Po zdárném finiši Halberstadtu CL II jsem rozbalil mladšího následníka...verzi CL IV. Jdu trošku postudovat v literatuře. Pár kousků tohoto typu je po muzeích. Fotek bude myslím dosti. Model na první pohled klasika Ardpolu...díly s mnoha detaily...zde bohužel první bublinky (dírky) na VOP. Pokusím se rovněž naznačit prohnutou odtokovou hranu dolního křídla (na toto jsem zapomněl u CL II) Kamufláž bude asi z krabičky. A křídla a VOP s mými oblíbenými lozengy
Dolní křídla v horké vodě upraveny. Odtokovka je již pěkně zahnutá, tak jak má být. Trup vybroušen vše zasurfováno a jdu si otevřít láhev vína, neb poprvé co nemusím opravovat broušení
Našel jsem nádhernou rekonstrukci Halberstadtu od Ronnyho Bara. Je to přesně ten co budu dělat já. Trup je natupován jakousi hnědou až hnědofialovou. Např. Karaya uvádí ve své stavebnici trup jako černý. Tak zvažuji k čemu se přikloním. Bohužel fotky tohoto stroje nejsou v úplně nej. kvalitě a navíc rozeznat hnědou, hnědofialovou nebo černou z černobílé fotky prostě nelze...takže?
To mám mít takovou kropenatou barvu?? Předlohu neznám.
"Věřím v Boha a své pistole." - škpt. Václav Morávek "Deus vult!" - pokřik křižáků před bojem s nevěřícími "Jdi, poutníče, a zvěstuj Lakedaimonským, že my tu mrtvi ležíme, jak zákony kázaly nám." - epitaf mrtvým hrdinům Sparty po bitvě u Thermopyl