Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Siemens Schuckert DDr.I (SPIN model 1:48)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Siemens Schuckert DDr.I (SPIN model 1:48)

Příspěvekod KiR » 29 lis 2015, 16:11

Po problémech s Nieuportem jsem si původně naplánoval něco odpočinkového... Bohužel po převzetí dárků k narozeninám ve mně zvítězil jakýsi masochismus... Mezi dárky byla i krabice modelu jakéhosi ideového předchůdce Dorniera Do-335 "Pfeil" s "akčním" obrázkem na krabici:
ddr001.JPG

Na tuto příšernost jsem našel celkem 3 snímky:
ddr002.jpg

ddr003.jpg

ddr004.jpg

Cosi mi ale říká, že jsem někde viděl ještě jeden snímek havarovaného stroje, ale můžu se mýlit. Krabička obsahuje několik balíčků s rezinovými odlitky a třemi dráty (dva hrubšího průměru na nosníky trupu a jeden tenčí co by osu podvozku) pokrytými nějakým ochranným nátěrem:
ddr005.JPG

ddr006.JPG

ddr007.JPG

ddr008.JPG

dále vcelku chudý (ale dostačující) balíček s obtisky - na snímcích totiž nejsouvidětžádné popisky a ani na vrtulích není vidět znak výrobce:
ddr009.jpg

KiR

• Odpovědět s citací

Re: Siemens Schuckert DDr.I (SPIN model 1:48)

Příspěvekod Hellboy » 29 lis 2015, 16:16

Správná šílenost. :) Nebude to asi úplná legrace postavit to, ale Ty to dáš. ;-I
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 29 lis 2015, 16:22

Dalším obsahem krabičky je návod... který je na úrovni "akční" kresby na krabici:
ddr010.jpg

ddr011.jpg

Největším problémem tohoto návodu je schéma výpletů - cca pětina včetně ovládání směrovek a výškovky tam není uvedena a velké pochybnosti mám (a podpořil je i Zdesko) o schématu zbarvení, které je uvedeno v návodu... ale k tomuto problému se vyjádřím (alespoň doufám) v budoucnu...
A teď první krok... očištěny poloviny trupu, vytmeleny drobné propadliny, vyříznuty otvory pro upevnění kulometů, prohloubeno místy se ztrácející se rytí, proškrábnuty vnitřky žeber...
ddr012.JPG

Další krok, který mě čeká, je zkusit odhadnout, jak to vypadalo uvnitř tohoto stroje...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 29 lis 2015, 16:24

Hellboy píše:Správná šílenost. :) Nebude to asi úplná legrace postavit to, ale Ty to dáš. ;-I

Díky za podporu... a doufám, že máš pravdu.... :) Ono těch dokončených modelů tohoto stroje se na internetu moc nenajde...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinos » 29 lis 2015, 18:43

Pěkně si se rozjel, to je dobré maso :uff:
Na stole: Sopwith Triplane 1:72
Hotovo: Fokker D.VII OAW,Fokker Dr.I. Ltn.P.Baumer,SPAD XIII Late ver. 1:72, Gotha G.I.
martinos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čibotr » 30 lis 2015, 10:25

Další zajímavost. Jsem zvědav a ať se daří.
čibotr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 08 pro 2015, 13:54

Po několikadenním broušení jsem konečně trochu upravil interiér. Původní boky trupu vypadaly takto:
ddr013.JPG

původní naznačení konstrukce jsem zbrousil a nahradil profily od Evergreenu, v přední části trupu jsem odvrtal otvory, kterými bude procházet nosník středního křídla, který bude z jehly:
ddr014.JPG

Interiér jsem stříkl hliníkem a doplnil jsem nějaké drobnosti... Přiznávám se, že jsem se nechal inspirovat Albatrosy:
ddr015.JPG

Udělal jsem přístrojovou desku (ve stavebnici žádná není), podlážka byla doplněna o kompas, na sedačku dodělán "polštář" z Milliputu a dodány pásy od Eduardu:
ddr016.JPG

V nejbližších dnech bych chtěl udělat nové řízení... inspirací mi pro úpravu bude táto stavba http://scalemodels.ru/modules/forum/vie ... art_0.html Rád bych, aby řízení vypadalo cca takto:
ddr017.jpg

Zároveň bych chtěl udělat nějakou nábojovou schránku, aby náhodou nebyl vidět "nosník" z jehly.
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 09 pro 2015, 16:32

Včera jsem si udělal modelářskou odpolední směnu a interiér je více méně kompletní:
ddr018.JPG

ddr019.JPG

a můžu zavírat trup...
Pomalu ale jistě si začínám ale lámat hlavu, jak z tohohle:
ddr020.JPG

udělat něco takového:
ddr021.jpg

Je to jediný snímek motoru, který jsem našel a který poháněl tuto mojí obludu a tak jsem se chtěl zeptat, zda někdo nemá v hloubi svého archívu další snímky či, a to by bylo ještě lepší, nákres tohoto motoru.
Předem děkuji...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 09 pro 2015, 18:02

Ten vnitřek jsi vylepšil parádně, hodně se mi líbí dřevo a palubka. [-o<

Fotkou bohužel posloužit nemůžu.
Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 09 pro 2015, 19:06

Tady něco máš. :D A jinak, pěkná práce. ;-I
Přílohy
01M.jpg
02M.jpg
03M.jpg
04M.jpg
05M.jpg
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 09 pro 2015, 20:41

](*,) Uff, až jsem se u těch nákresů zapotil... S největší pravděpodobností obrátím vzhůru nohama své "šrotiště" a uvidím, zda nemám něco lepšího, čím bych základ motoru nahradit... Více méně bude pro začátek stačit stejný průměr a stejný počet válců... Na http://scalemodels.ru/modules/forum/vie ... art_0.html nahradil původní motory motory Oberusel U.I od Vectoru a nakonec stvořil toto:
ddr022.jpg

Chyby tam má, ale o něco takového se pokusím i já...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod HomerII » 09 pro 2015, 23:07

Určitě to chtělo velkou odvahu se mezi ty dva točící motory posadit a to samé platí pro to pustit se do stavby tohodle modelu , držím palce :hurray: .
Interiér vypadá hodně dobře , těším se na pokračování :P
Rozestavěno: Šmolík Šm-1 1:32 od HpH, Letov Š-328.v HpH models 1:32
Hotovo: LVG. C.VI 1:32 Wingnut Wings, Hansa-Brandenburg W.29 W.W, Albatros D.Va 1/32 Wingnut Wings
HomerII

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 11 pro 2015, 10:27

KiR píše:](*,) Uff, až jsem se u těch nákresů zapotil... S největší pravděpodobností obrátím vzhůru nohama své "šrotiště" a uvidím, zda nemám něco lepšího, čím bych základ motoru nahradit... Více méně bude pro začátek stačit stejný průměr a stejný počet válců... Na http://scalemodels.ru/modules/forum/vie ... art_0.html nahradil původní motory motory Oberusel U.I od Vectoru a nakonec stvořil toto:
ddr022.jpg

Chyby tam má, ale o něco takového se pokusím i já...

Tak chtěl jsi podklady, tak jsem ti je poskytl :grin: . Můžu se ti podívat, jestli nějaký Oberusel doma nenajdu, když tak se ozvi. :)
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Pavel Zimandl » 11 pro 2015, 21:16

Super éro, držím palec, ať se daří... :-D
www.klpm.cz - Klub litoměřických plastikových modelářů,
Litoměřický Kalich - 07.06.2025

Poslední dokončené:
Admiral Graf Spee, I-400, IJN Mikasa, USS Arizona, USS Langley CV-1, Armstrong-Whitworth F.K.8, Caudron G.IV, SMS Viribus Unitis
Pavel Zimandl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 14 pro 2015, 15:10

HomerII píše:Určitě to chtělo velkou odvahu se mezi ty dva točící motory posadit a to samé platí pro to pustit se do stavby tohodle modelu , držím palce :hurray: .
Interiér vypadá hodně dobře , těším se na pokračování :P

Ono stačí, když se podíváš z boku na tento letoun a už jen nástup do kabiny musel být docela dobrodružství - tedy pokud se pilot neživil také coby "hadí muž"

Hellboy píše: Tak chtěl jsi podklady, tak jsem ti je poskytl :grin: . Můžu se ti podívat, jestli nějaký Oberusel doma nenajdu, když tak se ozvi. :)

Předem díky za nabídku... v mém šrotišti jsem našel 2 motory stejného průměru a o stejném počtu válců, tak se napřed pokusím znásilnit ty dva... pokud se nebude dařit, velice rád se na Tebe obrátím...
KiR

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby