Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Noční lov
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Bf 110 G4/... HOTOVO

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 01 srp 2006, 17:40

no, patlám se s tím dále, stále reju a nýtuju, ale je hnusně a navíc jsou to prkotiny, tak to ani nebudu fotit. :-D Ale dám radu, pokud to někdo ( všichni kromě mě ) nezná. Zakoupil jsem v OBI prima sadu "kolíčků", co je na fotce. Mají takový akorát přítlak a hlavně jsou na konci opatřeny bezva gumou, která vůbec neklouže. Mě se s nima moc dobře dělá, na rozdíl od běžných, který pořád někam ustřelujou apod. :wink:
Přílohy
DSCF0213.jpg
kolíčky a dymo v akci na pro mne složité partii......
DSCF0214.jpg
"nejdůležitější je si vybrat stranu" a pak už je to jen o počasí
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 01 srp 2006, 18:00

No řeknu ti, že na 1/72 to máš opravdu velice detailní až mi jde mráz po zádech. ;-I
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod foxbat » 01 srp 2006, 19:22

Pěkně nýtuješ... :-D
Musel jsem to napsat!!!!

Zdeněk Pomajbík

[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
foxbat

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 03 srp 2006, 10:06

dík za ohlasy, ale hlavně raďte.... :o vyrytí krytek dle šablonek je v mém podání stále opravdu dost hrozné, asi záleží na hrotu, nebo nevim.... tak je zkoušim i na křídle "vytvořit" . :? pokud to bude po nástřiku vypadat blbě, odstranim je a stříknu je nakonec přes šablonku..... ???
Přílohy
DSCF0252.jpg
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 07 srp 2006, 10:12

Tak zdravim po hnusném víkendu, čili "pěkném modelářském počasí ". Pomalu postupuju, časová náročnost je při mém tempu a šikovnosti veliká .... Tmelení je hodně, fotky dám až bude trochu sluníčka. Několik zásadních proseb a dotazů, některé z dřívějška :

nemá někdo fotku / výkres schráge musik ? mám jen fotky zvenku, to je mi naprd. Kanony MG FF jsou s bubnovým zásobníkem a skoro se do kabiny nevejdou ...... Střelec mohl měnit zásobníky za letu ???

je možno odlít do silikonu díl opatřený Surfacerem 1000 ?

ne resin díly je skutečně nutný Resin Primer, nebo stačí Surfacer 1000/500 ?

Díky moc. :flower:
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 07 srp 2006, 11:29

Michale, pérovky schrägemusik jsou třeba v polským AJ Pressu na stodesinu, nebo v Aerodetailu. Jinak ke schrägemusik patří ještě jeden zaměřovač na rámu kabinu otočenej vzhůru nohama, ale nevím kde přesně. S tím ti helfnou určitě chalani od Owlů.

Co se týče toho odlejvání, tak si myslím, že to možný je.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hansi » 07 srp 2006, 11:47

DOSKOČIL MICHAL píše:dík za ohlasy, ale hlavně raďte.... :o vyrytí krytek dle šablonek je v mém podání stále opravdu dost hrozné, asi záleží na hrotu, nebo nevim.... tak je zkoušim i na křídle "vytvořit" . :? pokud to bude po nástřiku vypadat blbě, odstranim je a stříknu je nakonec přes šablonku..... ???

To Michal: Tie krytky obrývam podľa šablóny normálnou (krajčírskou) ihlou, na ktorej ale mám zakalený hrot. Ide to bez problémov. Pri obrývaní krytky na tú ihlu veľmi netlač, radšej to opakovane prejdi viac krát. Často sa stáva, že tá krytka potom sama vypadne.
Tie problémy s deformáciou Ti môže spôsobovať to nitovanie. Nity nevytlačujem, na ich znázornenie používam tenký vrták.
Hansi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 08 srp 2006, 10:37

Jakub Vilingr píše:Michale, pérovky schrägemusik jsou třeba v polským AJ Pressu na stodesinu, nebo v Aerodetailu. Jinak ke schrägemusik patří ještě jeden zaměřovač na rámu kabinu otočenej vzhůru nohama, ale nevím kde přesně. S tím ti helfnou určitě chalani od Owlů.

Co se týče toho odlejvání, tak si myslím, že to možný je.

tak uvidíme, jestli to někdo od OWLů tady sleduje..... základ je už v decalech (pro He219, ale bude to asi dost podobný). Jsem teď z nakupování pro svého koníčka trochu vyšťavenej, tak zkusim ten AJ Press, to snad nebude taková cena, protože potřebuji jen toto.
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 09 srp 2006, 15:58

:? no tak jsem nakonec zakoupil kvůli "schráge" Militarii, přestože je polsky, jelikož to "stálo nejmíň"...... Díky tomu jsem i mimo jiné zjistil, že mám špatně paneláž přední části, jelikož G je trochu jiná..... no a v kabině se musí odstranit krabice s náboji, aby se to tam vešlo, což ani nevim jak, atak. A to je moc, takže na to kašlu. :evil: Dávám to sem, třeba se to někomu bude hodit.
Přílohy
scan0004.jpg
scan0003.jpg
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hobža » 09 srp 2006, 16:25

DOSKOČIL MICHAL píše::? no tak jsem nakonec zakoupil kvůli "schráge" Militarii, přestože je polsky, jelikož to "stálo nejmíň"...... Díky tomu jsem i mimo jiné zjistil, že mám špatně paneláž přední části, jelikož G je trochu jiná..... no a v kabině se musí odstranit krabice s náboji, aby se to tam vešlo, což ani nevim jak, atak. A to je moc, takže na to kašlu. :evil: Dávám to sem, třeba se to někomu bude hodit.

A co třeba tohle?
Přílohy
bf110 schrage01.jpg
Když jde něco moc hladce, je vždy na obzoru nějaký průser.
Mnoho nul je přesvědčených, že jsou elipsami, po kterých obíhá Zem.
Souhlasně přikyvovat je mnohem pohodlnější a úspěšnější, než se snažit obhájit svůj názor.
Slepému barvy nevysvětlíš...

http://www.owl.cz
http://eshop.owl-czech.eu
http://www.facebook.com/owl.cz
http://www.kpmopava.cz
Petr Hobža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 09 srp 2006, 16:55

... díky a zároveň zdravim OWL, ale už jsem zakoupil publikaci a tyto informace již beztak nevyužiji .
Na té fotce to skoro vypadá jako MG151 ( nejsou vidět pružiny zpětného rázu ) , ale hlaveň je asi moc krátká .
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Hobža » 09 srp 2006, 17:30

DOSKOČIL MICHAL píše:... díky a zároveň zdravim OWL, ale už jsem zakoupil publikaci a tyto informace již beztak nevyužiji .
Na té fotce to skoro vypadá jako MG151 ( nejsou vidět pružiny zpětného rázu ) , ale hlaveň je asi moc krátká .

No to není Mg 151/20 ani náhodou :evil: Ten kanon je natočen zrovna stranou kde ta pružina není vidět. :wink: MG 15/20 se u 110-tek nepoužívaly asi nejen kvůli délce, ale jaksi by nebylo kam dát ty zásobníky..tedy pokud tam byl i obranný MG 81Z.
Když jde něco moc hladce, je vždy na obzoru nějaký průser.
Mnoho nul je přesvědčených, že jsou elipsami, po kterých obíhá Zem.
Souhlasně přikyvovat je mnohem pohodlnější a úspěšnější, než se snažit obhájit svůj názor.
Slepému barvy nevysvětlíš...

http://www.owl.cz
http://eshop.owl-czech.eu
http://www.facebook.com/owl.cz
http://www.kpmopava.cz
Petr Hobža

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 09 srp 2006, 17:46

Petr Hobža píše:
DOSKOČIL MICHAL píše:... díky a zároveň zdravim OWL, ale už jsem zakoupil publikaci a tyto informace již beztak nevyužiji .

No to není Mg 151/20 ani náhodou :evil: Ten kanon je natočen zrovna stranou kde ta pružina není vidět. :wink: MG 15/20 se u 110-tek nepoužívaly asi nejen kvůli délce, ale jaksi by nebylo kam dát ty zásobníky..tedy pokud tam byl i obranný MG 81Z.

aha, tak to mě ta Militaria trochu mate, ale asi jsem si špatně "přeložil" text, jsou tam totiž i bokorysy, kde z kabiny kouká dost dlouhej lauf. Díky tedy za upřesnění, nicméně úprava čumáku atd. jak jsem psal stejně nejde, tak jdu tvořit něco jiného, abych zas zažil ten pěkný pocit, že něco dokončím .
DOSKOČIL MICHAL

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rumcajs » 09 srp 2006, 18:13

Michal nedej se odradit temi problemy. O:)
Mne ceka dukladne stejne "oddechova" stavba High Planesu, tak budeme oboji se snazit postavit co nejpresnejsi Bf 110G-4 z tech nasich "polovyrobku". Samozrejmne bude to velmi ostra valka 8-8 , jeno myslim co ji ukoncime z uspechem, mozna nekonecne do konca zari. :wink:

Kdy jsem kouknoul na vylisky "stodesatky" od HP, tak jsem se presvedcil o nutnosti opravy nad 50% linek panelaze. Uprava kokpitu od Airesu pro MG FF (Schrage Muzik) i mnohem vic prace... Nevim ci jiz dnes v noci budu mit cas pridat fotky vylisku, ci udelam to dopiro zitra.

PS Taky budu vo stejne dobe delat jiny model, co by met chut do staveni te Bf 110G-4. 8)
Pozdrav
Marcin Surzyn
Rozestavěno: Bombonierove Bf 109G-6/AS/N a Bf 109G-10 bud G-14/AS
Rumcajs

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DOSKOČIL MICHAL » 11 srp 2006, 09:38

já Tě tedy Marcine beru za slovo, budu později pokračovat. Jsem se cholerik už trochu uklidnil. zatmelil jsem centroplán, takže to můžu na týden odložit, nebo dělat motory.

To přídavné pancéřování před kabinou bylo opravdu plácnutý kus plechu přes ? Takže by mělo přesahovat obrys ? Na fotkách se to zdá jen z boku, sezhora nevim.

pár fotek ze současného stavu
Přílohy
DSCF0278.jpg
DSCF0280.jpg
DSCF0282.jpg
DSCF0288.jpg
DSCF0285.jpg
patří tam tahle, nebo ta promáčklá ? konec do špičky ? podle fotek to není moc jasné, pokaždé je to trochu jiné
DOSKOČIL MICHAL

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Noční lov