Tak zrovna se Sikhy bych fakt problém neměl . Nejsou to vyznavači Islámu, právě naopak... A ano, mají v armádách výjimku na nošení turbanu, třeba i v RAF:
Tak pokud jde o tu fotku vojáků pokud má turban nebo obyčejnou plechovou helmu moc velký obranný rozdíl při zásahu střelou to nebude. Obecně na mně působí spíš jako domobrana (nebo u nás dřív lidové milice) s tím vybavením jak z 80 let.
A pokud jde o sikthy nejen že jsou vážení ale jako protivníci obávaní.
Neslo mi o rozutavanie vasni a podobne, ale ked Shikovia mozu nosit vo vladnych zlozkach turbany, preco nemozu povedzme zidia nosit ciapocku (kippah). Ide o princip, nie o vierovyznanie. Toto sa riesi v Kanade uz roky. Povedzme RCMP (okrem Sikhov) nemozu prezentovat, politicke presvedcenie, vierovyznanie a podobne. Uniforma sama o sebe nieco znamena, reprezentuje tradiciu, kulturne dedictvo danej krajiny, hodnoty za ktore jej ludia stoja atd., no a v momente ,ked sa to zmeni, na priposratu saskarnu sa mozeme divit. OK, sorry za off-topic . Spat k vtipkom
Přílohy
Rybacka s Mojzisom :)
fishing-with-moses-300x222.jpg (71.85 KiB) Zobrazeno 5116 krát
Ukradeno z Facebooku: Na německém velitelství je italská vojenská návštěva, všichni sedí v kanceláři a jednají. V tom se otevřou dveře, vejde SSák, otevře trezor, vytáhne papíry, ofotí je, uloží do trezoru a odejde. Konsternovaní Italové se ptají: Co to bylo? a německý velitel říká: to je SS-Standartenführer Otto von Stierlitz, ruský špion. Italové: A proč ho nezatknete? Němec: to nemá cenu, on se ze všeho vykroutí...
Kojení......... Doktor prohlíží novorozence a povídá. "To dítě je dost hubené. Čím jej krmíte?" "No mateřským mlékem." "Ukažte mi prosím prsa." Doktor dlouze prohmatává pěkné poprsí držící ženě a pak povídá. "Ale vždyť vy nemáte vůbec žádné mléko." "A měla bych? Já jsem jeho teta."
Valentýnská nabídka! Pouze 500 dolarů! Provedeme vaše zatčení před vaší ženou a propustíme až v neděli. Cena zahrnuje rybářský lístek, prut, zapůjčení lodě, stan, pivo a veškeré potřeby na celý víkend. Přijedeme v policejních uniformách a se zapnutými majáky.
Roman Randalf Kresta
Produkce 2019: 1/72: L-159AI Produkce 2018 1/72: L-14B, S-92, E-114, Me-1106, Bf 109K-14,L-159B 1/48: Bf 109G-14/AS, UMe-109,S-99