A ne-ři-kaj na Vostravsku na-ho-dou ty cype???????? Takže Cy-po-vi-ny.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48
2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar 1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Včera jsem mrknul na tohle: https://www.csfd.cz/film/764306-dira/prehled/ a za mě teda velice povedenej španělskej snímeček. Rozhodně stojí za pozornost. Nedoporučuju slabším jedincům a manželkám.
Stavím jen a pouze Luftwaffe 1/48...nic víc nic míň...
Též jsem včera shlédl a byl příjemně překvapen. Připomíná to Kostku, ale námět je poměrně originální. Škoda že se to soustředí až příliš na poselství, aniž by bylo poodhaleno víc principů, jak to funguje, člověk by alespoň mohl přemýšlet, jestli je ústřední pricnip založen na nějakém o trochu víc do detailu promyšlené logice (co a proč) a nebo je to jen pro efekt. Ale stojí za vidění, rozhodně.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Petrohrad - klíííd,..na mě jen vyskočil trailer,.....a SW sem přestal sledovat jak to podbral Disney,....
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,..... A všade samé čisté zásahy! „Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Tak jsem včerta viděl Midway a asi budu za odpadlíka, ale byl jsem docela příjemně překvapen. Přišlo mi, že patosu, lovestory a takových těch věcí je tam tak nějak přiměřeně, rozhodně to nebylo směšné. Skutečnosti se to podle toho co si pamatuju z knížek drží myslím celkem dobře. Samozřejmě dokument to není, i když nutno uznat že v typech letadel tam hokej nemají. To, že je nějaká scéná přitažená víc za vlasy je daní za film a napětí. Co ale považuju za docela důležité, resp. zajímavé - na dvouhodinový dokument, velmi přesný a věcný, by se kromě mě nikdo dívat doma nevydržel. Tenhle film shlédly i moje dvě pubertální děti a myslím, že jim pomohl v alespoň nějakém povědomí, že něco takového se odehrálo, co se tam asi tak stalo a jaký to mělo význam. Plivat na to jenom z titulu komerce mi proto přijde poněkud mimo...
Já souhlasím. Sice jsem na první zkouknutí byl trochu na rozpacích, ale na druhé zkouknutí jsem to přehodnotil. Není to brané tak ze široka jako původní Midway, ale na druhou stranu je tam spoustu historických věcí, které v původním Midwayi nebyly.
To samé s Kapitán Marvel. Napoprvé jsem to koukal na dvakrát a nebavilo mě to a málem jsem to nedokoukal. Ted jsem si to pustil podruhé a není tak strašný. Jsou tam odkazy na původní filmy od Marvelu.
V podstatě chci říct, že od té doby co na film koukám min. 2x, tak je to lepší a člověk si všimne i více věcí co napoprvé neviděl.
Ted se chystám na Tenkrát v Hollywoodu a pak na 3. sérii Westworldu.
Jak mam Tarantina a jeho filmy rad tak jsem neuveritelne zklamanej z Hollywoodu. Takovou nudu jsem fakt necekal. Obcas hezka muzika a kratke action ale jinak brrr. jednou stacilo.
U Tarantina jsem to i dle jeho rozhovorů pochopil i tak, že on je v podstatě obrovský fanoušek filmů z jeho dětství a mládí co dávali v kině a v televizi. Hlavně kungfu filmy, krváky, Béčkové horory, válečný filmy, westerny apod. Prostě tím, že točí si plní sen si natočit něco podobného. V jeho případě to bývá tak, že v jeho filmech je vidět více žánrů najednou. Myslím si, že on je celkem i výborný scénárista. Je vidět, že třeba i Netflix se hodně inspiroval osvědčenými trháky od různých známých režisérů a v podstatě se to snaží zopakovat a daří se jim to u některých filmů a seriálů.