Dobry den, Vazeny...tento forum sleduji uz dalsi dobu a mam s toho sledovani pekny kompleks menecenosti...obdivuji vas, a doufam ze Mistry poradi, snayim se stavit letadla WW1 (snayim se), hodne zaniklo, valka je valka... nejvetci problem je LANA!!!! i kdyz ten model vicemene vypada dokazu vse znicit a zapotlat pri NATACHOVANI LAN, pomuze nekdo, nejaky vychitavky postup a tak...od srdce dekuji a tesim se na odpoved
..von Mertensi..jestli tedy pořád tak nějak začínáš,tak já jsem to kdysi dělával takhle..: Jako výpletový lanka jsem používal vytažené nitě z dámskejch punčocháčů.. Na místa,kam budou lanka směřovat jsem navrtal titěrný dírečky..a buď si je připravil napřed..(vycházející z trupu..)..nebo když došlo k vyplétání,tak jsem konec nitky máznul lepidlem,z tohoto ztvrdlého konce užmoulal jehlu.. Tu pak píchneš do dírky..zakápneš lepidlem a je to..! Pak se z lepidle udělá "jehla" na druhém konci.. Na nitku navlékneš trubičíčku,která imituje napínák..a konec nitky s lepidlovou jehlou propíchneš předvrtanou dírkou v křídle..(nebo jinde..)..natáhneš,napneš..zakápneš v dírce lepidlem..a zase..: Je to..! Přebývající nitku uřízneš žiletkou..místečko přebrousíš..zatmelíš,zamaskuješ a já nevím co ještě "za"..a je vypletýno.. Nic nemusíš napínat fénem..když vezme model do "něžných pazourů" manželka,aby pod tím utřela prach,tak nic neutrhne a výplet je takřka nezničitelný... ..ale jde to samozřejmě i s vlascem..(nemusíš si vyrábět lepidlovou jehlu.. )..ale výplet není tak pružný.. Tak držím palce..a vítej mezi chmelnicema..
Vazeny, moc krat dekuji za rady, jeste musim nekde vymenit moje krivy rucicky... s tim vertanim a tmelovanim muye bejt, pripada mne to jednoduchi a pevny ale jen kdyz te plochy sou malovani, myslim bez nalepek, (ja te dekaly lepim vzdy predem), myslim ze pouziju techniku :Bambordovany Sneka: ,uvidime, snad to zas ne pos....jo, jo pospichat nebudu, razbalim mazlicka, Albatros DIII Vernera Vossa, snad ne sklamu... jeste jednou DEKUJI