Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 117 z 331 • 1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Nazor na "ekologicka" auta...

Příspěvekod Radek3057 » 17 čer 2021, 22:02

ptlo píše:Čili energie se nemá jak akumulovat, elektrárny se musí řídit tak, aby dodávaly právě to, co se spotřebovává, To já tady tvrdím od začátku, jenom pár lidí má potíže s chápáním textu. Takže elektromobil, který se nenabíjí zrovna v době přebytku energie, ten přebytek jaksi nevyřeší, že? Uvědomte si, že popíráním fyzikální reality děláte elektromobilitě medvědí službu, i když je to oficiální trend politiků. Ale ono to jednou praskne, jako každá lež.

no faktem zůstává že nejméně se jezdí v noci ... a jelikož se nejméně jezdí v noci tak se i nejméně pracuje v noci a protože se nejméně pracuje tak i spotřeba elektrické energie je v noci nižší a taky se v noci spí ... a když se spí tak se nabíjí .)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Radek3057 » 17 čer 2021, 22:10

Egerman píše:
Atlis píše:Odhliadnúc od ekológie, čo je také zlé, z praktického hľadiska, na prechode na električky?

Jsem si vždycky myslel, že električka je slovensky tramvaj. Proti nim teda fakt nic nemám.
Průser spočívá v tom, že tenhle přechod je násilně vymáhaný. Tlačí se na výrobce, spotřebitele. Výrobci platí "výpalné" za spalovací motory, spotřebitel je omezován ve výběru, v podstatě se likviduje jeho svoboda rozhodnutí (zákaz spalováků, zákaz vjezdu do měst, ukončení prodeje paliv) a jeho toho víc. Troufnu si tvrdit, že s touhle vidinou si nikdo v 89 na náměstí stoupnout nešel.
Další průser je v tom, že tvrdí zastánci elektro si ani nepřipustí, že by elektro nebylo tou jedinou správnou cestou. Stačí si projít tohle nekonečné vlákno a v podstatě je těmito zastánci smeteno cokoliv jiného než elektro.
Ten zde stále zmiňovaný přechod od koní ke spalovacímu motoru taky nebyl vymáhán restrikcemi, lidi do nich přešli sami, když přišli na to, že jim spalováky vyhovují víc. (Mimochodem, kde ti zastánci berou jistotu, že v jejich konkrétním případě nebrojí zrovna za přechod od koní za páru?)
Energetická nezávislost je sice hezká idea, ovšem v tomhle případě je to výměna jedné závislosti za druhou. Přijde mi to stejný, jako když feťák prohlásí, že už nejede v heráku, ale přešel na perník.
A vůbec největší průser vidím v tom, že většina těch bijců za eko si vozí zadek ve spalováku (v tom lepším případě, v tom horším nemá ani řidičák)
na aktuální téma
https://www.autoforum.cz/predstaveni/ob ... d=12232664

proč by měl každý kdo v tom vidí budoucnost hned jít a koupit si teslu ? však mu jí nikdo nenutí,ani tobě to nikdo nenutí a výpalné za spalováky ? mě teda dýchavičné Ávie nechybí ...tobě ano ? a není to přeci jen o mobilitě,ale třeba i o průmyslu ... tam taky někdo přišel a řekl, hele prostě to bude takhle a nebo tě sedřeme z kůže a prd kvalita ovzduší v průmyslových lokalitách se zlepšuje... a taky to byla restrikce a nařízení ... rozhodně si pan Podnikatel třeba v Chemopetrolu neřekl že by už asi bylo fajn aby každý druhý víkend děti nemohli ven protože inverze a defacto nedýchatelný vzduch že jen tak z plezíru vyplázne X miliard aby se kolem chemičky dalo projet i bez zadrženého dechu ...

ten postup je v celku přirozený a žádných restrikcí jsem si teda nevšiml, to že některé státy ( ČR ne ) elektromobily nějakým způsobem finančně dotují ( zatím ) je asi věc debaty,ale podobně by se asi dalo dívat třeba na podpru výměny kotle kde se na dotaci stanovalo před úřadem a taky stát vytáhl z kapes daňových poplatníků několik miliard a dal je lidem ať si koupí lepší a ekologičtější kotel a to si myslím že je dobře, motivovat lidi...

odděluj prosím nějaké EKO blázny a normální lidi kteří prostě chápou a vidí že v tom ta budoucnost je
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Radek3057

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 18 čer 2021, 15:47

Nic ve zlem, ale pokud elektro auta nenabidnou dojezdy na jedno nabiti kolem 1000 km, tak je to ztrata penez.
Nemohu si dovolit, aby se mi cesta pres EU protahla z 6-7 hodin na 12 a vic, jenom z duvodu nabijeni na kazdem McD ktery po ceste potkam.
Abych nahodou nezustal mezi poli!

Tohle je vec, kterou musi vyrobci elektroaut jeste poresit...
Hlavne rychlost nabijeni.

Dolit plnou nafty/benalu trva max 5 minut i s tim, ze cekam na auto prede mnou...
Ale dobijeni hodina a vic, abych se dostal na 80% kapacity je proste vrazda!

A planovat si na 600-800 km cesty prespoani nekde v ECO hotelu, tak to teda vazne ne!
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 18 čer 2021, 16:06

Na delší trasy budeš využívat přepřahací stanice, jak na divokym západě :grin:

A až budou na dálnicích napájecí kolejnice jako na autudráhách, tak baterku a přepřehání už řešit nebudeš :grin:
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 18 čer 2021, 16:23

DeSnek - problém absolútne pochopiteľný a týka sa aj mňa. Dnes večer tiež vyrážam na vyše 800km cestu a žiadne elektrické auto to a jedno nabitie nespraví. Bohužiaľ tento problém sa týka zlomku vodičov/majiteľov áut. Väčšina ide totiž maximálne raz za rok na dovolenku do Chorvátska a polhodinovú prestávku na rýchlonabíjačke si kľudne môže dovoliť.

V rámci dojazdov do práce, ak berieme do úvahy ČR či SVK, je máločo, kde potrebuješ dojazd 800 či 1000km. A dovolím si pripomenúť, že ešte nedávno sme sa vysmievali zo 150-200km dojazdu elektrických áut. Dnes už nie je výnimkou 500km dojazd. Takže by som bol kľudný.

A to sa samozrejme bavíme o batériách. Vodík takýto problém nemá. A aj to je elektrika.

shark - kamióny s pantografmi sú testované. Nemyslím si, že to úplne nie je cesta, ktorou sa elektromobilita bude uberať.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod shark » 18 čer 2021, 16:42

Trocha nadsázky do těch vašich "odborných" debat... Jen mi prosím přelož to svoje poslední souvětí, Atlisi. Nějak mi nedává smysl.
"You don't have to apologize for the dress code when you are dressed in honor and courage." HM King Charles III. Volodymyru Zelenskému 2.3.2025
shark

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarek S. » 18 čer 2021, 17:51

Že si nemyslí, že se bude provozovat doprava s automobily osazenými pantografy v nějakém rozšířeném měřítku.
Jarek S.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 18 čer 2021, 18:07

shark - mám tam jeden zbytočný zápor, už to nebudem opravovať. A je to tak ako napísal Jarek. (:)

Kukni sem, ak si to ešte nevidel:

https://www.mobility.siemens.com/global ... ghway.html
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 18 čer 2021, 18:21

Náhodou nákladní dálniční trolejbus, s baterkou na dojezd tak 50 km, by dával smysl. Protože kamion na baterky je skoro stejná blbost jako letadlo na baterky. Tedy pokud chtějí (kdo?) mít dopravu komplet elektrickou. Ale on stejně bude nedostatek elektriky, až zruší půlku elektráren a lidem vnutí auta na baterky pomocí negativní motivace, takže kamiony asi nechají být. To by ostatně bylo v souladu s dosavadním postupem EU, která různými "zlepšeními" šikanuje jenom fyzické osoby.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 18 čer 2021, 18:36

Si pozadu ptlo, zase. Hybridné trolejbusy už dávno existujú. Len nie nákladné, ale tie pre hromadnú dopravu. Jazdia aj v ČR a vyrába ich trebárs Škoda alebo Solaris.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 18 čer 2021, 18:40

Teď nevím ve kterém městě v Pobaltí, myslím že je to Riga, tak je takhle řešena celkově hromadná doprava. Tj. elektrifikované centrum a na dojezd do periférií stačí baterie.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Atlis » 18 čer 2021, 18:42

Jazdia všade možne. Momentálne podobne rozširuje trasy trebárs poľská Gdynia.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 18 čer 2021, 20:08

Atlis píše:Si pozadu ptlo, zase. Hybridné trolejbusy už dávno existujú. Len nie nákladné, ale tie pre hromadnú dopravu. Jazdia aj v ČR a vyrába ich trebárs Škoda alebo Solaris.

Á pan všeználek má zase zvlášť poučovací náladu. Sám píšeš nie nákladné - to je podstatný rozdíl. A na dálnici - ještě podstatnější rozdíl. Ale to jsou jenom drobnosti, který by se snadno doladily, že jo. Ty jsi fakt blb. To tvoje triviální poučování je možná nějaká duševní nemoc. Divil jsem se ostatním, že ti občas nadávají, ale už začínám chápat.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Vašák » 18 čer 2021, 20:44

Volvo zkouší i kamion na "baterky", takže ta technologie existuje. Jen to prostě zatím není rozšířené. A nepřipadá mi to jako blbost, to samé s letadlem na baterky, podle mě zajímavá alternativa.
Martin Vašák

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Klouček » 18 čer 2021, 21:01

Dnes mě zrovna míjel Enyaq při čekání na bus a ve vsi máme i jednu Teslu. Překvapilo mě, že obě auta jsou dost hlučná za provozu. Motor sice jen lehce pohvizduje, ale pneumatiky hučí výrazně víc než u jakékoli klasiky. Asi je ta tuna navíc znát... Každopádně se nebojím, že bych zrovna tyhle kousky přeslechl.
Pavel Klouček

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 117 z 331 • 1 ... 114, 115, 116, 117, 118, 119, 120 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)