Jsme nový výrobce malosériových stavebnic modelů hradů v měřítku 1:1000. Rádi bychom zpracovali co nejobsáhlejší kolekci hradů (a zřícenin) ležících na území ČR. Budu zde uvádět co už se nám podařilo zpracovat, a co máme v plánu příště..
Určitě budu rád za připomínky k modelům co by se dalo vylepšit a čem máme ještě zapracovat - momentálně ještě přemýšlíme o větších verzích v měřítku 1:700, případně barvených leptech atd.
Charlie: Díky , no zatím to máme rozpracovaný asi takhle:
Svojanov, Pecka tedy fertig Lipnice n. Sázavou, Houska - díly stavebnice hotovy, je potřeba udělat předlohový modely (a nafotit je na etikety krabic atd.) Český Šternberk - master hotov (jako jeden z velkých hradů by to měla být taková naše chlouba zatím ) Košumberk, Kunětická Hora - rozpracováno Karlštejn - rozpracováno, tady to bude ještě chvíli trvat..
Další hrady chceme pak postupně přidávat, nemáme v tom žádnej systém který budou další na řadě, možná tak při pohledu na mapu ČR zaplňovat "hluchý místa"
Naposledy upravil thomaslinke dne čtv dub 25, 2013 2:40 pm, celkově upraveno 1
Tento nápad i provední se mi velice líbí! Je to hodně daleko od mého modelářského okruhu (letadla), ale v tomto případě nikdy neřeknu nikdy. Každopádně přeji výrobci, ať se daří a hrady se ujmou!
Pracujte pečlivě, nespěchejte, dokonalý vzhled modelu záleží jen na Vás. :)
Až sem si sedl na prdel,Váš nápad beru jako totálně geniální.Tím,že za předlohu berete moje nejmilejší, nejkrásnější a nejromantičtější Hrady Koruny české Vaší Firmičce patří obrovský Dík. Držím palce všem okolo i za propagaci těchto krásných staveb a památek naší Historie.Supééér.Samozřejmě budu Mayesto propagovat a chválit,jsem vyloženě nadšený... N.B. Svojanov je vyloženě můj Hrad z nejmilejších,nostalgie let kdy jsem v okolí prožíval dětství a po 30 letech ho znovu navštívil...
Tomáš"Duch"Ducháček - Sudéta V -dorf Visi sunt oculis insipientum mori , illi autem sunt in pace
Kazdopadne uz mame na redakci vrozky prvnich dvou hradu a kolega z MF je bude co nevidet skladat. Takze se dozvite modelarsky verdikt.
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
mám už objednaný hrad Pecka a cíl je stihnout ho do 11.5. kdy je v autocampu v Pecce Novopacký šutrák...aby místní "burítos" čumělo... těší mě že to je resin... a alespoň jak pamatuji Pecku tak je i dost věrný nejen hrad ale i terén a okolí.... no uvidím až pošta doručí.
Dobrý den, model Pecky jsem odesílal včera ráno a dle informací na poště by Vám měl dnes dorazit. Myslím, že termín v pohodě stihnete, tento typ modelu je takový relax na víkend. ––– Máme také informaci, že na Novopackém šutráku by měly být také postavené hrady Pecka a Svojanov ve stánku firmy HPH.
Kost také časem bude (naším cílem je obsáhnout co nejvíce hradů), zatím ale neznáme termín uvedení. Je zatím ve vývoji. Možná mohu jen naznačit velmi hrubou testovací verzi, která ale ještě dozná notných úprav a překlopení do resinu.
Zbyněk: Ta Kost je už skoro 2 roky stará verze, je to z časů počátku vývoje našich modelů a testování technologií. Jsou tam nějaký tvarový nepřesnosti a absence detailů, z dnešního pohledu "nesplňuje normy" Ale hrad je to nádhernej, určitě ho zpracujeme co nejdříve v důstojným provedení.. S měřítkem 1:700 je to ve fázi vývoje, cca do měsíce by mohlo být jasno. Jde nám o to, že v "tisícovce" pokryjem všechny možné hrady jedním měřítkem a některé budou už celkem velké modely (teď například Č. Šternberk má 22 cm na délku, třeba Helfštýn by měl cca 30 cm). Nechceme moc hrady "ořezávat" aby zbylo jenom jádro, jak je to u některých vystřihovánek. Pak když se dá vedle sebe model Housky a Karlštejna, bude pěkně vidět, jakej je Karlštejn gigant. Oproti tomu v sedmistovce by mohly modely vypadat zase trochu jinak, musí se to zkusit, hlavně taky jestli by to nějak moc nezacvičilo s cenou...
Jakub: Přesně tak, i 3D tisk v tom má svoji úlohu, nicméně nenahradí kompletně takovou tu "řezbářskou" práci co je potřeba na modelech udělat, Je to prostě takovej mišmaš
Do nové ankety na webu jsem nehlasoval, protože bych musel zvolit všechny čtyři možnosti! Už se nemůžu dočkat, co všechno se nakonec dostane do výroby .