Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Roland D.VI - 1/48 Fly

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Roland D.VI - 1/48 Fly

Příspěvekod Timi » 26 pro 2010, 21:49

Tak je tu první ze strojů který se mi sešly na po vánocích. Stoj je to krásnej a se stavebnici firmy Fly jsem ještě žádnou nestavěl tak sem byl zvědav. Stavebnice mě příjemně překvapila, výlisky vypadají pěkne sem tam nějaký otřep ale nic katastrofálního. Výlisky jsou ze nažloutlého plastu, ale pracuje se mi s nim dobře. Plast neni nijak extra měkej ani křehkej. Pro mě je to ideální stavebnice,spousta míst pro vylepšení. Pěkne mi nahráli Kiwíci, který ho ted vydali, takže je podle čeho kopírovat :D . V názvu tématu jsem nenapsal jaká bude verze, protože sám nevim, ale jednoho horkýho favorita mám.
Přílohy
FLY48005.JPG
FLY48005.JPG (14.88 KiB) Zobrazeno 2737 krát
roland marking.jpg
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Re: Roland D.VI - 1/48 Fly

Příspěvekod Timi » 26 pro 2010, 23:38

Stavbu sem začal netradičně křídlama. Pořád se mi nelíbí moje úpravy lozengových obtisků. Takže podle toho jak se povedou křídla tak si budu hrát s trupem. Na spodních křídle sem odříznul kolíky pro usazení, vyvrtal díry a pěkně spasoval nasucho s trupem na dráty. Na obou křídlech sem naznačil ukotvení vpěr, z vytaženýho rámečku udelal ukotvení výpletů a vyvrtal pro ně dirky. Na horním křídle jsem odríznul kridýlka a u chladiče sem proškráb žebrování ( ne že by ve stavebnici bylo špatný, jen sem to chtěl hlubší). Pak následoval nástřik Surfacem, nabarvení chladiče a pustil sem se do potahování.
Přílohy
spoj kridlo trup.JPG
kridla surf.JPG
kridla surf spodek.JPG
ukotveni.JPG
potah spodek.JPG
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 27 pro 2010, 10:40

Paráda, toho Rolanda mám taky doma, ale nevím jestli a kdy se do něj pustím. Stavbu budu sledovat. Pozor jen, vybral sis pěknou kamo, ale podle popisky se jedná o Roland DVIb a ten byl trošku jiný než DVIa, kterého stavebnici máš.
Držím palce
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 27 pro 2010, 12:03

Ahoj Timi. Dobrý výber peknej stavebnice. S D.VIb by nemal byť problém, výškovky a krídelká pre "b" sú v stavebnici, len "b" malo použitý iný motor, je ho treba upraviť. Podľa fotiek vidím, že surf striekaš pištolkou, ja používam radšej spray, robí krásne hladký povrch, a keď už pištoľ, tak striekam ten so sprayu, má lepšiu konzistenciu.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 27 pro 2010, 13:05

Tech odlišností sem si vedom ale jak píše Stano stavebnice obsahuje korome motoru vse pro obe verze.
Stano surf sem stríkal poprvy takže sem trosku laboroval. Rozchodil sem na to starou Aerografku a kdyz sem to vyladil tak povrch byl taky supr.
Pánove ten lozeng mi porád nedá spát jaký metody na to používáte vy? Nebo pokud by nekdo mel nejakej peknej odkaz tak mi ho sem prosim hodte. Díky
Přílohy
vop a kridylka.JPG
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 27 pro 2010, 13:42

Ja myslím, že lozeng máš pěkný. Vše záleží na výběru obtisků. Ja na ty svoje 1/72 dávám lozengy a porty Techmod a jsou ok. Po nanesení dávám přes vše filtr. Jako základ dávám pod horní lozeng jednu z tmavších barev obsažených v lozengu a na spodek zase nějaký světlejší odstín. Jediné co zatím řeším a nevyřešil jsem jsou porty na naběžné a odtokové hraně křídla. Naběžku jsem schopen polepit obtiskem, ale odtokovku ?
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 27 pro 2010, 14:06

Mne jde hlavne o ten finis. Filtry, oleje proste patina, jaký odstíny použít atd. Jak rikam neco už sem zkousel ale furt s tim nejsem spokojenej.
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 28 pro 2010, 15:11

Tak zase nejakej mensi postup. Křídla jsou zhora potažený, výškovku sem napasoval na čepy z drátku a rozhodle sem o kamo. Bude ta co sem rikal. Tu kostku na hornim krídle kde byl kompas sem nabarvil podle návodu Kiwíků, kteří uvádějí Humbrolku 90, ale ta barva se mi vůbec nezdá, je to moc svetly.
Přílohy
kridlo potah zhora.JPG
barva.JPG
vop cepyI.JPG
vop cepy.JPG
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 28 pro 2010, 15:12

Mám dotaz jak vypadala a hlavne z čeho byla krytka ventilku na kolech? Byla normálně jen plátěná? Ještě bych chtel poprosit jestli nemá někdo nějakou jinou fotku, nebo alespon lepší tohodle stroje.
Přílohy
ROLAND.jpg
Kolo.jpg
KoloI.jpg
KoloI.jpg (41.05 KiB) Zobrazeno 2549 krát
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 28 pro 2010, 16:01

Timi píše:Mne jde hlavne o ten finis. Filtry, oleje proste patina, jaký odstíny použít atd. Jak rikam neco už sem zkousel ale furt s tim nejsem spokojenej.

Timi, skús použiť to, čo si spravil na krídle Nieuportu, to je pekné, len farby nepoužívaj veľmi do hneda, ale skôr svetlé od bielej po tmavo sivú, to pre vyblednutie a ostarnutie plátna a dosť zriedené, potom ich umy a znova postupuj až sa Ti to bude páčiť. Alebo zmes všetkých farieb, čo sú na lozengu, ale ja by som tam dal prevažne tie sivé odtiene. A potom je ešte možnosť kúpiť si "plátený" lozeng a naň dať priesvitný decal so škvrnkami, ten som nenašiel medzi fotkami, keď nájdem odkazy na tieto decaly, dodám Ti to sem. Mimochodom aj tie lozengové sú čiastočne priesvitné, takže podkladom si vytváraš typ povrchu. http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=1 ... 2&start=60
Přílohy
lvg-c6-kalki_01.jpg
lvg-c6-99.jpg
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 03 led 2011, 20:29

Stano neco takovýho sem potřeboval. Použil sem tedy různý odstíny sedý, nastříkal sem pekný flícky, ale kdyz sem to zalakoval tak to v podstate zmizelo. znova sem to delat nechtel abych z toho neměl šedou placku. Na zvýrazneni kolem port a žeber sem použil dark green s šedou a hnedou. Krome toho fleku na hornim křídle kde sem poškodil obtisk si myslim ze je to dobrý. Taky sem nabarvil smerovku a křídla jen tak zkusmo sesadil s trupem.
Přílohy
kridla hotovo.jpg
kridla hotovo I.jpg
kridla pokus.jpg
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 03 led 2011, 20:59

Já myslím, že je to dobrý. =D> =D> Je našlápnuto k dalšímu pěknému kousku. Jsem zvědav na trup.
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod StanoZH » 04 led 2011, 00:15

Timi, dá sa aj pištolou a myslím, že sa Ti to podarilo celkom dobre. Ja farby zašpinenia a opotrebenia nanášam uchošťúrom, aby to bolo nesúrodé s drobnými nepravidelnými škvrnkami a farby sú olejovky zriedené ZIPPO benzínom. Ak si pamätáš lozeng spodku trupu môjho Fokkera E.V.
Žiar nad Hronom
StanoZH

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Timi » 07 led 2011, 15:34

Tak kridla jsem jeste ladil, uz s tim ale radsi nic delat nebudu. Zalakováno matným lakem.
Přílohy
kridla hotovo final.JPG
Jakub Houška
Timi

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 07 led 2011, 15:53

Vypadají moc pěkně ten filtr jim pomohl.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

Další

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby