Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sopwith Strutter single-seat bomber

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Honza Malcharek » 27 kvě 2007, 17:56

...no ten model je fakt dobrý! ;-I ale nenaser se protože mě více zaujel ten fajny plastik
:-D
Honza Malcharek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva Vaňous » 30 kvě 2007, 17:19

Znázornění žeber je docela slušné, ale v případě, že se budeš snažit znázornit prosvítající křídla, tak prosím nazapomeň na nosníky! :grin:
Sláva Vaňous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 30 kvě 2007, 18:43

Mno..teda...jaksi...ehm...tomu se řiká luxusní faux pai... :oops:
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 13 čer 2007, 18:45

A jedeme dál...

Díky upozornění, které tu je výše, jsem docáknul nosníky a následně udělal plátěný nástřik. No a teď jsem docela nervozní co dál. Ty žebra prosvítají..a dost...skoro bych i ty čáry na horní části sundal...ale zase si řikám, že pokud bude zhora tmavý nátěr, spodek bude utlumen a čáry nebudou tak svítit. Nebo...koketuji s myšlenkou stříknout vrchní plochy řídkým surfem...ve velmi malé vrstvě...samozřejmě. Pokud by měl někdo radu, nápad či připomínku...sem sní. Předem dékuji.
Přílohy
strutter26.jpg
strutter25.jpg
strutter24.jpg
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva Vaňous » 19 čer 2007, 19:59

No a už to nejsou mávadla, ale křídla. :grin: :grin: :grin:
Až nastříkáš horní plochu tmavou barvou, tak se ty průsvity výrazně sníží.
Jinak přes prošítí potahu k žebrům jsou přilakované pruhy plátna - porty. Při nasvícení se potah v těchto místach jeví jako světlejší.
Sláva Vaňous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 20 čer 2007, 07:09

Tak konečně jsem dostal odpověď na otázku na kterou jsem se bál zeptat...k čemu že ty porty jsou :lol: Ale teda...bych čekal, že v tom místě přelepu to bude spíš tmavší...to sou věci. Napadá mě, co ty porty udělat skutečně, třeba z bílýho obtisku...to by mohlo teoreticky vypadat reálně. Protože stříkat to zesvětlení, to asi ještě nezvládnu :( Tedy zvrchu..spodek už jaksi..ehm..neupravim...
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 04 črc 2007, 19:34

Tak přichází krize. Stříknul jsem trup, křídlo, zkusil nějaký ty oleje a pak začal s obtisky. Hypersol..hypersol..spousta hapersolu...a NIC. Vlastně...obtisky se standartně rozlámaly a hypersol to krásně rozpustil kolem...Sem naštvanej a mám chuť to celý hodit do koše. Nemam obtisky a ani šajn jak je udělat. Musim obrousit křídlo, znova nastříkat žebra a potah. A nevim, jestli na to mám chuť. Jestli to čte nějakej začátečník...tak vážně nešetřete a nazačátek kupte kvalitní model. Vážně se to vyplatí...ale to už tu bylo řečeno...a kdybych byl býval poslechl...no..du si sednout do kouta... :cry:
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva Vaňous » 06 črc 2007, 17:44

Jak tak sleduji, jsou Rodeňácký obtisky fakt katastrofický. Jestli ti to pomůže, nejsi první koho dostaly do kolen. :bad: :cry: :evil: :agrh:
Sláva Vaňous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 06 črc 2007, 22:48

No jak jsem tu četl...tak snad nikdo nepřinutil Rodení dekály řádně přilnout. Snad jedině na rovnou plochu. Křídlo jsem komplet umyl v lihu..protože broušení bylo na nic. Takže znovu udělat žebra, nosníky...nabarvit...no...to si nechám na dlouhé zimní večery...
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod DanV » 07 črc 2007, 10:25

Sláva:Asi tak.Já například kvůli obtiskům od rodena totálně pokazil dvaasedmdesátkovej Fokker E V,páč se mi roztrhalo lozenge :cry:
Hotovo 2015: Spitfire PR XIX, Airfix 1/72
Rozděláno 2015: Avia BH21, Fairey Swordfish
DanV

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 07 črc 2007, 10:36

Hezký...já si od nich pořídil Albatrosa a Blouda...no...u Blouda ty dekály dám nový bez zkoušení. Albík má jen nápis na trup..to by snad mohlo přežít.
Charlie

• Odpovědět s citací

Re: Sopwith Strutter single-seat bomber

Příspěvekod Charlie » 28 čer 2008, 13:38

Oživuji mrtvou stavbu zprávou o dokončení. No..dokončení..spíš slepení toho co zbylo bez nějaké snahy si s touhle hrůzou hrát. Přiznám se, že jsem to chtěl jen mít z krku a tak jsem horní křídlo už ani "nežebroval" a stříknul surfem, což je na fotkách dobře vidět..v reálu již nikoliv. Kdo marně hledá výplety, tak ano, vykašlal jsem se na ně, prototože křehkost vzpěr je vysoká a nerad bych si to křídlo ulomil. To už by vážně letělo do koše. Takhle bude fungovat jako varovné memento, když se budu rozhodovat jestli koupit dražší, nebo levnej model. A ještě k obtiskům, rodení popraskaly komplet, takže tam jsou jen kokardy ze nějakého aršíku na Camela. To se podepsalo i na celkové finální pečlivosti...vše je deformované, částečně vinou výrobce, protože model byl silně poškozen už před stavbou a částečně vinou mou, ale třeba to dá ponaučení dalším začínajím modelářům.

Ve finále jsem ale rád, že jsem to dostal alespoň do takového stádia, protože když se dívám zpětně na začátek stavby..divím se, že to ještě nevyletělo. Podle datumu bych možná řekl, že se jedná o jednu z nejdelších staveb tady na foru... :grin:
Přílohy
strutter27.jpg
strutter28.jpg
strutter29.jpg
Charlie

• Odpovědět s citací

Re:

Příspěvekod zdesko » 28 čer 2008, 14:25

Kamil Malcharek píše:To Clive
Kokardy prosvítaly jen když bylo křídlo celé plátěné (vrch i spodek)
jestliže bylo zvrchu barveno a pak na té barvě znak (kokarda) tak to nemohlo prosvítat, nebo se mýlím?

..ano,v tomto případě se mýlíš.. Protože znaky prosvítaly i u kamuflovaných letadel..oni totiž angličani ve výrobě nejdříve stříkali znaky a pak kamufláž...! [-o<
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 28 čer 2008, 15:15

Charlie, gratuluji k vítězství nad hmotou (Rodenem) =D> =D> =D> =D>
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 28 čer 2008, 15:49

Díky :grin: Bohužel..další Roden mám rozdělaný..ale protože ten stál fakt málo..tak to má hodně nahnutý...když pokaždý kouknu na ten čumák z tmelu...ale uvidíme :lol: A poté..už bude jen Fokker od Eduardů a balzám na nervy a pracičky...
Charlie

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby