Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker D.VII (OAW) 1/32 WNW

Odeslat odpověď
Příspěvků: 156 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11
  • Odpovědět s citací

Re: Fokker D.VII (OAW) 1/32 WNW

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 22 srp 2013, 22:03

Michal Švehla píše:Zkusil jsem teď vyfotit jediné mé stříknuté kousky. Je to pod žárovkou - takže "dost podivné" Není to přesně ono jako naživo, ale je tam vidět ta "teplá" jak je míchaná dle WnW. teda koukám na to v náhledu a takhle je to oranžové až moc :shock: :shock: :shock:
001.JPG

:D Tady to radši přefoť na denním světle. V porovnání s tvojí oranžovou vyhrávám :D Ale to bude světlem.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 22 srp 2013, 22:08

Zítra vyfotím za denního...
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 srp 2013, 07:03

Takže tohle je za denního světla s foťákem nastavenym na denní světlo... A né jajo včera pod zářivkou na žárovku :grin: :) :grin: :)
0081.jpg

Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 23 srp 2013, 07:08

;-I ;-I Tak tohle si myslím že je OK. Já až někdy odpol, až se dostanu z práce :agrh: :bad:
Ale asi to budu mít méně oranžové, mám to asi méně olétané :D
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čibotr » 23 srp 2013, 07:12

Ráno moudřejší večera, žluťoučký že by kuře závidělo.
Je divný, že když se líhnou pod žárovkama tak nejsou oranžový :grin:
čibotr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 srp 2013, 07:43

:D :-D :grin: horší by to měla pod zářivkou (ta kuřata)...

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 23 srp 2013, 08:06

Kuřata odstín daylight? :D :grin:
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 srp 2013, 08:28

Ondro tobě se to směje... :D :-D :grin: Ty předěláváš jen žlutou, ale já se pod dojmem toho Udetova stroje rozhodl předělat křídla stroje páně Shultzeho :shock: . Takže odbarvuju, přetmeluju, přelešťuju, potahuju, přebarvuju a při tom všem si hrozně nadávám co jsem to za pi...ce ](*,) . :cry: :evil: . Chtěl jsem pod červenou ten Lozeng hned od počátku, ale zjednodušil jsem si to. No a teď když vidím jak to perfektně dodá jednolité ploše plastičnost a "živost" tak jsem neodolal. Samozřejmě ovšem netuším jak to v mém podání dopadne :shock: :roll:

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 23 srp 2013, 08:39

Tak to sis naložil hezké sousto! Ale těším se na výsledek. Každopádně čím budeš stříkat tu červenou? Jako kterou barvou...
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 srp 2013, 08:51

Mr. Color GX 3, Hermann Red Gloss Primary a pak přes to polomat Tamiya...

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 23 srp 2013, 09:06

Aby jsi pochopil proč se ptám. Já jsem tu žlutou včera stříkal olejovkou naředěnou Levellingem s troškou lesklého laku (teda byl to naředěný lak co mám do kterého jsem dal více ředidla, ale to je fuk). Abych se příště vyhnut těmto nemilým upozorněním (ale díky za ně!) rozhodnul jsem se zakoupit větší počet bralenek, do kterých si naředím daný odstín olejovky a příště to fouknu rovnou tím.

Vedlo mě k tomu i to že je úplně na ho**o si to olejovku ředit přímo v pistoli!!!!!! :evil: Pigment byl všude protože se nechtěl rozmíchat a následovala důkladná rozborka pistole.

Takže na tu červenou bych doporučoval Levelling + Lesklý lak Gunze C + Kraplak (PR83 - označení pigmentu aby bylo jasné o co jde). Kraplak buď sehnat čistý pigment nebo něco z olejovek, např. f.Umton 0022 - Kraplak tmavý.

Více informací o fenoménu olejovek jako plnohodnotných modelářských barev v tomto tématu.
Jak je tam psané, není problém dohledat potřebné odstíny v komerčním vzornících (Gunze, Tamiya,...) ale je problém s mícháním.

Třeba u té žluté možná ještě zkusím přefouknuout motorové kryty lehce umbrou pálenou abych simuloval změnu barvy v následku vyšší teploty z motoru.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 srp 2013, 09:43

No trup a vše ostatní mám již fouklé touto barvou. takže zatím nic měnit nebudu. Možná tento postup v budoucnu vyzkouším, ale spíš né. Nejsem moc zastáncem takovýchto rekonstrukcí. Éro před sto lety vyráběné a potahované a natírané a provozované a opravované a špiněné a čištěné a zaolejované a zaprášené a umyté je něco jiného než model. Samozřejmě chci model co nejvěrnější, záleží zde ovšem nejen na tom, zda použiji přesně vše co by odpovídalo předloze. Záleží i (a pro mne hlavně) na POCITU z modelu. Příklad: Udetův Fokker - v galerii je vyfocen a většinou jsou tyto modely dělány - plátno mat, plech lesk, dřevo polomat. Víme, že to skutečnosti neodpovídá neb křídla na fotkách jsou PROKAZATELNĚ docela dost hodně moc lesklá - PŘESTO A NEBO PRÁVĚ PROTO TENTO MODEL PŮSOBÍ NAPROSTO PŘESVĚDČIVĚ A ŽIVĚ. Někdo lesku přidá víc, někdo míň, ale model s "maketově" lesklým křídlem bude působit přinejmenším divně :shock: To je ale samozřejmě můj názor který jsem si jen troufl :-D vyjádřit a v žádném případě jej nevnucuji...

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 23 srp 2013, 11:27

Pokud už máš trupu v barvě tak to beru zpět. To už bych nedělal.

Tady nejde ani o to udělat 100% repliku, ale míchání barev nabízí možnost míchat si odstíny podle sebe - pokud chceš.
O tom jak jsou zažité techniky, si myslím svoje a jsem rád průkopníkem slepých uliček :D Mám na jednom modelu lesklé křídlo a vypadá to blbě. Ale nemyslím si že ani to plátno bylo zalité jako sklo. To spíše dělá světlo.
U toho Udetova Fokkera který dáváš příkladem jsem zrovna já opačného názoru, ale to je věc každého. Nemyslím si že to plátno bylo až tak semišově matné a oproti tomu zase plechy až tak lesklé (myslím teď ten kontrast).
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 23 srp 2013, 12:44

Michale, to je myslím ono. Jde o to vystihnout to tak, aby to bylo co nejvěrnější a přitom to vypadalo jako model, ne hračka. :wink:
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 23 srp 2013, 13:26

Já to tak právě myslel. ono to zní blbě, ale jde o to aby ten model měl "duši". Když půjdu okolo, musím si říct : "takhle vypadá éroplán". I když na něm bude červená víc červená než červená má asi být, neb tak to někdo řekl a stejně to vlastně přesně nikdo neví. Pokud vím, že na motoru vypadala pružina "takhle" protože je to na fotkách zdokumentované, tak se to budu snažit udělat (v mém případě zdůrazňuji slovo snažit, neb zatím v tom dost plavu :-D ), ale u těch povrchovek nevím nevím. Kdysi jsem na základě nejlepšího vědomí a svědomí dle dostupných informací :grin: "vyrobil" pár podkladů, některé prošly připomínkováním "hooodně pomazaných hlav" a byly převzaty i jinými autory - a teď: hoooodně je toho prostě jinak.... :shock: A to šlo o konstrukce, ne o "barvičky".
Ondro já ti úplně rozumím co chceš říct, ale já tápu už v použití těch základních druhů barev. Zatím trochu zvládám Gunze a Tamiya + se snažím o dřevo olejem. A můžu ti říct, že je to pro mne docela mazec. Natož začít míchat z pigmentů. Snažím se snažím a když dceři ukážu své "dílo" - plech pod kulomety s přední částí polstrování (lemu) kabiny- s otázkou zda to působí dojmem kůže, tak mi odvětí že jí to nejvíc připomíná "bůvolí rohy" :grin: :shock:
Udeta dávám za příklad protože TAKTO BYCH CHTĚL UMĚT STAVĚT A TAKTO MI PŘIPADÁ NAPROSTO ŽIVÝ JEN VZLETĚT a takto dle mého citu mělo éro ve Velké Válce vypadat, ale mozek ví, že ty "lesky" nehrají :roll: . Přesto jsem nadšen. A můžu říct, že tady na mne dojmem skutečného éra působí dost hodně modelů (nechci jmenovat, neb bych zákonitě musel vynechat a zapomenout některý) a vůbec nezkoumám zda bílá bílá byla...
Ale to neznamená, že nechci model co "nejvěrnější", ALE POŘÁD JE TU TO ALE... Teda to je keců.... :grin: :grin: :grin:
Tak a takhle vypadají křídla pana Shulzeho dřív než je zničím tou červenou :cry: mám strach z maskování abych nestrhl obtisk. Sice jsem jej prolakoval, pásku "omakám" rukama atd atd ALE...
083.JPG

082.JPG

Michal Švehla

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 156 • Stránka 7 z 11 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Zpět na Stavby