Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

KNIHY

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 9 z 26 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26

čtete? čtete?

Ano
164
35%
Ano
164
35%
Občas
40
8%
Občas
40
8%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nevím co
10
2%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Rád bych, ale nemám čas
17
4%
Ne
6
1%
Ne
6
1%

Celkem hlasů : 474

• Odpovědět s citací

Re: KNIHY

Příspěvekod Martin Glogar » 18 dub 2010, 12:07

to gralex: Já vím, jsem hroná konzerva, no ... :lol:

to Bobanski: Ten ruský rozhodně taky není špatný, i když především na těch interiérech je vidět ruská produkce, to podle mého příliš věrohodně nepůsobí ... a i když je Livanov často uváděn jako nejlepší filmový/televizní představitel Holmese ever, já si to rozhodně nemyslím, podle mě právě Jeremy Brett vystihl Holmese dokonale, přesně tak, jak mohl mít Doyle na mysli, se všemi jeho výstřednostmi, náladami a v neposlední řadě také závislostí, to v jiných filmových a televizních dílech úplně chybí. Ty se zabývají ve většině případů spíše příběhem než vykreslením Holmesovy osobnosti (uznávám, v dejme tomu dvouhodinové stopáži filmu na to není příliš prostor) ... ale to jsme už od knih u filmu, tedy mimo téma ... pardon :)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod gralex » 18 dub 2010, 13:35

Trochu od holemsovskýho tématu: Čte tu někdo sérii s Honor Harringtonovou od Webera? Já ted čtu Za každou cenu a dočet sem Ve stínu Saganamiho.
Aleš "Gralex" Gregorek 23 let - ŠTĚTEČKOVÁ GALAXIE
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
gralex

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 18 dub 2010, 15:01

:-& Taková lehčí záležitost co teď studuju.. :arrow:
485.jpg
485.jpg (9.83 KiB) Zobrazeno 2157 krát

:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 18 dub 2010, 16:18

Jako všichni kolem mě, říkali o novým filmovým Holmesovi, že to je úplně ujetý a že Holmes je tam vybarvenej jako podivín, ktrej bral kokain a experimentoval s chemií. No a přesně takhle je v těch povídkách vybarvenej, prostě závislej podivín, ten film tomu odpovídá úplně přesně. Navíc hrozně žeru Guye Ritschieho (Podfuck, Sbal prachy a vypadni) a mě ten film prostě nadchnul, byť jsem tam šel spíše s tím, že to bude slátanina :) A upřímně, recenze mi jsou volný, nejraději si udělám vlastní názor a tady s recenzema vůbec nekorespondoval... Třeba takový recenze od Spáčilový na mě fungujou tak, že když napíše, že to je nehorázná peachovina, tak vím, že ten film bude stát za to a to co pochválí stojí zavyližkapsu :-D :-D :-D :-D
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Glogar » 18 dub 2010, 17:34

To Kuba: Já zas Mirku můžu, docela často se s ní ztotožním, její recenze jsou často docela prča :lol: Nového Holmese jsem neviděl, no ... ale BBC ho v tom seriálu vykreslila přesně podle Doyla, jak píšeš :) Jestlis ten seriál neviděl, když se tilíbí povídky, zkus to, budeš spokojenej, podle mě víc jak s filmem :)
tvořím: H. P. Halifax
hotovo: G-55
Martin Glogar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 19 dub 2010, 08:35

Orson Scott Card - Enderova hra (Hugo 1986 za nejlepší román, Nebula 1985 za nejlepší román)
Kniha je to docela útlá (cca 250 stran) a čte se jedním dechem. Dobré je údajně i přímé pokračování Mluvčí za mrtvé (Hugo 1987, Nebula 1986 :-D), ale v dalších dílech jde prý kvalita dolů.
První díl každopádně doporučuju.

"..."Chcete ze mě udělat nejlepšího vojáka. Běžte se podívat na mé hodnocení.
Podívejte se na dlouhodobé výsledky. Dosud jste odvedli kus dobré práce. Blahopřeji. Kdy mě tedy postavíte proti pořádné armádě?"
Graff sevřel rty a lehce se otřásl mlčenlivým smíchem.
Anderson podal Enderovi proužek papíru. "Hned teď."

BONZO MADRID, ARMÁDA MLOKŮ, 12.00

"To je za deset minut. Moje armáda se zrovna po výcviku sprchuje."
"Pospěš si tedy, chlapče," usmál se Graff. "
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jara Zalubil » 25 čer 2010, 23:08

Tak nikde jsem tuto ságu ? (nevím jak jinak nazvat) nenašel. Takže mluvím o Františkovi Novotném a jeho VALHALE (záměrně velkýma), kdo ví o co de snad potvrdí,že je to nádherný,snad epos,je to pěti svazková sága sci-fantazy o světě kde vládnou Himmler a Heidrich jenom proto,že Němci uvěřili ságám o mýtické Valhale a jejích bozích,super věc náročná na pochopení,propletená,odkazující na hafo historických souvislostí. Já ve svých 48 sem na tomto ujel nekam do historie,budoucnosti,přítomnosti v jiné dimenzi,několikrát čteno snad pochopeno,super.
Pět svazků,vydaných v příšerném termínu v snad deseti letech,ale stojí zato.
Dlouhý den Valhaly,Další den Valhaly I II,Konečný den Valhaly I II.
Jinak oddechově v mezidobí vydávání jsem zlousknul komplet Kulhánka,jsem docela rád,že v paper vydání mám all od jeho prvotiny - snad se to jmenuje Vládci strachu :-D ,už to prej nikdy nevyjde knižně :lol: ,ale ta Valhala stojí za čas....
P.S.: teroristi na které (ne) beru přídavky o mě mluví jako o ne úplně normálním otcovi (H.Potter,Stmívání,Alchymista-to je jejich)....
P.P.S.:jinak F.Novotný,kapitán jachtet,podle mě modelář techniky (pomáhal s překladem knihy J.Prigenta - Modelujeme bojovou techniku (Osprey)),asi také modelaří...
Jara Zalubil

• Odpovědět s citací

Příspěvekod matto » 27 čer 2010, 12:15

dobra tema. clovek tu najde nieco o co by asi inak nezakopol.
ja teraz konecne citam rivers of bybylon od Pistanka. sci fi sa mi najviac pacili Lukianenkove knihy o nocnej dennej hliadke. inak moj oblubenec je Salinger a vobec americky spisovatelia.
Holmsa som tiez cital a bolo to az tak super ze som sa snazil chvilu rozmyslat ako on, ale z toho vecneho skusania odhadovania ludi a vecneho cumenia po vsetkych som sa citil ako paranoik :-D
Z ceskej literatury som cital K.Čapkovu Tovarnu na obsolutnu co sa mi fakt pacilo, kafku tiez trochu ale comu som neprisiel moc na chut to boli Hrabalove knihy.
Cital som aj teraz tych modernych autorov ale okrem sexu, nadavok a cinizmu tam toho nieje uz moc co by ma zaujalo.
Jo a uz 3 roky sa prinucujem citat Zarathustru od Nitzcheho ale nejde to 8-[
matto

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Discus pilot » 27 čer 2010, 13:52

Najčastejšie mnou čítanou knihou je hneď po Clostermannovom Veľkom cirkuse jedoznačne Pondelok sa začína v sobotu od Strugackých. Niekomu to môže pripadať ako infantilné čítanie-na prvý pohľad,ale je to neuveriteľná oddychovka a aj po 50 tom prečítaní z nej padám od smiechu pod stôl :grin: Ináč od nich môžem všetko,detto aj od Asimova-neskutočne nadčasového autora a ohromného technovizionára. A z čs. scény fakt dobre píše Ondřej Neff,
Discus pilot

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Dolin » 30 čer 2010, 08:23

Clostermanna sem četl jako kluk asi tak 30x...........vůbec sem nechápal jak to že tam nemají tolik komunistů jako u nás, ptal se tehdy jako KDO JE KUA TEN NOWOTNY, němec ?? a on o něm píše??? Nehorázné!!!.......Celé to bylo psané tak .....akčně......a především celkem reálné.....Dodnes si pamatuji torzo věty......"Ze 24 ti Tempestů mu jich vracím 13" (nebo tak nějak).....

Jinak aktuálně čtu knihu: Grada, Procházka, Jawa Pérák

Jinak celkem odbočím, kniha to sice není, ale mám snad všechny ročníky a všechny čísla (90% určitě). Přesto ej to jen a jen čtení,..takže když to dám dokupy je to více jak 2-3 knihy....
časopis Ikarie
Přílohy
Ikarie.gif
Ikarie.gif (24.05 KiB) Zobrazeno 1671 krát
Spomienka na slávne 20. storočie: Striedavo sme kľučkovali medzi padajúcimi bombami a padajúcimi hovnami,.....
A všade samé čisté zásahy!
„Nesouhlasím s tím, co říkáš, ale do poslední kapky krve budu bránit tvé právo to říci.“ — Voltaire
Dolin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 30 čer 2010, 21:18

Ikarii má rád brácha - taky mu v ní vyšlo několik článků o Star Wars a snad i vlastní povídka :arrow:.

Já teď čtu Arthura Haileyho - Penězoměnci super, Letiště bomba (doslova..), Hotel slušné a chystám se na Večerní zprávy, Konečnou diagnózu a Kola.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Ladman » 04 črc 2010, 13:46

Martin Pohl píše:Ikarii má rád brácha - taky mu v ní vyšlo několik článků o Star Wars a snad i vlastní povídka :arrow:.

Já teď čtu Arthura Haileyho - Penězoměnci super, Letiště bomba (doslova..), Hotel slušné a chystám se na Večerní zprávy, Konečnou diagnózu a Kola.

Ještě ti doporučuji Přetížení a Učinný lék. Jediná kterou moc nemusím a nikdy jsem ji nedočetl je V nejvyšších sférách. Ale i tu mám v knihovně.
Stavím(spíš lepím-patlám) Osu 1:48

2024: Bf109E-4, Bf109G-6 Němci, 4x Avia B-534, 2x III serie, 2x IV. serie, SvZ, B-534 Bulhar
1:72: 1x Bk -534, 4x B-534 : 3x III. serie z toho 2 s kabinkou 1x IV. serie vše SvZ
Mojí ctí je pravda, lež je zločin.
Petr Ladman

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Duch » 07 črc 2010, 09:41

:-& Dneska mi došla sháněná knížka "Strakatý máslo"od J.Š.Kubína. :arrow: Jsou to povídky a pohádky sebrané v 19.století na Jičínsku a Podkrkonoší,psané nejkrásnějším českým dialektem. =D> =D>
619.gif
619.gif (7.69 KiB) Zobrazeno 1429 krát

:-& Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf
Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Duch

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 07 črc 2010, 19:18

No, zhruba pred mesiacom som dočítal Metro 2033... jakože.... hra je od toho na hony ďaleko!! Ale to sa dalo čakať. V knihe ani jedna prestrelka, takmer žiadny mutant... stále len kopa filozofických úvah a často totálnych žvástov (napr. teória o tom, že svet stvoril ,,Velký Červ,, ktorý vykopal metro a stvoril ludí, tak to už bolo na mňa moc! :grin: ) ale zasa často som sa pri tom aj celkom bál a často tam boli aj celkom hlboké myšlienky... dalo sa to! Keby podla knihy natočia film, tak to bude blockbuster... len sa toho nesmú chopiť Rusi. To by bol film ešte horší než kniha :-D Ale neberte to nesprávne, bolo to celkom dobré! Najlepšia pasáž bola bezkonkurenčne v bunkri pod Kremľom a celý úsek D-6
13-4-2010-metro-2033-Dmitry-Glukhovsky-kniha-foto-ikar-1.jpg
13-4-2010-metro-2033-Dmitry-Glukhovsky-kniha-foto-ikar-1.jpg (15.2 KiB) Zobrazeno 1375 krát

K narodeninám som dostal od kamošky knihu, ktorá nemá názov a ani nevieme, kto ju napísal. Ale jako tak to už je iná pecka!!! :-D Hodne akcie, krvi, hororu, všetkého trochu. A hlavne žiadne idealizované postavy a celkom ,,reálny,, slovník postáv.... Takže jedna nadávka za druhou....

kniha_bez_nazvu_ikar_10_3.jpg

Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Kováč » 15 srp 2010, 22:53

King bol vôbec prvý autor, ktorý ma vážne zaujal a napevno prikoval k čítaniu kníh. Po istom čase ho však vystriedal Rollins, ale teraz mám už čoskoro prečítané To a toto To ( :-D ) len potvrdzuje, že Stephen King je absolútny king [-o<

btw. ak niekedy ešte uvidím klauna, tak to rovno zabalím ](*,)
Přílohy
stephen-king-to-original.jpg
stephen-king-to-original.jpg (27.26 KiB) Zobrazeno 2295 krát
Posledné dokončené:
Kopa starej gumy
Mark IV
Zase ďalší Arabáč
Caterpillar D9R
Martin Kováč

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 388 • Stránka 9 z 26 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 26