidí nejen že neumí počítat,ale docela rychle i zapomíná to je běžná věc ... já chápu že spousta lidí chce všechno se slevou a nejlépe zadarmo,ale boha jeho v roce 2000 stála Fabia 1 v eleganci s 1.4 16v 55kw 450k ... s 1.9SDI lízala už půl milionu a to při průměrné mzdě 13k ... za to máš Fabii 4 style s 1.0 TSI 81kw v hodně slušné výbavě a ještě k tomu i DSGčko ... jo a průměrná mzda je 38k .... skoro 3x více ... Ano je daleko větší konkurence,ale zase dostaneš za svoje prachy daleko,ale daleko víc než tenkrát... ale chápu že dezinfromační autoforum za Čínské peníze píše o tom jak je vlastně nová fábie drahá,předražená a nikdo jí nechce,protože už je to moc ...

Nevím kolik stála Fabie v roce 2000, ale kupoval jsem 3 nové Octavie od dealera a byly pod 400000 včetně DPH. Takže asi tak. Ale přesně jsi ukázal, jak tomu nerozumíš. Ono je totiž jedno, kolik stála ona Fabie nebo jiné auto v roce xx. Podstatné je, jaký byl mix nákladů v rodinném rozpočtu v dané době. Tvoje argumentace je více méně nesmyslná.

A pokud jde o Čínu, tak to o tom "kupuj čínské", platí pro čínský trh, takže tvá poznámka je jen hloupé plácnutí do vody. A že to tam tak funguje, na to jsou důkazy. Čínská společnost se chová zcela jinak než na co jsme zvyklí tady. A to mám z vlastních zkušeností.
L. Jareš Annetra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 13 zář 2021, 08:21

L. Jareš Annetra píše:
Takový evropský Detroit.

Tady mi uniká proč evropský Detroit?
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 13 zář 2021, 08:30

Protože příliš velká část českého HDP je vázána na automobilový průmysl, podobně to bylo v Detroitu.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod JoseFxx » 13 zář 2021, 08:37

Jasan, ale krachy hrozí všem automobilkám v evropě. Apropo, když krachnul Saab nikde se nemluvilo, že Švédsko nebo město Trollhättan má nějaké problémy. Třeba nejzadluženější město v ČR je Liberec, a vše je tam na normální úrovni. Vše je jen o lidech
JoseFxx

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Tango » 13 zář 2021, 08:58

Jasný, ale Detroit pád tamějšího automobilového průmysl postihl velmi výrazně - cca 20% nezaměstnanost, nejvyšší míra kriminality v USA, polovina obyvatel (převážně běloši) se odstěhovala (a s tím demografická změna společnosti, kdy přes 80% obyvatel dnes tvoří černoši), některé čtvrti vypadají jako měto duchů.
Jaroslav 'Tango' Hátle
účetní mafie SPL Liberec
Tango

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Renda » 13 zář 2021, 09:13

Nad tímto problémem, přílišné vázání se na autoprůmysl, varovali ekonomové už před mnoha lety.

Čeká nás to samé.
Renda Tejkl GT CUP IPMS CZE
#TeamFoltýn
Osudovým omylem demokratů je slepá víra v to, že prostý lid jednou dostane rozum...
Renda

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 176 z 331 • 1 ... 173, 174, 175, 176, 177, 178, 179 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)