koupil jsem si Helldivera (SB2C-4) od Akademky a teď vymýšlím co s ním. Chtěl bych z něj postavic SB2C-3, podle In action č.54 by se měl lišit od pozdější čtyřky absencí kuželu na vrtuli, oknem za místem pilota (čtyřka ho nemá), trojka nemá nosiče raket a první trojky neměly perforované rzdící štíty. Všechno z toho se mi zdá poměrně snadno upravitelný, trochu se bojím toho přerýváí křídla v místě nosičů raket, ale všechno je jedno poprvý, ještě vymýšlím to okno v překrytu za kabinou pilota, ale asi to vypadá tak, že ten díl odřízu z trupu a vyrobím ho z čiré destičky a okno v něm zamaskuju a bude, stejně je to rytí trochu posunutý oproti skutečnosti. Jako neletadláře mě překvapila ubohá kvalita výkresů v modeláři, je tam celkem dost chyb a to nemluvím o rytí...
Nicméně, zpět ke kamufláži - mám obtisky aviprint, ale stejně tak jako obtisky ze stavebnice jsou všechny na čtyřkové verze. Ono, upřímně, kdybych proházel třeba číslice v označení, stejně by na to nikdo nepřišel, ale to je až poslední možnost... Navíc bych měl rád něco jinýho...
Zatím jsem si našel tohle:
kamo 1) ze stavebnice mám čísla "110" v bílé na čumák i černé na kryty podvozků, takže bych to jen přehodil na "101" a bylo by hotovo. Ocas bych musel nastříkat podle šablony, nebo, pokud se to někde vyrábí, nebo by někomu takový trojčíslí zbylo, bych to musel jednoduše sehnat...
kamo 2) to je to samý jako to první...má v obtiscích bílý osmičky a z těch se dá vystříhout tahle trojka...ocas bych musel zase stříkat, chybí mi ale trojky na kryty podvozků...
kamo 3) tohle se mi líbí, bílej proužek je na ocase a na pravým křídle zeshora... místo "105" bych jen použil trojčíslí "110" nebo "101", na to čísílka mám...jen na tý fotce není moc zřetelný, jestli bylo to číslo i na čumáku...nebo na náběžný hraně křídla, mě to tak nepřipadá...takže bych dal číslo na ocas a černý zespodu na kryty podvozků a bylo by to vyřešený. Zajímavej je ten tmavej ocas. Že by ho měnili a dávali z jiný mašiny?
Nenašli byste v archivu ještě něco jinýho?
Hotovo: Mercedes SK 1838 Somat