Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KNIHY

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 11 z 26 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26

čtete? čtete?

Ano
164
35%
Ano
164
35%
Občas
40
8%
Občas
40
8%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Ne
6
1%
Ne
6
1%

Celkem hlasů : 474

• Odpovědět s citací

Re: KNIHY

Příspěvekod alf » 07 říj 2010, 22:39

Přihřeju si vlastní polívčičku :) . Knihu jsem napsal v částečném pominutí smyslů, ale snad se někomu bude líbit 8) . Jeden z linků-
http://www.sirion.sk/kniha/nezadouci-mi ... 42822.html
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MilanHS » 08 říj 2010, 07:10

Tady je další kniha od Šulce:

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]

http://www.knizniweb.cz/knihy/73903-mos ... avivu.html
Milan HOS

Rozestavěno:
Royal Canadian Navy Sea King, 1/48
Merkava MBT 1/35
Su - 27 FLANKER 1/48

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
MilanHS

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 08 říj 2010, 19:43

Operace Bruneval od něj byla vynikající, Dva proti Říši jsou určitě také (zatím jsem je nečetl), takže snad do třetice všeho dobrého.

Akorát jsem přelouskal Rainbow Six od Toma Clancyho - docela běh na dlouhou trať, vezmeme-li v potaz, že to má skoro 900 stran. Až mi teď "normální" knihy přijdou, že se v nich zápletka rozvine nějako moc rychle. Nebylo to špatné, podle mě lepší než např. Without Remorse (zde se seznámíme s tím, proč je John Clark takový, jaký je), která má stran 750, ale děje tak na 300.

Operační centrum - Zákon války, také od T.Clancyho - dost milé překvapení, i když obecně asi platí, že série Operační centrum je lepší než Net Force. Co si ale budeme namlouvat, na těchto knihách se on sám "příliš" nepodílí.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod tomot » 08 říj 2010, 20:17

Tak ja som nedavno docital Wehrmacht (Guido Knopp)- odporucam, velmi kvalitne napisane. Potom Nacizmus a vojna (R. Bessel) - to uz take dobre nebolo, nie aj nie docitat :? OKrem toho Srdce v Atlantide (King) - Kinga proste citam celeho :-D . No a najnovsie som sa pustil do Machiavelliho Vladára - tak uvidime, zacalo to zaujimavo.
U-boot VIIC 1/350, Revell
Round Table Class Trawler 1/700 WEM
Gundam - Strike Freedom
Gundam - Jesta Cannon
Gundam - RB-79 Ball Ver.Ka
tomot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 28 říj 2010, 14:16

Když už se tady moje knížka probírala, tak s dovolením přihodím odkaz na včerejší křest knihy :) http://monika-maratova.webnode.cz/news/ ... stu-knihy/
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod CzechAir » 31 říj 2010, 21:00

Paní Moniko, jestli píšete stejně tak, jako stavíte modely, kniha musí být zaručeně bestseller =D> Abych doma vylepšil pohled na modelaření a snad i trochu ospravedlnil nemalé částky, vydané za skoro permanentní nákupy všeho, co s ním souvisí, naladil jsem a ukázal přítelkyni Vaše stránky a v galerii postavené modely :D Se slovy: "tohle stavěla ženská"? se Eliška zadívala na obrázky a začal prohlížet Vámi stavěné modely tady na fóru.... Gratuluji Vám ke knize, přeji ať se dobře prodává a mnoho úspěchů při stavbě modelů.
CzechAir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 21 lis 2010, 12:20

Dnes to budou samé chuťovky.:

Dva proti Říši od pana Šulce jsou ještě lepší, než jsem čekal, 480 stran uteče jako voda.

The Icarus Hunt - sci-fi od Timothy Zahna, kterému (zatím jsem cca ve 2/3) nechybí vůbec nic. Jestli jste od něj četli např. Cobru (hloupoučké military sci-fi), tohle je úplně o něčem jiném - upoutávka na zadní straně knihu vystihuje asi nejlépe: In the Icarus Hunt, Zahn delivers a wild hyperspace romp through the galaxy - a bold epic filled with unforgettable characters, and a healthy dose of humor. Jinak autor se proslavil hlavně "Thrawnovou" trilogií, která už u nás (pokud se nepletu) vyšla ve třech překladech, přičemž ten nejlepší je ten poslední (aby ne, když na tom dělal bratr - už žádná "křížokřídlá stíhačka" (jako že X-wing); dřívější překlady také občas vynechaly celé odstavce..)
A na závěr - The Icarus Hunt se dá koupit (jako paperback) za 5€ (pošta zadarmo) ve skvělém e-shopu bookdepository.co.uk.

Secret Commandos: Behind Enemy Lines with the Elite Warriors of SOG Johna L. Plastera o jedné méně známé kapitole války ve Vietnamu. Někdo sice tvrdí, že na to, že se v podstatě jedná o literaturu faktu, si autor občas přidal barvičky (což nezasvěcenec nemá moc šanci poznat), ale obrázek si člověk určitě udělá. V knize zmiňovaný je i např. Jerry Michael "Mad Dog" Shriver (MIA) tady a tady nebo Čechoslovák Frank Jaks, mmj. účastník Operation Ashtray.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 24 lis 2010, 22:03

Mladá Fronta zrušila Ikarii.

Nově se toto periodikum bude jmenovat XB1. Obsah nejspíše změn nedozná.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 25 lis 2010, 13:17

Martin Pohl píše:Mladá Fronta zrušila Ikarii.

Nově se toto periodikum bude jmenovat XB1. Obsah nejspíše změn nedozná.

:shock: :shock: Uau tak to je .....zajímavé teda....Na toto jediné mám předlatné!
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 13 pro 2010, 21:53

Tak XB-1 už vyšlo, ale k dostání zatím jen ve specializovaných prodejnách, než se dohodnou distribuční kanály.
Stojí 75 Kč, stránek má stejně jako Ikarie. Vlado Ríša se drží ;-I.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 14 pro 2010, 22:23

No já vyfasoval místo Ikarie nějaký cestopisný,..Lidé a Země nebo tak něco,..čtení zajímavé, a tak to nechám dojet + 2 měsíce k tomu zadara daly....
Ale psal jsem si o nové předplatné.
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 15 pro 2010, 18:53

Nevím, zda to tu již nebylo(pokud ano, tak se omlouvám), ale vřele doporučuji 2 díly ,,Zamlčených dějin" od Tomáše Krystlíka. Ne se vším budou všichni souhlasit, pro některé to bude kacířství, ale je to rozhodně zajímavé.Tak přesně vylíčenou podstatu češství a vlastnosti Čechů jsem dosud nikde nečetl. Ona totiž pravda je vždy natvrdo nepříjemná.A ne každý je schopen a ochoten ji přijmout.Posouzení nechám na každém čtenáři. Já osobně jsem rád, že je mám. Můj zcela subjektivní názor je ,že bych to vyučoval v hodinách dějepisu.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 15 pro 2010, 20:00

alf píše:Přihřeju si vlastní polívčičku :) . Knihu jsem napsal v částečném pominutí smyslů, ale snad se někomu bude líbit 8) . Jeden z linků-

A autogramiáda kdy kde?
Muzika, hostesky, chlast ... :P
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

• Odpovědět s citací

Příspěvekod alf » 15 pro 2010, 20:14

Karel Pilát píše:
alf píše:Přihřeju si vlastní polívčičku :) . Knihu jsem napsal v částečném pominutí smyslů, ale snad se někomu bude líbit 8) . Jeden z linků-

A autogramiáda kdy kde?

No chtěl jsem časem udělat besedu se svými čtenáři :) , ale co vím, tak jeden žije v Sokolově a druhý někde u Kyjova, tak je to z ruky #-o .
Nejlepší na právě dokončeném modelu je to, že můžete s klidným svědomím vtrhnout do kitníku a vybrat si další.
alf

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Karel Pilát » 15 pro 2010, 20:22

alf píše:
Karel Pilát píše:

A autogramiáda kdy kde?

No chtěl jsem časem udělat besedu se svými čtenáři :) , ale co vím, tak jeden žije v Sokolově a druhý někde u Kyjova, tak je to z ruky #-o .

:lol:
Záměrně jsem nepsal o nějakém kupování, natož čtení ... =;
rozestavěno: 7 kousků
mezi nimi: Do23 (Planet Models), Ju290A-7 (Revell), Ju88S-3 a Mistel 1 (Hasegawa)
2022: Fw190G-3 (konverze z Eduardu), Ar232A-10 (konverze z Mach2)
2023: He 219 V9, pilot W. Streib (Dragon), Bf110B-1 (Eduard + AML konverzní set)
2024: Heinkel He111H-8 (konverze z Revellu), Ar232B-05 (Mach2)
Karel Pilát

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 11 z 26 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 26

Zpět na Volný pokec (Subject free)