Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KNIHY

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 16 z 26 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26

čtete? čtete?

Ano
164
35%
Ano
164
35%
Občas
40
8%
Občas
40
8%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Ne
6
1%
Ne
6
1%

Celkem hlasů : 474

• Odpovědět s citací

Re: KNIHY

Příspěvekod McMarty » 09 bře 2012, 13:51

Dolin píše:
qwertom píše:Mozem odporucit knihi Zaklinač. Su hlavne pre milovnikov sci-fi. Prve dva dieli su len poviedky a od trojky normalny pribeh.

Jo to je dobré čtení. Já se začetl do Holdstocka, a oproti knize Les mytág, kterou sem četl jedním dechem je pro mě Lavondyss dost nestravitelná (tak od druhé poloviny, pro mě je to pak v tom prvotním lese nějak moc holotropní...)

Holdstock je základ mé knihovny. Ale Doline máš pravdu, že Lavondyss je od 2/2 poloviny nepochopitelná. Tedy v doběš, kdy jsem to četl, jsem měl pocit, že autor "ujíždí" na LSD. Je ale pravdou, že myšlenka Lesa mytág je velmi neotřelá.

Teď čtu "Laskavé bohyně" od Littella a tedy nevím. Je to tedy hodně syrové čtení.

http://kultura.idnes.cz/laskave-bohyne-kniha-kterou-doctete-s-pauzami-na-zvraceni-pmr-/literatura.aspx?c=A081108_150327_literatura_jaz
McMarty

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 19 bře 2012, 14:11

Tak Vyhlídka na věčnost je,......to že mělo 500 stran??? Velice velice dobré a čtivé!!

A popravdě nechápu že se někomu nelíbí Stroncium (jak jsem teda vyrozuměl z recenzí na webu), mě se líbí krutě (četl sem to zatím už 3x) o dost více jak Divocí a Zlí.

Mám se pustit do jiných podobných knih CZ autorů? Třeba ASFALT od Kopřivy a tak? Kdo jiný podobně "kulhavě" píše? Sice jsem bral Ikarii, ale od doby co skončila XB1 nekupuju (neviděl sem na stánku nikde) a i tak jsem spíe přečetl povídky, ale autory si napamatuju,..
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod guderian » 19 bře 2012, 16:53

Jo Vyhlídka na věčnost je dobrá...
Zkus kouknout na něco tady: http://martinmoudry.wz.cz/
Iustus je docela kulhánkovskej a to ostatní vlastně taky.
Četl jsem dost dalších, ale nepamatuju si názvy ani autory, až dorazím domů, tak to zkusím najít..
guderian

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 04 dub 2012, 13:54

Ač budu asi pranýřován ,...dovolím se zeptat.
Načetl si někdo z Vás Pána prastenů? Já sem viděl včera po delší době Společenstvo prstenu od Jacksona a ačkoliv to považuju za pecku, už od premiéry mi vrtá hlavou jedna věc a to je Morie. Když tam k té hoře přijdou tak (smát se můžete, ale mě to nedá a vrtá mi to hlavou,...).
1 - Jakto že jdou jen kolem jakéhosi jezírka kolem stěny skály do nějakých zaprcnutých dveří v měsíčním světle svítících, určitě zdraví škodlivých? To byla hlavní cesta/vchod do Morie?
2 - Co ten rozbitý veliký most v jednom ze záběrů? Pokud je to rozbité po válce se skřety tak kde je pak logika? Ve smyslu že by to minimálně toho trpaslík atrklo že je tam něco špatně,...
3 - Jakto že to ten trpaslík nevěděl že sou všeci vevnitř už dávno KO (očividně podle koster několik let)??
4 - Gandalf věděl, že je tam přeci vykopaný ten "Ohníček", přesto tam očekávali trpaslíky? - v návaznosti na věty pronášené trpaslíkem o ohních, pivu a pečeném masu,.....??
5 - Potom co se pobije Gandalf a ten "Ohníček" a spadnou do jamy vejde zbytek družiny z obrovské brány ven do prostoru před horou,.....ale brána nikam nevede. Není tam od ní cesta, chodník nic,....wtf?? Ale možná to projektovali češi z fondu EU,..co já vím,...

Jak to tedy bylo správně? Jsem duší detailista a stavebník a nepobírám tyto architektonické nedodělby! :-D :-D
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Nazgul13 » 04 dub 2012, 21:46

Kto iný to vysvetlí než ja :grin: .
Pokiaľ sa pamätám, tak boli 4 veľké rody trpaslíkov, z ktorých jeden ( Durinov ) kedysi dávno odišiel do Morie ( Čierna jama ) v Mlžných horách. Pôvodný názov Morie bol Khazad-dum a patril medzi najväčšie sídla trpaslíkov. Viedli tam 4 brány nazvané podľa svetových strán. Jediná cesta viedla od elfov z Lórienu k západnej bráne. Toto Jackson a jeho partia posrali, cesta mala vo filme byť ( tadiaľ vyšli ). K ostatným bránam viedli len chodníky. Trpaslíci boli nespoločenský, necestovali ( podobne ako hobiti ), nenavštevovali sa a starali sa len o seba a aby vydolovali čo najviac zlata a drahokamov. Často sa izolovali od okolia, boli chamtiví a podozieraví. Preto bolo o nich málo informácii. Gimli patril k trpaslíkom z Modrých hôr, čo bolo na opačnom konci stredozeme, ako Mlžné hory a nemal informácie čo sa stalo s Durinovými tajtrlíkmi. Gandalf vedel, že trpaslíci vykopali Balroga - ohnivého démona pôvodne služobníka Morgotha a tiež vedel, že po prvej vojne so Sauronom sa tam uchýlili porazený skreti. Preto cez Moriu nechcel ísť. Nikto však nevedel, čo sa stalo s trpaslíkmi a či v niektorej časti Morie sa neudržali a neprežili. Moria bola velikánska, cesta z jedného konca na druhý trvala 4-5 dní. Navyše aj keby Gimli vedel o Balrogovi a skretoch, čo na začiatku evidentne nevedel, tak potom dúfal a veril, že trpaslíci zvíťazili resp. že sa niekde ubránili. Neviem či to na vysvetlenie stačí :wink:
Ján ORESKÝ
Nazgul13

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 05 dub 2012, 06:28

Jo v pohodě díkec. Toto sem z filmu nepobral,..číst to neholám. Zkusil jsem to a nebavilo mě to,..
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 10 dub 2012, 15:59

Můžete mi někdo poradit nějakou knihu o dějinách pobaltských států v letech 1940-1944? Zajímám se hlavně o toto období. díky,Petr.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kosic 12 » 10 dub 2012, 19:40

Dnes jsem dočetl knihu Krvavá cesta od Stalingradu a můžu jen doporučit. Dlouho jsem nečetl tak dobrou knihu.
http://www.knihycz.cz/krvava-cesta-od-s ... du--P10512
kosic 12

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Rusý » 22 dub 2012, 08:12

Petr Ladman píše:Můžete mi někdo poradit nějakou knihu o dějinách pobaltských států v letech 1940-1944? Zajímám se hlavně o toto období. díky,Petr.

Něco určitě bude v této knize: http://www.nln.cz/knihy/kniha/dejiny-pobaltskych-zemi
- Will you let us have a go at the far end now, Sir?
- Having a go is hardly textbook terminology, Harry.
Pavel Rusý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 22 dub 2012, 17:31

Pavle díky moc,ale tuto knihu jsem měl z knihovny půjčenou a právě,že o letech 1940-1944 je tam dost málo, tak sháním něco víc. Jinak díky za reakci,Petr.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Gilius » 07 kvě 2012, 17:37

Tak na mne konečně přišla řada v knihovně, Smrtící odkaz od zdejší moderátorky Moniky M. Už se moc těším, až se začtu :) ( Knihu bych si bývalky koupil, ale nějak ji u nás nemají. Ale pokud zaujme, zcela jistě zakoupím ).

EDIT - ke Kulhánkovi vejš snad ani nemá nic cenu psát, to byla taková sra*ka......je fakt, že lepší, než Stroncium, ale opět vykrádá sám sebe a opět dokola........řemeslně není co vytknout, ale příběh, ten příběh....zlatí Vládci strachu a Cesta Krve.
Jan Niesyt

"...je to marný, já se to nikdy nenaučím :( "
Gilius

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 10 kvě 2012, 10:22

Koukám, že tu mám dokonce čtenáře. :-D Doufám, že se bude "Odkaz" líbit. Koupit se dá celkem bez problémů v knižních e-shopech a protože distribuci dělá Euromedia, tak by ho měla knihkupectví zákazníkovi i objednat. A letos vyjde v Našem vojsku volné pokračování, ale zatím nevím kdy a obal se bude ještě taky měnit http://www.monika-maratova.eu/?p=181#more-181
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marder » 10 kvě 2012, 10:50

Jů, tak to :P :P , když jsem byl v únoru marod, tak mi právě "Odkaz" dělal společnost v posteli a při mé intenzitě louskání literatury (asi tak 3 kousky za rok) do pokračování půjdu. Nyní louskám Květen 45 na jihu, ale ta asi nepatří sem.
Montážní linka a lakovna:
Hetzer http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=65499
Hotovo:
Demag, King Tiger II, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.B, Pz.Befw.38(t) Ausf.G, 15cm s.IG.33 auf Pz.I B, Pz.Kpfw.38(t) Ausf.E/F-G, Sd.Kfz.251/10C, Flakpanzer 38(t), 7,5 cm horský kanón vz. 15, 3.7 cm, KPUV vz.37 typ M + 3,7 cm PAK 37(t), Tiger I, Hetzer "Pražačka"
Marder

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 16 kvě 2012, 11:40

Velice žalostný pokus ....
Bisoni 001
Josef Sytovský
Přílohy
bisoni-001-0127878.jpg
bisoni-001-0127878.jpg (35.58 KiB) Zobrazeno 4609 krát
Naposledy upravil MilanHS dne 06 čer 2012, 15:08, celkově upraveno 1
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod odish » 05 čer 2012, 18:48

Dva proti říši od Pana Šulce je moje nejoblíbenější...
Kdo váhá s přečtením jednoznačně doporujuči..!!
Obrázek

Tomáš Odehnal..
odish

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 16 z 26 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 26

Zpět na Volný pokec (Subject free)