Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Zebroid (Roland D.VIb 1:48 Fly)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Zebroid (Roland D.VIb 1:48 Fly)

Příspěvekod KiR » 03 dub 2011, 09:24

Tak jsem se pustil do další chmelnice a jedná se o čtvrtkový Roland D.VIb s motorem Benz
roland-krabice-shora.jpg

Už nějakou dobu mám chuť si něco rozřezat, pootvírat, tak to odnese tento stroj... Jakýmsi průvodcem mi bude mimo jiné i návod od Wignut Wings ( http://www.wingnutwings.com/ww/37126844 ... E51A9E692A ). Odřízl jsem boční kryty motoru, upravil motorové lože, upravil i ssací potrubí motoru (motor sice vleze do trupu, ale kvůli větší šířce je vyosen), udělal palivovou a olejovou nádrž, krabici na vystřelené náboje, novou přístrojovou desku a podlahu, vlastně přeryl celý interiér a udělal jakýsi pokus o žebra, upravil schránku na munici a za sedačkou upravil zadní příčku... Kamufláž bude stejná jako u Timiho... Takže uvidíme, jak se bude dařit. Dnes tu dám i pár snímků z počátku stavby, důvodem bylo čekání na to, až si můj syn udělá čas a ty moje pokusy o focení alespoň trochu zaostří... ale i tak se omlouvám za kvalitu snímků... příště asi synátora "podplatím" a nechám si nafotit průběh celé stavby. V tuto chvíli bych si dovolil jednu malou prosbu k výrobcům obtisků... Nebylo by možné vydat obtisky s "budíky"? Dovedl bych si představit aršík (1:72, 1:48...etc), kde by byly jednotlivé budíky (z 1.světové, zvlášť z 2. světové a zvlášť moderna) Nám, co začínají mít "krátké ruce" by to velmi pomohlo...
Přílohy
001aa.jpg
002aa.jpg
003aa.jpg
004aa.jpg
Naposledy upravil KiR dne 03 dub 2011, 09:36, celkově upraveno 1
KiR

• Odpovědět s citací

Re: Zebroid (Roland D.VIb 1:48 Fly)

Příspěvekod KiR » 03 dub 2011, 09:30

Tak a tady si dovolím ukázat, jak to vypadá po slepení trupu.
Přílohy
005aa.jpg
006aa.jpg
007aa.jpg
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod martinos » 03 dub 2011, 19:48

Pěkná zebra :D M.
Na stole: Sopwith Triplane 1:72
Hotovo: Fokker D.VII OAW,Fokker Dr.I. Ltn.P.Baumer,SPAD XIII Late ver. 1:72, Gotha G.I.
martinos

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 04 dub 2011, 16:25

přístroje máš tady: http://www.eduard.cz/products/card.php? ... _start=235
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 04 dub 2011, 20:25

Hellboy píše:přístroje máš tady: http://www.eduard.cz/products/card.php? ... _start=235

Tak to je nádhera... díky... probral jsem kdejakého výrobce obtisků, ale přiznávám se, že mě nenapadlo podívat se na našeho "Edu"...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 10 dub 2011, 10:13

Po nějaké době jsem měl opět trochu času sednout si k Rolandovi a přidat nějakou tu drobotinu... Jak bývá u mne zvykem, tak se mi muselo "zadařit"... Po přilepení kulometů došlo k uvolnění jedné hlavně, která krásně rachotila při každém nárazu na plášť kulometu... Kulomet musel být odlepen, opatrně rozebrán a hlaveň přilepena na své místo... Pěkně se mi u toho klepaly ruce, abych nezničil některý z fotoleptů...
008aa.jpg

009aa.jpg

Teď mě čekají křídla... velice rád bych se alespoň trochu přiblížil k tomu, co tu předvedl Timi... Takže uvidíme...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 16 dub 2011, 20:04

Během tohoto týdne se mi podařilo popojet s tím mým Zebroidem... Potahoval jsem křídla... a k mému údivu jsem se obešel bez bublin...
010aa.jpg

Já vím... Timiho křídla to nejsou, ale já se snažil... Udělal jsem si zásobu cca 100 ks oček (doufám, že mi to bude stačit) a s údivem jsem zjistil, že se mi podařilo vytvořit očka o dobrou třetinu menší než během mých předchozích pokusů... Nastal ale problém u napínáků... Podrazila mě dcera... Nakoupila si "uchošťouchy" z jakéhosi mléčného plastiku a ač jsem se snažil, jak jsem chtěl, tak z toho materiálu ty trubičky prostě nejdou vytáhnout, mňoo, podařilo se mi dceři zlikvidovat nejméně polovinu jejich zásob (za trest, ať ví, co má příště kupovat)... Nakonec jsem zvedl svůj pohodlný zadek a zašel jsem si koupit ty normální... modré... a z těch se mi podařilo vytáhnout jakési trubičky... a ejhle, i ty mají menší průměr... že by se blýskalo na lepší časy?... Mňoo, uvidím, jak se do těch pididírek budu trefovat...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 20 dub 2011, 08:59

Tak jsem využil turnusové volno a můj "zebroid" dostal spodní křídla a "piercing". Škoda, že toho volného času není více...
Přílohy
012aa.jpg
011aa.jpg
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 20 dub 2011, 12:06

Paradni kousek se ti tu klube ...

=D> =D> =D>
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 21 dub 2011, 21:35

Pěkná práce. Já nevim jestli je dobrý brát si ty moje křídla za vzor. Každopádně tvoje vypadaj taky pěkně, hlavně že bez bublin. Příště až budeš sundavat kryty motoru tak by bylo dobrý ztenčit stěny trupu alespon tam kde bude videt. Je to jen taková drobnost. Mozná by se tím odstranily i potíže pri zástavbě motoru do trupu, aby si ho nemel vyosenej. Když na ten tvuj modýlek koukám tak se musim dokopat k tomu nějak vyřešit ten motor, protože tenhle marking je fakt pěknej.
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 24 dub 2011, 15:09

Timi píše:Pěkná práce. Já nevim jestli je dobrý brát si ty moje křídla za vzor. Každopádně tvoje vypadaj taky pěkně, hlavně že bez bublin. Příště až budeš sundavat kryty motoru tak by bylo dobrý ztenčit stěny trupu alespon tam kde bude videt. Je to jen taková drobnost. Mozná by se tím odstranily i potíže pri zástavbě motoru do trupu, aby si ho nemel vyosenej. Když na ten tvuj modýlek koukám tak se musim dokopat k tomu nějak vyřešit ten motor, protože tenhle marking je fakt pěknej.

Ty stěny motoru jsou ztenčené, cca na polovinu... mohly by být i více, ale měl jsem obavy, aby při přerývání interiéru nedošlo k nějakému poškození, které by bylo vidět z venku...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 24 dub 2011, 15:12

Využil jsem krátkého turnusového volna a trochu popojel... Model dostal horní křídlo a také trochu zařádil "pavouček"... Nevím, čím to je, ale ten můj je levý jak šavle a líný jako veš... asi by byl nejlepší pronájem nějakého jiného... třeba od Moniky...
Přílohy
015aa.jpg
014aa.jpg
013aa.jpg
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 29 dub 2011, 16:38

Tak dokonáno...
P4290091a.jpg

Další moje pokusy o foto jsou zde: viewtopic.php?f=303&t=55791&p=1081031#p1081031
KiR

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby