Krabička BigSin je opravdu luxusní záležitost. Obsahuje celkem šest jinak samostatně prodávaných sad, vzniklých většinou 3D tiskem, kterými můžeme svého velblouda vyšperkovat k dokonalosti. Mě osobně šlo hlavně o motor, kola a proutěné sedadlo (včetně ocelových pásů), dále jsou tu kompletní kulomety, pomocná čerpadla včetně kování a sada pum, které jsem původně vůbec nechtěl použít, ovšem nakonec – no ještě uvidíme. To vše je krásně a pečlivě zabaleno, takže jako bonus můžeme počítat i to, co nám nakonec zbude: dva pláty molitanu (o jehož užitečnosti v modelářské praxi se snad nemusím rozepisovat) a několik plastových krabiček skvěle využitelných například jakožto „mezisklad“ drobných součástek během stavby

Práci jsem započal v předvečer 17.listopadu a následující volný den naplno využil k barvení a kompletování podsestav interiéru. Apropó – odjakživa jsem byl toho názoru, že kvalitní a jednotný barvený povrch lze dosáhnout pouze stříkáním. U tohoto modelu jsem se, alespoň v této fázi, rozhodl použít ve větší míře akrylové barvy na štětec. A víte co? Ono to funguje! Stříkal jsem vždy pouze základovku – šedou a černou ze spreje GUNZE, na vše ostatní, detaily i větší plochy, dřevěné i kovové povrchy, jsem použil „štětcové“ akrylovky AK a Revell. Práce je to příjemná a alespoň pro mě pohodlnější – konfigurace našeho bytu bohužel neumožňuje trvalý provoz kompresoru a vytahovat jej kvůli každému pišišvorovi se mi fakt nechce

Jediný problém, na který jsem zatím při stavbě narazil představuje hřbet trupu, který máme k dispozici ve dvou alternativách. Ten původní, který jsem chtěl použít, abych mohl ztvárnit stroj v kamufláži „C“, se ukázal jako problematický – při jeho zkusmém přiložení na místo zela mezi „plátěnou“ a „dřevěnou“ částí nepěkná mezera, zjevně vyžadující tmelení, broušení atd. Nic, co by se nedalo zvládnout, ale to zdržení… Zkusil jsem přiložit díl pro druhou variantu a hle – sedl jako ulitý! Jestli je tato chybka důsledkem nedostříknutí či deformace původní součástky, nebo mého pochybení při jejím začišťování, si netroufám soudit. Každopádně jsem musel operativně změnit plány a místo původně plánovaného „karetního“ markingu „C“ přešaltrovat na „Déčko“. Ale nevadí, alespoň budu mít důvod použít výše zmíněné pumy z doplňkové sady, se kterými jsem původně nepočítal. Takže po prvním kompletním pracovním dnu jsem měl na stole tohle: