Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Volný pokec (Subject free)
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Názor na "ekologická" auta...

Všechno ostatní, co jinam nepatří…
Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 223 z 331 • 1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 331

K cemu jsou zelene normy spotreb a emisi ???

Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ano, verim tomu, jsou ku prospechu veci a ochrane prostredi
32
9%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Ne, jsou na... jenom si na tom zeleni honi... tralalalala
60
16%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Normy jsou jedna vec, ale fyziku nikdo neokeca... Ani zeleny muzicek z Marsu!
93
25%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%
Nejezdim autem a tak je mi to jedno...
3
1%

Celkem hlasů : 376

• Odpovědět s citací

Re: Názor na "ekologická" auta...

Příspěvekod IvoL » 29 bře 2023, 12:48

pro Atlise:
Máme najeto asi 2 000 km, tedy hodně málo, ale zatím velká spokojenost, jak jsem psal výše: pro mě maximální komfort i co se hluku týká, např. přechod z čistě elektrického režimu na hybridní je opravdu zcela nepozorovatelný. Čekám, kdy se objeví pokuty za rychlost, protože jsem zvyklý jezdit "na uši" a to tady nefunguje.
Auto je vůbec celé dělané na komfort a tomu odpovídají i sedadla - jako v obýváku.
"Úplně nutně" jsem (já, ne my) potřeboval opět delší auto, protože stavím a létám RC modely a ty holt nějaké místo zaberou...
Jako docela dobrý hodnotím i trochu vyšší posez, i když to není SUV. Občanku už mám nějaký ten rok a tak se mi to hodí, stejně jako automaticky odsouvané sedadlo pro lepší nastupování a vystupování.
Často používané ovládací prvky (klimatizace, ventilace ...) jsou na mechanických tlačítkách/knoflících.
Perfektní je konfigurovatelný HUD.
Zatím se jeví dobrá i technická podpora, na mailové dotazy odpověděl jak brněnský prodejce, tak i oficiální dovozce obratem a hodně fundovaně.
IvoL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 29 bře 2023, 15:51

ptlo píše:Hledat podle hmnotnosti je nesmysl, ten parametr je nutný zlo (do značný míry - auto s hmotností 0 by asi dobře nejezdilo). Ta reálná spotřeba se dá dosáhnout i bez hybridu, ale nejspíš s lehčím autem - kompromis ve velikosti, výbavě. Já kritizuju výrobce, že nejdřív stvořej skoro dvoutunovou obludu (platí pro všechny lepší SUV), a pak složitě snižujou spotřebu, emise, zlepšujou akceleraci nějakými krámy na baterku, když především ta koncepce je špatně. Někdo tvrdí, že hybrid má aspoň lepší akceleraci. Teoreticky by měl mít, ale v provozu jsem si ničeho nevšimnul. Možná jsem ještě žádný hybrid nepotkal ani jako chodec, což je nepravděpodobný. Ale všechny ty obludy se pohybují nebo spíš potácejí, jako by je řídill důchodce. Ani té svělé akcelerace aut na baterku jsem si zatím nevšimnul. Ta váha se prostě nezapře, i když roli hraje i mentalita českých řidičů, kteří jezdí poněkud ospale a rozvážně, jako důchodci.

Psal si, že by se dala najít řada čistě spalovacích aut. Tak bych čekal, že napíšeš jaké. Parametry jsem tam měl pro srovnání. Nebo to nebude tak jednoduché a těch aut nebude řada? (:)
Na ten zbytek je asi zbytečné reagovat jednotlivě, myslím, že to shrne pouze jedna otázka - řídil si někdy hybrid?
Ono co tak pozoruju lidem nevadí ani tak to co slýchávám - že to je hybrid a jak to je na nic, že to je zbytečně velký, že to je zbytečně těžký, atd. atd. Většinou těm lidem vadí prostě to, že jsem si to koupil, protože oni na to nemají.

Ještě ke spotřebě. Pokud mám srovnávat spotřebu tak buď mohu srovnávat auta ve stejných podmínkách na stejných trasách ve stejném režimu, nebo se řídit údaji které udává výrobce. Točit se na spotřebě 7,5 litru je nesmysl pokud netušíš kde a jak to auto jezdí. Moje předchozí auto v tomhle režimu bralo kolem 20 litrů, dlouhodobou spotřebu na dálkách jsem měl něco pod 12. Krátký (hodně krátký) jízdy plus courání po ucpaným městě se na spotřebě vždycky podepíšou.
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod sapperior » 29 bře 2023, 16:42

Harous píše:...Většinou těm lidem vadí prostě to, že jsem si to koupil, protože oni na to nemají...

BINGO
"Lidé obdivující a blahořečící tak neuvěřitelně zvrhlý režim, jako je současný Putinův, jsou lidé, kteří jsou velmi často nešťastní, zahořklí, zapšklí, smutní, opuštění nebo jen mající životní smůlu – anebo jsou to prostě jen svině."
sapperior

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 29 bře 2023, 17:59

sapperior píše:
Harous píše:...Většinou těm lidem vadí prostě to, že jsem si to koupil, protože oni na to nemají...

BINGO
Asi takhle, lidem je asi u riti jakej maj auta pohon, ale to, že to tady někdo direktivně určuje, místo aby se tomu nechal evoluční vývoj.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 01 dub 2023, 11:45

Tak nám soudruzi z NSR chystají Wartburga na baterky. Měl by to být elektromobil pro východní Evropu, což víme, co znamená. A tak z důvodu ceny bude mít - olověné akumulátory! Dojezd jenom něco přes 100 km, ale to na dojíždění do práce stačí. Tak nevím, jestli dává smysl tlačit elektroauta na základě desítky let staré technologie, která se neprosadila. Já bych těm z východu dal zařízení s trubkovitými dutinami, ve kterých se podle tlaku plynů pohybují ucpávky, jejichž pohyb se pak přenáší hřídelí do převodovky. Je to sice taky staré, ale laciné. Pro východ snad dobrý.
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/au ... n=Aktualne
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 01 dub 2023, 11:50

Dneska jsem koukal na autosalon na Primě. Novej Lexus, váha 2,2t, cena od 1,7mil.,reálný dojezd cca 200 km. No nekup to.
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod chevy » 01 dub 2023, 11:55

Hele ptlo, není náhodou 1.duben
KPM Prosek Panthers
chevy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Strike Eagle » 01 dub 2023, 12:05

jojo..to je ta inteligence a vzdělání vysoce převyšující průměrného voliče :-)˜
Strike Eagle

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 01 dub 2023, 12:25

je sice apríl, ale v tomhle oboru prakticky splývá vtip, špatný vtip, ambiciózní záměr.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod mladas » 01 dub 2023, 12:35

Patlo u nás se auta stále vyrabí. Jestli tou Východní Evropu nemysleli zemi neuvěřitelných možností, kde včera sežrali, co májí na zítřek - tedy zmrdostán :wink:
rozestavěno:
M-31 TRV viewtopic.php?f=58&t=33321&start=15
SPOT-55 viewtopic.php?f=58&t=39123
M-1 ABV viewtopic.php?f=58&t=24740
varianty T-34 http://www.modelforum.cz/viewtopic.php?f=58&t=68325
M-728 CEV viewtopic.php?f=58&t=109253
mladas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod ptlo » 01 dub 2023, 12:52

Nedělejte si iluze, že nás považují za něco lepšího než Rusáky nebo Ukrajince.
ptlo

• Odpovědět s citací

Příspěvekod síra » 01 dub 2023, 12:55

Jako tady si někdo opravdu myslí, že půjde do prodeje/provozu elektromobil a olověnou baterií? :grin: :grin: :grin:
http://buncmodelling.blogspot.com/
https://picasaweb.google.com/1071974498 ... Modelling#
http://sira4666.rajce.idnes.cz/patlama_patlama/#album
síra

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Harous » 01 dub 2023, 12:58

ptlo píše:je sice apríl, ale v tomhle oboru prakticky splývá vtip, špatný vtip, ambiciózní záměr.

Aneb jak schovat to, že si ze sebe udělal krásně blbce... :lol:
Jen šmejdi kryjí a omlouvají šmejdství...
Jsem tým Foltýn:
„Velmi často jsou to lidé nešťastní, zapšklí, zahořklí, smutní, opuštění nebo mají prostě jen smůlu, anebo jsou to prostě svině.“
Harous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Strike Eagle » 01 dub 2023, 14:31

ptlo píše:Nedělejte si iluze, že nás považují za něco lepšího než Rusáky nebo Ukrajince.

Tebe tu má za ruSSáka kdekdo.
Strike Eagle

• Odpovědět s citací

Re: Názor na

Příspěvekod Atlis » 01 dub 2023, 14:50

chevy píše:Dneska jsem koukal na autosalon na Primě. Novej Lexus, váha 2,2t, cena od 1,7mil.,reálný dojezd cca 200 km. No nekup to.

RZ450e, ak hovoríme o ňom, má 71,4kWh baterku a dojazd udávaný 220 míľ, čo je 355km. 200km to môže byť reálne pri jazde 20/80, čiže s využitím 60% kapacity batérie...

Neviem ako jazdíš ty, ale napríklad ja to mám do práce 17km, takže aj keby som jazdil 20/80, tak tých 200km mi stačí na týždeň jazdenia do práce, bez toho aby som auto doma nabíjal každý večer.
Marian "Atlis" Cihoň

Й*б*на р**ня
Atlis

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 4956 • Stránka 223 z 331 • 1 ... 220, 221, 222, 223, 224, 225, 226 ... 331

Zpět na Volný pokec (Subject free)