Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ Skupinové a tématické stavby ‹ ARCHIV ‹ Palubní a plovákové letouny, létací čluny
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Trojbarevné kamufláže a SB2C-3 Helldiver

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Trojbarevné kamufláže a SB2C-3 Helldiver

Příspěvekod nedlloyd » 26 říj 2007, 09:53

Ahoj, pánové,

koupil jsem si Helldivera (SB2C-4) od Akademky a teď vymýšlím co s ním. Chtěl bych z něj postavic SB2C-3, podle In action č.54 by se měl lišit od pozdější čtyřky absencí kuželu na vrtuli, oknem za místem pilota (čtyřka ho nemá), trojka nemá nosiče raket a první trojky neměly perforované rzdící štíty. Všechno z toho se mi zdá poměrně snadno upravitelný, trochu se bojím toho přerýváí křídla v místě nosičů raket, ale všechno je jedno poprvý, ještě vymýšlím to okno v překrytu za kabinou pilota, ale asi to vypadá tak, že ten díl odřízu z trupu a vyrobím ho z čiré destičky a okno v něm zamaskuju a bude, stejně je to rytí trochu posunutý oproti skutečnosti. Jako neletadláře mě překvapila ubohá kvalita výkresů v modeláři, je tam celkem dost chyb a to nemluvím o rytí...

Nicméně, zpět ke kamufláži - mám obtisky aviprint, ale stejně tak jako obtisky ze stavebnice jsou všechny na čtyřkové verze. Ono, upřímně, kdybych proházel třeba číslice v označení, stejně by na to nikdo nepřišel, ale to je až poslední možnost... Navíc bych měl rád něco jinýho...

Zatím jsem si našel tohle:

kamo 1) ze stavebnice mám čísla "110" v bílé na čumák i černé na kryty podvozků, takže bych to jen přehodil na "101" a bylo by hotovo. Ocas bych musel nastříkat podle šablony, nebo, pokud se to někde vyrábí, nebo by někomu takový trojčíslí zbylo, bych to musel jednoduše sehnat...

kamo 2) to je to samý jako to první...má v obtiscích bílý osmičky a z těch se dá vystříhout tahle trojka...ocas bych musel zase stříkat, chybí mi ale trojky na kryty podvozků...

kamo 3) tohle se mi líbí, bílej proužek je na ocase a na pravým křídle zeshora... místo "105" bych jen použil trojčíslí "110" nebo "101", na to čísílka mám...jen na tý fotce není moc zřetelný, jestli bylo to číslo i na čumáku...nebo na náběžný hraně křídla, mě to tak nepřipadá...takže bych dal číslo na ocas a černý zespodu na kryty podvozků a bylo by to vyřešený. Zajímavej je ten tmavej ocas. Že by ho měnili a dávali z jiný mašiny?

Nenašli byste v archivu ještě něco jinýho?
Přílohy
kamo1.jpg
kamo2.jpg
kamo3.jpg
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 26 říj 2007, 10:43

Já osobně bych se na přestavbu vyprd.. myslim, že si ušetříš zbytečnou práci..
8)
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 26 říj 2007, 10:46

J!rka Votápek píše:Já osobně bych se na přestavbu vyprd.. myslim, že si ušetříš zbytečnou práci..
8)

Když já chci ušetřit za ty lepty klapek, který stojí víc než ta stavebnice a vyvrtávat plast se mi taky nechce, resp. na to nemám tak dobrou vrtačku :D
nedlloyd

• Odpovědět s citací

Příspěvekod J!rka Votápek » 26 říj 2007, 10:57

Pokud to bereš takhle .. spočti si čas, který strávíš při přestavbě, vynásob tak nejmíň 50,- a dostaneš cifru.. a pak se podívej, kolik stojej ty klapky :wink:
Navíc s nima ten model vypadá impozantně..
Já bych se prostě do přestavby nepouštěl - zvlášť, když nemám pořádný obtisky..
J!rka Votápek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod nedlloyd » 26 říj 2007, 11:01

J!rka Votápek píše:Pokud to bereš takhle .. spočti si čas, který strávíš při přestavbě, vynásob tak nejmíň 50,- a dostaneš cifru.. a pak se podívej, kolik stojej ty klapky :wink:
Navíc s nima ten model vypadá impozantně..
Já bych se prostě do přestavby nepouštěl - zvlášť, když nemám pořádný obtisky..

Taky jsem nad tím přemýšlel, ale ono to není jen o penězích, resp. o ně nejde. Spíš o to, že já měl rád vždycky něco extra... Ty obtisky mě tolik netrápí, tu první kamo mám v podstatě v cajku...

Fakt je že ty klapky pěkný jsou...
nedlloyd

Odeslat odpověď

Zpět na Palubní a plovákové letouny, létací čluny