Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Ostatní ‹ Výrobci, Prodejci ‹ Mr.Paint
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

MR.PAINT - informácie a novinky

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1194 • Stránka 17 z 80 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 80
  • Odpovědět s citací

Re: MR.PAINT - informácie a novinky

Příspěvekod Rene Molnar » 17 lis 2014, 21:24

Ahoj sada na Izraelcov bude na PZ.
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erik Miklošik » 17 lis 2014, 21:32

Dik. Stavím sa.
Erik Miklošik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Lubomír Kerék » 17 lis 2014, 21:56

pooky píše:Prečo farby permanentne zdražujú? Zase išli hore o 10 centov??? 5,5€ za jednu farbu je ustrelene. Stoja uz tolko co Alclady.

+ aj k reakcii petra zatrepálka

dovolím si vysloviť svoj názor ...
pár odtieňov som si kúpil a aj vyskúšal a robí sa z nimi podla mojej skúsenosti výborne , odtieňovo sa mi tiež pozdávajú a chvíľu som aj dumal na ne prejsť na komplet ale... keďže mám dosť široký záber a aj slušnú spotrebu myslím že tá cena nie je moc "košér" , v prepočte má gunze C riedené originál riedidlom 30ml výjde na 2,65 E - mr.paint stojí 5,4 E čo je teda slušný rozdiel , ešte pri kovových odtieňoch by som to bral ale pri kamuflážnych farbách je to sóda , rené neber to ako nejakú kritiku ja ti fandím a pár odtienov si ešte určite kúpim ale aby sa tie farby masovejšie rozšírili treba čosi robiť s cenovou politikou ináč budú všetci gro fičať na gunze,tamiyach .. a mr.painty budú ako chuťovka na odtiene čo iný nerobia alebo robia zle ...
Naposledy upravil Lubomír Kerék dne 17 lis 2014, 22:04, celkově upraveno 1
Lubomír Kerék

• Odpovědět s citací

Příspěvekod MiroSurin » 17 lis 2014, 22:03

Podobný názor na cenu mam aj ja. Pre mňa je ale zase 30ml zbytočne veľký objem, ja by som uvýtal menšie balenie. Teším sa kolekciu pre naše Migy-29/23
ObrázekMiro Šurin

1:32 - Supermarine Spitfire HF Mk.IXc, ML148
1:48 - Mig-21MF 7702
1:72 - Spitfire LF Mk. IXc, Aero L-29 Delfín, Harrier GR Mk.7 ZD404, F-16CJ Block 50, MiG-15bis (3934), MiG-29A 9.12 PAF, Aero L-39C Albatros
1:144 - Mig-21MF PAF 7809, MiG-21MF [7701] CZAF, MiG-15bisSB (3137), MiG-15 (NO-37), Spitfire Mk. IXe
MiroSurin

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Erik Miklošik » 17 lis 2014, 22:28

Cena je aká je. My modelári ju buď budeme akceptovať alebo nie a určuje ju výrobca a každopádne si máme z čoho vybrať, takže je to na nás. Mne sa s Mr Paint robí dobre, len sa nesmie zalievať ale striekať niekoľko tenkých vrstiev ,tak ako píše René a to mám s pištolkou oproti iným borcom nastriekané minimum. Ale uvítal by som aj menšie a menej nariedené farby na nejaké tie dorábky štetcom, tak ako píše Petr.
Erik Miklošik

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Rene Molnar » 17 lis 2014, 22:42

Ahoj Lubo dik za tvoj nazor a som rad ze sa ti farby MR.PAINT pacia a pouzivas ich. Viem ze cena je vyssia ako u ostatnych, ale zatial s cenou neviem vela spravit(naklady). Nikdy som nechcel aby moje farby MR.PAINT nahradili farby Gunze a Tamiya je to asi nemozne(i ked by to bolo dobre :-D) . Ja sam proti takym gigantom ako je Tamiya a Gunze. Ked im zoberiem 1% z celeho predaja tak budem rad :celeb: .
Skor sa zameriavam na to aby farby boli autenticke.
Erik na PZ ti prezradim ako fuguje farba MR.PAINT a stetec :). Ide to.
E-SHOP >> Obrázek
Rene Molnar

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jarda Špaček » 18 lis 2014, 07:00

Rene Molnar píše:Erik na PZ ti prezradim ako fuguje farba MR.PAINT a stetec :). Ide to.

A nebylo by calkom fajn to prozradit všem a nejen těm co přijdou ke stánku na PZ??? :?
Jarda Špaček

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 18 lis 2014, 07:41

Jarda Špaček píše:
Rene Molnar píše:Erik na PZ ti prezradim ako fuguje farba MR.PAINT a stetec :). Ide to.

A nebylo by calkom fajn to prozradit všem a nejen těm co přijdou ke stánku na PZ??? :?

Připojuji se k prosbě, tahle dovednost by se mi taky hodila. ;)
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 lis 2014, 08:36

Zkušební nástřik ze sady IAF (foceno pod lampičkou) . Odstínově jsou myslím barvy ok když to srovnám s mašinama na fotkách. Měřítkově to bude chtít doladit. Všechny barvy kryjí velmi dobře, pouze u pískové FS 33 531 je vyžší spotřeba, takže tipuju že pro nástřik dvou čtvrtkový roury většině lidí jedna lahvička stačit nebude. Nezdál se mě odstín zelené FS 34 227, tak jsem znova prošel mnoho fotek a řekl bych že zkreslenou představu o tomto odstínu má u mě nasvědomí Gunze, které je posunuté více do trávově zelené, nicméně na modelu vypadá opticky o něco lépe. V reálu je tento odstín tmavší. Hnědá FS 30 219 je bez problémů, a spodní modrošedá pro Mirage, Kfiry FS 35 622 je také ok.
Zkusil jsem i nástřik přes masku a okraje minimální. Osobně se mě zdá, že mají jemnější pigment než GSI. René odvedl z mého pohledu dobrou práci.
K cene se vyjadřovat nebudu a ani nemohu , neb jsem obdžel vzorky zdarma k otestování.
Bylo by dobré uvažovat i o té zpropadené zelené FS 34 258 na Skyhawky stříkané přímo u MDD. Co myslíš René?
Přílohy
IMG_4776 – kopie.JPG
IMG_4777 – kopie1.jpg
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 18 lis 2014, 10:22

Abych byl upřímný, koupil jsem si pět barev - AMT1, AMT11, AMT12, tu interiérovou a tu stříbrnou - z těch všech mi tak nějak na oko nejlíp sedí ta stříbřenka, která mi ale při dalších vrstvách žere surf i plast pod ním. U AMT11 tomu bylo stejně tak, AMT12 mi to kupodivu nedělala. AMT1 jsem zatím nestříkal - nemám furt ke střiku připraveného svého leljušina, interiérovku jsem si zkušebně stříknul na leptanou planžetu od eduardního miga a kvůli nevhodnému odstínu dál nepoužil... Bohužel další barvy jsem s ohledem na cenu nezkoušel - byl by to hodně drahý experiment...

Ty barvy jsou podle mě prostě naředěný moc - potřebuju dělat rychle (modelařina mne živí) a luxus stříkat model celý den si prostě nemohu dovolit (tzn na zasychání mezivrstev barvy). Gunze beru hned po první vrstvě klidně do ruky (neplatí pro Gunze H, ty nechávám schnout půl hodiny). Surf dávám šedy nebo rovnou černý, popř. model stříkám lesklou černou a pak barvama rovnou "stínuju" - tj stříkám kamo pole ve flíčkách různé intenzity. Takže právě s ohledem na kryvost a to "leptání" povrchu mi Mr. Painty v porovnání s Gunze zatím nevyhovují...

To s tím 1/1 odstínem chápu - dělá to tak Agama i další výrobci. Podle mně to není zrovna pro "obyčejné" modeláře řešení štastné. Určité měřítkové zmenšení by myslím na škodu nebylo, nebo k tomu aspon dodělat "měřítkovou" či "vyšisovanou" barvu jako to dělá třeba Vallejo. I když jak píšu výše, mám blbou zkušenost s AMT šedými - ty IAF barvy co nafotil Černoch, mi přijdou naopak dobrý - ve finále to ladí, nepůsobí moc tmavě a opravdu je tohle dobrý základ pro další práci na modelu (zesvětlování polí a "rozbíjení" povrchu). S ohledem na cenu barev bych určitě uvítal stříkaný vzorník u prodejců nebo možnost si ho objednat (i po několikerém zakvedlání s lahvičkou není zkrz ní vidět přesný odstín barvy uvnitř). Zkušenost mne naučila nevěřit tištěnému odstínu na pixle a tištěným vzorníkům, ale reálnému, barvenému vzorníku. Cenovou politiku rozebírat nechci, nicméně u takto cenově postaveného produktu očekávám špičkovou kvalitu a špičkové odstíny... Ty stříkaný vzorníky by mi určitě usnadnili orientovat se v tom jaký odstíny barev koupit a který už jsou pro mě za hranou. Pokud budu někdy zas dělat izraelce, mám ale brouka v hlavě. Rozhodně zkusím nějaký ty avizovaný Mig a SU ČSLA barvy - na svých, nezakázkových modelech, termíny dodržovat nepotřebuju a když se to experimentem zkurví, model hodím i s barvama prostě do popelnice... Nebylo by to poprvé a nebude to naposledy...
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 18 lis 2014, 10:27

Petře, Mr. Painty stačí stříkat v tenkých vrstvách a hlavně - nezalévat povrch. Stačí na tohle myslet a nemusíš nechat prosychat mezivrstvy a nic ti nebude povrch žrát.

Odzkoušeno, už jsem s nimi udělal několik modelů (Fw 200 ve čtvrtce, Bf 109 ve čtvrtce a La-7 ve čtvrtce)
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 18 lis 2014, 10:39

Jinak koukal jsem na tu stavbu miga v Reného odkazu - možná je u mě chyba v celoplošném nástřiku lesklou černou nebo černým surfem. Černý linky normálně nevytahuju, řeším to celoplošným nástřikem tou černou - Mr. Paint je dost transparentní, takže tady by naopak přestřik linek černou mohl být k užitku. Vyzkouším. S tou interiérovou na Migy mám smůlu asi na blbou várku - já to mám moc zelený, ta co je na těch stavebních fotkách naopak sedí velmi dobře. Zkusím obětovat dvě stovky a koupit novou barvu.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petr Zatrepalek » 18 lis 2014, 10:44

Jakub Vilingr píše:Petře, Mr. Painty stačí stříkat v tenkých vrstvách a hlavně - nezalévat povrch. Stačí na tohle myslet a nemusíš nechat prosychat mezivrstvy a nic ti nebude povrch žrát.

Odzkoušeno, už jsem s nimi udělal několik modelů (Fw 200 ve čtvrtce, Bf 109 ve čtvrtce a La-7 ve čtvrtce)

Tomuhle rozumím, povrch taky nezalévám. Kamo stříkám postupně ve flíčkách tak 5x5mm různě přes sebe, sundanou hlavici pistole a jehlu tak 2 až 2,5 cm od povrchu. Ale jak už jsem psal výše - stříkám to na lesklý černý povrch, a to je možná ten problém. Zkusím tu černou dát jen do linek a jet jen přes ten šedý surf.
Petr Zatrepalek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Černý 'Černoch' » 18 lis 2014, 12:00

První várky opravdu dělali problém na povrchu. Mě se to stalo např. u stříbrné White aluminium kterou jsem kupoval vloni na PZ a po nástřiku Vampira MPM mě to přes surf místama narušilo plast a trochu nažralo. Problém bych viděl v tenkrát použité ředící složce která smrděla velmi podobně jako akrylová ředidla na autolaky - PPG,Standox atd a ty v syrovém stavu nažírají plast. Pak René psal že změnil ředidlo a mělo by to být v pohodě. Každopádně bych byl i tak obezřetný při nástřiku např. modelů Airfix. Ten používá velmi měkký plast a je velmi náchylný na typ ředidla.
El Negro
KPM Kaznějov
http://www.armycast.cz/
Martin Černý 'Černoch'

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jakub Vilingr » 18 lis 2014, 12:32

Petr Zatrepalek píše:Tomuhle rozumím, povrch taky nezalévám. Kamo stříkám postupně ve flíčkách tak 5x5mm různě přes sebe, sundanou hlavici pistole a jehlu tak 2 až 2,5 cm od povrchu. Ale jak už jsem psal výše - stříkám to na lesklý černý povrch, a to je možná ten problém. Zkusím tu černou dát jen do linek a jet jen přes ten šedý surf.

Doporučuju buď GSI mr. Surfacer 1500 Black (je taovej polomatnej) nebo primery od Reného MRP. Skoro bych řekl, že je problém v tom lesklým povrchu a v sundanym deflektrou pistole. Dobrý je taky použití spíše nižššího tlaku pod 1 atmosféru. Vyšší tlak vzduchu to zbytečně přesušuje a rozfoukává.
Kubrt
Modelplac
Instagram
Facebook
Průvodce světem plastikového modeláře
Průvodce světem plastikového modeláře 2
Jakub Vilingr

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 1194 • Stránka 17 z 80 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 80

Zpět na Mr.Paint