Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Zájmové skupiny ‹ Francouzské letectvo
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fracouzská knihovna

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Fracouzská knihovna

Příspěvekod David Hényk » 24 říj 2013, 08:49

Napadlo mě sem dávat tipy na zajímavé knížky, které se tématicky týkají fr. letectva..

Tady jsou moje nedávné přírůstky.
Knihy o všech letadlech vyrobené v továrně Caudron do roku 32. II.díl zachycuje historii do roku 44. Ten už je bohužel vyprodaný. takže jedině antikvariáty na netu. Ve stejné edici vyšla publikace na letouny Levasseur, která byla zaměřená na námořní letadla a proslavila se i jedním rekordním typem....který bohužel nedoletěl.
knihy01.JPG

Speciál časopisu Avions. Tentokrát o kamuflážích na MS.406, Dewoitine D.520 a Potez.631 Studie o kamuflážích na uvedené typy. Bokorysy doplněné fotkami. Chystají se další díly na fr. stíhačky i jiné kategorie.
knihy02.JPG

Pokračování známých Les Ailes Francaises 39-45 jejichž první řada byla řazena chronologicky. Tato nová série je řazená typově. Prní díly pokrývají létající čluny. Další dva díly z nichž jeden už vyšel tvoří přehled plovákových letadel.
knihy03.JPG

Obrázek

HKPM Prostějov
David Hényk

• Odpovědět s citací

Re: Fracouzská knihovna

Příspěvekod jirka dominec » 13 kvě 2014, 10:38

V rámci zájmu o fr. letadla jsem postupně nasyslil podklady k těmto typům (od skutečné monografie až po zmínku o Zlínu XII, s nímž kdosi uletěl do Anglie).
Armstrong Whitworth Ensign Avro Lancaster Avro York Beech C-45 Bell P-39 Boeing 727 Boeing B-17 Boeing E-3F Boeing KC-135 Bristol Blenheim Bucker Bu-131 Bucker Bu-133 Canadair CL-415 Caproni Ca. 313 Cessna L-19 Cessna UC-78 Bobcat Cierva C-30 Consolidated B-24 Consolidated Catalina Curtiss P-36 Curtiss P-40B H-81 Curtiss P-40F Curtiss SB2C Helldiver Curtiss SBC Helldiver De Havilland DH-60 De Havilland DH-88 De Havilland DH-95 De Havilland Mosquito De Havilland Sea Venom De Havilland Vampire DH-82 Tiger Moth DHC-6 DHC Beaver v Indočíně Dornier Do 28 Dornier Do 335 Douglas A-1 Skyraider Douglas A-20 Douglas A-26 Invader Douglas C-47 Douglas DB-7 Douglas DC-4 Douglas DC-7 Douglas DC-8 Douglas SBD Dauntless Embraer EMB-121 Xingu Embraer Tucano Fairey Barracuda Fairey Fulmar Fairchild C-119 Fiat CR-42 Fieseler Fi 156 Fokker F.VII GAL Monospar Gloster Gladiator Gloster Meteor NF-11 Grumman E2C Hawkeye Grumman F6F Hellcat Grumman F8F Bearcat Grumman Goose Grumman TBM Avenger Grumman Tracker Firecat Hawker Hurricane Heinkel He 111 Heinkel He 162 IAI Hunter Junkers Ju 52 Junkers Ju 88 Lockheed C-130 Lockheed Constellation Lockheed L-12 Lockheed Neptune Lockheed P-38 Lockheed T-33 Lockheed Ventura Martin B-26 Marauder Martin Maryland Martin P5M Marlin Messerschmitt Bf-109 kamo francouzský kořistní Messerschmitt Me 262 Monocoupe L-7A North American B-25J North American F-86K North American F-100 Super Sabre North American NAA - 57 North American P-51 F-6 North American T-6G North American T-28 Piasecki H-21 Pilatus PC-6 Turbo Porter Piper L-21 Republic F-84F Republic F-84G Republic P-47D Rohrbach Romar SEPECAT Jaguar Short Calcutta Short Sunderland Showa L2D Gremlin Siebel Si 204 Sikorski H-19 Sikorski H-34 Sikorski HUP Sikorski S-51 Sopwith 1 1-2 Strutter Stampe SV-4 Stinson Reliant Supermarine Seafire Supermarine Spitfire IX Supermarine Spitfire XVI Supermarine Walrus Vertol H-21 Flying Banana Vought F4U-7 Vought F-8 Crusader Vought SB2U Vindicator Vultee Vengeance Westland Lynx Westland Lysander Zlin XII
Chtěli jsme to udělat co nejlíp, ale dopadlo to jako vždycky.
jirka dominec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jirka dominec » 25 zář 2014, 16:03

Napsal jsem povídání. Protože jsem skromný, tak netvrdím, že to je nejlepší přehled, co se dá sehnat. Ale myslím si to. Je to tady ....

http://cs.wikibooks.org/wiki/Francouzsk ... e_Vietnamu

Pokud by to někdo chtěl s přehledem v excelu, jenž jsem tam nedokázal vložit, a tabulkou navíc, může si to stáhnou na uložto

http://uloz.to/xPzmDthn/francie-ve-vietnamu-v4-doc

pod heslem Lattre de Tassigny

Pokud by to někdo chtěl s odkazy na literaturu, může si to stáhnou na uložto

http://uloz.to/x7c3G6pk/francie-ve-vietnamu-zip

pod stejným heslem

Pokud by někdo chtěl ty články, co jsem to z nich opsal, tak mi napište.
Chtěli jsme to udělat co nejlíp, ale dopadlo to jako vždycky.
jirka dominec

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Mirek glock Říha » 05 led 2021, 09:29

Tady je odkaz na knohovnu fotek na různé francouze Někde je na to na konkrétní letadla kde jsem se snažil dohledat i nějakou historii, někde jen typově.

http://modelari.org/viewforum.php?f=29& ... b91a0ace9e
Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.
Mirek glock Říha

Odeslat odpověď

Zpět na Francouzské letectvo