Sehnal jsem si ovsem vrak Corsaira od Smeru. Porovnanim krytu motoru jsem dospel k zaveru, ze se nevyplati se s tim parat, ackoliv uznavam, ze akademacky kryt je divny.
Mimochodem, Corsair od Smeru (Helleru) ma viditelne uzsi trup.
Konecne muzu dodat i nejake foto. Po prvnim nadseni z academackeho kokpitu doslo k vystrizliveni, protoze sve predloze se podoba opravdu jenom vzdalene. Udelal jsem jenom nekolik minimalnich uprav.
Naznacil jsem trubkovou konstrukci za sedackou, vyrobil jsem a pridal tlakovou lahev, brasnu na mapy, chodnicky pred pedaly, samozrejme pasy a v leptovem srotisti nasel par pacek.
Jelikoz model stavim z krabicky, neni to nic svetoborneho. Protoze ale nebudu otvirat prekryt, bude to stacit.
Pěkná čistá práce Upozornil jsi mě na jednu drobnost, co já ve svým modelu nemám a to je ta žlutá nádrž za sedačkou. Já mám na druhý straně na dně 2 nádrže, ale ty sou patrně na vzduch, udělal jsem je modrý. Tuhle žlutou ještě musím doplnit.
Nevite nekdo, jestli otvory pro vyhazovani nabojnic na spodni strane kridla byly otevrene? Ve stavebnici jsou plne, naznacene jenom rytim a ja ted nevim, jestli je mam odfrezovat nebo ne.
Tak jsem se sice zeptal, jestli mam vyriznout otvory pro nabojnice, ale kdyz jsem se pustil do realizace, vysledek byl straslivy.
Musim se vas zeptat, jako spravna lama, co byste na vyriznuti 1x2mm obdelniku pouzili vy a JAK. Je to hloupa otazka, ale ja jinak nemam sanci .
Chce to odvrat dva otvory prumel tak 0,5-0,8 a pak vzit spicaty skalpel a otvory proriznou a dotvarovat skalpelem a rezanim ...
Po te dobrousit prouzkem skelneho papiru ...
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Po dlouhe dobe davam nejaky obrazek, aby bylo videt, ze se to nekam hnulo. Opet jsem docela pozadu, takze teprve dobrusuju, ale snad bude jeste tento tyden surfacer a nastrik. Momentalne premyslim, jestli vymaskovat kabinu a striknout ji spolu s modelem, nebo rucne vymalovat (coz mi zatim slo vzdt lip).
Nasucho jsem nasadil cowling. Nijak jsem ho nenarovnaval, pouze jsem ztencil a prorezal klapky a trochu doryl. Uznavam, ze cumak vypada divne... no, priste .
Mimochodem dodnes vzpominam, jak jsem pred mnoha a mnoha lety poprve barvil ram kabiny. Postupoval jsem tradicne stetec-paratko. No a ke svemu prvnimu pokusu jsem si nevybral nic jednodussiho ne Aero C-3A .