Krásné dřevo, jaký používáš postup? Prosím o jeden detailnější snímek, koukám jestli to máš všecko jedním směrem aby to bylo jako leta nebo nějak rozmazené...
..dřevo se mi taky líbí. Sice se nemůžu ubránit dojmu, že Ti inspirací stály obrázky toho finského IVL A-22, ale pokud necháš odstín takto, tak by to mohlo být dobrý. Můj osobní názor je ale ten, že německý W.29 byly uvnitř natřené světle šedou barvou..(viz jiná letadla), ale není na to důkaz.. Ovšem to IVL bych za vzor moc nebral (ač se vytrvale dává do souvislosti s W.29). Jednak je to Brandenburgův typ W.33 a druhak je to licenční stroj. Podle dochovaného se dá usuzovat, že finové ty interiéry namořili nějakým mořidlem odpuzujícím vodu, nebo je to natřený nějakou fermeží. Ovšem jen kokpity (různýma průhledama je vidět krásně světlé dřevo.). K tvému modelu bych chtěl poukázat na detaily, které by jsi měl barevně doladit. Nádrž pod sedadlem pilota nebyla šedá, ale v barvě mosazi (němci je nenatírali). Můžeš na ní ale ztvárnit nějaký ten den-měsíc-rok provozu.. Mosazné "tunýlky" kryly i probíhající řídící lanka v kokpitu pozorovatele. Kování v kterém se otáčela hřídel kniplu (boky trupu) je kovové. Zatím ho máš v barvě dřeva. Toho kovu by mělo v kokpitech být víc.Např hliníková víka krabic-které ale W.29 stejně měla určitě jinak.. Kování kniplu by mělo být černé. Nábojové zásobníky se mi zdají barevně taky nějak "divné". Samotné těleso zásobníku dobrý, ale v něm byl navinutý plátěný (taková neurčitá šedozelená barva) nábojový pás a v něm nastrkané nábojnice (standartní barvy slitin "žlutého kovu") Držím palce při stavbě.. Každý, kdo říká, že W.29 je krásný éro ma stopro pravdu..!
Ahoj ,Pro Ondřeje:Krémovou základovku přetřu olejovou barvou,nechám zavadnout,celek potom vysuším pap.ubrouskem.Do takto připraveného povrchu štětcem znázorním léta,jejich směrování upravuju podle podle panelů překlížky a podle tvaru konstrukce ale nejsem zastánce výrazných let.povrch nechám den odpočinout a lehce ho přebrousím .Potom znovu znázorním léta a suky, tentokrát akvarelovou pastelkou a štětcem namočeným ve vodě je rozetřu takřka do ztracena,ubrouskem vysuším a nechám povrch den odpočinout.Celek znovu přebrousím a následně nanáším hodně zředěný olej, alespoň tři nátěry,každá vrstva má trošku jiný odstín vznikne tak nesourodý povrch který alespoň podle mne má časem,počasím a provozem namahaná překlížka(léta nejsou takřka znatelná) Je dobré si prohlédnout starý nábytek,vyrobený před použiváním syntetických laků.Pro Zdeska:to není konečná podoba zatím jsem jenom připravil dřevěný povrch který budu ještě upravovat.Budoucí kovové části očistím lihem a pak natřu.Máš pravdu W.29 a W.33 jsou v lečems rozdílná letadla ale základní konstrukční prvky jsou stejné.Foto interíéru W.29 bohužel není tak budu muset W.W věřit K té světle šedé, možná máš pravdu,ale na fotkách vraku W.29 je palubní deska a ta vypadá jako lakovaná překlížka,pravda není to interierová strana palubky,domnívám se ale že celé letadlo bylo ošetřeno tmavým lodním lakem.Mám otázku,uchycení nádrže železné nebo kožené pásky ?
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!! Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!! Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Drobnej posun vpřed,dal jsem na Zdeskovu radu a poutací řemeny nádrží jsem udělal kožený ,teť musím vykoumat jejich upevnění ,nějaké přezky? Na R.Barona se nedá koukat tak jdu znova modelařit
Vidím, že jsi neodolal a olejovou nádrž jsi "vyrobil" z hliníku... Dovolil bych si nesouhlasit. Aby se vyrobila uzavřená hliníková nádoba, tak se musí svařit. A ač byl průmysl v té době na docela vysoké úrovni, tak tohle ještě moc neuměli.. Oni to pořádně neuměli ani v Avii ještě ve dvacátých letech, protože jim hliníkové nádrže v BH-21 pořád praskaly. Dokonce i "aluminiový guru" tohoto období, profesor Junkers hliník nesvařoval. Takže i olejová nádrž by měla být spájena z mosazi a to i přesto, že wignutí malůvka ukazuje barevně něco jako hliník. Z oceli se nádrže nedělali. Případná oprava by musela proběhnout za pomocí plamene (acetylenový hořák) a to vždy zavání výbuchem. Pájení mosazi bylo však v té době na vysoké úrovni a hojně užívané.. Jinak se mi to Tvoje provedení barevného ztvárnění materiálů moc líbí..! Co se týká nábojových schránek, tak tam hliník nevadí. Nebyly to hermetické nádoby a byly zřejmě nýtované..
..ohledně těch řemenů se podívej do těchto míst..(obrázek) Vypadá to, že zde jsou přesky, které by mohly vypadat jako přesky na řemenu ke kalhotám a že jsou ty řemeny prostě takto dotažené..(jako na kalhotech). Netvrdím, že to tak opravdu bylo, ale mě to tak připadá..
Parádní fotka,jsou tam krásně vidět kladky příčného řízení,původně jsem myslel že to táhli uvnitř trubky na které jsou táhla výškovky(jako u farmana).No nic jdu vyrobit pár přezek k opasku a spájet novou olejovou nádrž( já si to říkal že budou všechny stejný )Díky za rady.