Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker W.Nr.1661,aneb D VI,aneb V4

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fokker W.Nr.1661,aneb D VI,aneb V4

Příspěvekod 007 » 27 čer 2009, 19:09

Nikdo tady nechce Zdeska pranýřovat ale musi počitat stím ,když zde každého poučuje a sám pak ukáže svou práci ,že ta reakce může být stejná i na jeho model.Jsem rád a vážím si toho ,že tu Monika vzpoměla i neviditelnou skupinu modelářů volně létajících minimaket,kteří sem také chodí a učí se plastikářské techniky a nasávají inspiraci,které se snažíme použít i na své modely.Naše práce však začíná prostudováním podkladu a vnitřní maketové konstrukce,následuje stavba kostry,pak model potáhneme a případně nastříkáme.Začináme používat i olejové barvy.Pak teprve vše začíná,model je potřeba zalétat a na soutěži se pak boduje statika podobně jako na plastikových modelech.Pak se ještě hodnotí realismus letu a jeho délka.Jsem rád ,že jsme do techniky potahování mohli zasvětit i Slávu,sám pak vše dotáhl k dokonalosti.Jako ilustraci přikládám pár fotek mé práce.
Přílohy
obr.1.jpg
Bleriot,rozpětí 330mm,váha 8g,pohon guma
obr.4.jpg
Kostra Fokker D.VII,rozpětí 330,váha 2,3g,pohon guma
obr.3.jpg
Kostra Nieuport 11,M 1.20,váha 4g
obr.5.jpg
Rapid Čihák,rozpětí 330mm,váha 11g,pohon CO2
007

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 27 čer 2009, 20:04

Panebože, to DH2 je co? DH2 1:1 držený v modelech rukou 200:1 ? Pak jsou ty ruce vážně parádní :) !!! Ne vážně - ani jsem netušil, že někdo takovéhle letadélko dokáže postavit :shock: :shock: :shock: :-D .
My ale, Moni, mluvíme o tomtéž. Já přece Slávovy modely znám - včetně toho Caudrona ( a taky si říkám, že to snad ani není možný - dokázat udělat něco tak dokonalýho ). Právě proto si myslím, že nasírat se fakt nemá zapotřebí. Plně si uvědomuju, že to co on, já nikdy nedokážu. Tak se na to podívej z mé strany - nikdy jsem nic pořádného nepostavil, ale letadla z WWI mě prostě baví. Chodil jsem si sem, jako návštěvník, relaxovat - a kochal jsem se vašimi pracemi. Pak jsem si jednou řekl, že bych vás měl upozornit na jistý výrobek ( viz. Lozenge - porovnání dekálů ) a to mě dovedlo až k tomu, že se teď,jako pako, trápím s trojbojem Fokkerů D VII. S hrůzou, jak to vypadá uboze, ale přesto pokračuju, protože na tom chci ukázat, že Flugstoff aplikovala každá firma jinak - a udělat to jen jako návod ( ne na stavění modelů, ale na aplikaci lozenge ), protože si myslím, že by to pak někomu, kdo bude schopnej to postavit líp, mohlo pomoci. Na kritiku peču - vím že to není tip-top, ale trvám si na tom, že ten Flugstoff na ty modely položím (podle současných studií) správně - a někomu tím možná ulehčím práci ( na třech modelech to nejde úplně - chystám se v budoucnu ještě na další - a ani pak to nebude dostetečné ). Takže jsem takovej modelář - amatér- entuziasta - plebejec. A pak tady vidím, jak se modelářskej Bůh, nasere za zcela nepodstatnou kritiku na modelářskýho Encyklopedistu - a docela ošklivě ho kousne - a k němu se přidají další.
Jo, mě taky štve, že sem někteří olympští přestali chodit - a obzvlášť mě to mrzí třeba u Marka Mincbergra. Rád bych, aby se vrátili - protože si myslím, že když už člověk nabyde tolik vědomostí, má i povinnost se o ně podělit s následovníky. Ale to by si měli uvědomit především oni. A jsme na začátku - Zdesko se také dělí - i když to dělá po svém a není to vždycky příjemné ( ale myslím, že to vyvažuje množstvím podkladů, které sem dává ) . V.
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 27 čer 2009, 20:09

To 007:
Když jsem psal svou reakci na Moničin dopis, ještě tu Tvůj příspěvek nebyl....
Co na to mám říct? Klaním se =D> [-o< =D> [-o< =D> [-o< =D> [-o< :D :D :D !!!
V.
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva Vaňous » 27 čer 2009, 20:26

Vilem píše:A Slávo, když někdo dokáže postavit něco tak nádhernýho jako je ten Tvůj Lloyd ( kterýho kdybych měl, postavil bych si ho doprostřed obýváku na křišťálovej skoupek - a kvůli kterýmu se tahle smečková reakce rozpoutala ), pak myslím, že tak reagovat nemusí :( .

Viléme, pouze jsem zhodnotil ex post úroveň stavby. Zdesko tady všem kritizuje provedení detailů modelů. Musí tedy počítat s tím, že se najdou tací zloduši a padouši, jako jsem například já, kteří kriticky zhodnotí uroveň jeho stavby. A ta je bohužel hodně hrubě provedená.
Sláva Vaňous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 27 čer 2009, 20:46

Ale prdlajs - Ty nejsi žádnej zločinec ani padouch - Ty jsi ten modelářskej Pánbůh :D :D :D.
Škoda, že se neznáme osobně - představuju si Tě tak trochu jako Arnošta Goldflamma ve vodácích..., nebo spíš jako anděla v Kurvahošigutentag - :" Bohůšu, k***a sa neříká! " :D :D :D !
Zdraví V.
Naposledy upravil Vilem dne 27 čer 2009, 21:12, celkově upraveno 1
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sláva Vaňous » 27 čer 2009, 21:00

Určitě přijedu na Pilzenkit a určitě i řada dalších. Tak pokecáme u pivka.
Sláva Vaňous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 27 čer 2009, 21:11

Jo, budu se těšit - bude to teprve druhý modelářský podnik, který navštívím - ale po plzeňských hospodách vás protáhnu důkladně :-D !
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 01 črc 2009, 20:50

Zdesko kde to vázne ?
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 črc 2009, 11:41

Tak jsem si nechal čas na rozmyšlenou..protože..no,to je v podstatě jedno.. Nakonec jsem se tedy rozhodl okomentovat pár Vašich glos na téma "Zdesko".
Tak předně bzch chtěl poznamenat,že přes všechno moje "rýpání" se můžu s klidným svědomím zaštítit tímto kodexem..: viewtopic.php?f=49&t=30819 ..ne vždy se možná chovám,jako úplný vzorňák..ale na druhou stranu jsem v jednání naživo nikdy..opakuju nikdy..nikoho neotrávil..nenaštval...anebo prostě ztratil díky své aroganci kamaráda.. A to i přes to,že jsem se i o problému toho,či onoho hádal.. Pokud zjistím,že nemám pravdu,tak stáhnu ocas a uznám to..pokud mě druhý nedokáže přesvědčit a já si myslím,že pravdu mám,tak jí prostě mám..a hotovo..Jenže v psaném textu není náznak po intonaci hlasu..a tak leckdy asi vše vypadá jinak,než je myšleno...

Tolik tedy na úvod..a teď pár glos,které tady na mou hlavu padly.. Takové to pubertální povikování,že se někdo bojí,až se zase objeví "Usáma B.L."..je prostě na úrovni takových těch lidiček,kteří,když dav provolává "A"..tak oni si musí říct "Á"..nebo když naopak dav začne volat "D"..tak oni si musí říct "Ď"..!

Pokud jsem si všiml,tak 90%..(hrubým odhadem) celého tohoto fora je o tom,že se každý snaží mít svůj model mít co nejpřesnější..a když nechce,tak to prostě shrne pod větu "Mě se to tak líbí".. Pokud někdo tuto větu vysloví..pak všichni zmlknou a ctí toto prohlášení.. A dělám to i já..!!
Naposledy upravil zdesko dne 02 črc 2009, 12:04, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 črc 2009, 12:04

..teď trošku k mé "karikatuře" Fokkera...No to máte Páni Mistři tak..: Jednak to není žádný model někam do novin..není ani na výstavu..ale je to model vznikající proto,abych udělal POŘÁDNÝ výkres tohoto éra..To umím líp,než stavění..to je pravda..hlavně jsem na stavění neskonale línej..a taky slepej..ale to je jedno..! Prostě je to model jen a jen ze zbytků..a z 99% z papíru..bez plechů..bez profilů..a bez odlitků...přesně jak naznačil Stancek.. :grin: .."Zdesko je lakomej,a místo kupování si to postaví sám.." :wink: A tak zatímco většina z Vás si své modely vystaví do vitrínky..ověsí medajlema (tady ne většina,ale alespoň někteří..)..a budou se hádat s rodinnými příslušníky o tom,kdy a jak se z nich bude utírat prach..,skončí Zdeskův model v rukách jeho Juniorů a Ti si s ním..věřte..hodně vyhrají.. :wink: Zatímco já jsem se díky tomu modelu dozvěděl,jak jsou u Fokera propletené trubky na přídi..jak se změní posaz pilota,když je přepážka na které je sedadlo na rozdíl od seriových strojů kolmá..kam vlastně patří ukotvení podvozkových vzpěr...jakto,že se vejdou mezi trup a kořenové žebro křídla...kam přesně patří průvlaky lanek..atd..atd.. Kromě jiného vidím i to,že můj model je nějak nohatej..a to i přesto,že délka podvozkových nohou odpovídá kótovaným výkresům..?!..donutí mě to zamyslet se,jaký vlastně měla průměr jeho "divná" a nestandartní vrtule..atd..
Myslel jsem si,že se najde nějaký milovník chmelnic,který by mohl tento Fokker zajímat..a který by se klidně mohl se mnou začít hádat.od toho je to FORUM..! Na obdivné výkřiky a pokyvování máte své soutěže..když to tak někteří potřebujete slyšet..! Takže,ano..je to model vcelku podřadného provedení..a já nikdy netvrdil opak..ale má svou funkci..
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 črc 2009, 12:47

..tak a teď jestě trochu k některým poznámkám..: Jak už jsem zmínil..velké množství lidiček opravdu chce mít model co nejpřesnější..a tak si k tomu řeknu,co vím.. Jo,někdy plácnu kravinu..(na rozdíl od vás všech?????)..a když mi někdo dokáže,že jsem chytrolín a kecám,pak to uznám..a,že tu ten můj původní blábol zůstane..? No,protože jsem ze začátku,ty moje bláboly smazal..a nahradil slovy,že moje tvrzení bylo zavádějící a nesmyslné..ale byl jsem formou SZ upozorněn člověkem,kterého si všichni vážíte,že to mazat nemám.. Prostě různost znalostí patří na FORUM..a další lidé mají díky tomu možnost porovnávat argumenty.. Ostatně na jiných forech to probíhá naprosto normálně..jeden řekne to,druhý ho opraví...třetí opraví ty předešlé dva..a je to..
Jenže tady jsem si všiml,že každou chvilku někdo žádá o pomoc..a nikdo nic..! Prostě ani ťuk..! Tak tam písnu co vím..a dejme tomu kravinu..a EJHLE..! Najednou cítí potřebu halda lidí opravit zdeskovy bláboly..! A tak se konečně onen modelář dočká své pomoci..
Padla tu i výtka,že se ozvu,až když už je to hotové..nebo něco v tom smyslu.. No,to snad ani nemyslíte vážně..?! Myslíte si,že mi každý chodí hlásit,že bude to,či ono stavět..? No,a když teda přijdu s křížkem po funuse..a Vás to,tak štve,že to máte jinak..no,tak si prostě kupte další model a postavte ho znova..! Co mám na to říct..!?!
Prej,že kritizuju provedení detajlů..! No,to teda nekritizuju..! Ne,to jak je to modelářsky provedené..(ostatně,jak bylo zmíněno,sám jsem karikaturista..)..ale to,CO je modelářsky provedené..! A je zajímavé,že spousta lidiček,kterých se ty moje kecy týkají si dá tu práci a napíše mi majl,sz..nebo prostě se nějak ozve..protože chce mít svůj model opravdu shodný se vzorem..nebo se to prostě rozebere tady.. Ovšem je pravda,že i z těchto lidí se pak najdou modelářké osobz,které když vřískají na zdeska..uvádějí argumenty,jako třeba..: "Mě je jedno,jak to vypadá..a klidně si tam dám motor jaký chci..protože to stejně nikdo nepozná..!" Hmm...od této osoby,která dělá první poslední pro to,aby měla svůj model co nejpřesnější a většinou to do tohoto výstavního konce dotáhne..tato slova opravdu sedí..!! Zvláště když argumentuje nad cizím modelem..a je do očí bijící..že se zastává svého kamaráda..s takovým mile rodičovským pochopením.. On by to ten dotčený snad ani nezvládl..Ale jako zastání se kamaráda to beru..!
Taky prej mám kecy,že tenhle camfdlík Ti tam schází..apod..no,vím o dvou případech,na které by se to mohlo vztahovat..z toho k jednomu se ještě vrátím a ten druhý je o tom,že jsme se stavitelem zrovna třeba tento camrdlík hledali,kde má přesně být..a když přiložil fotky modelu,tak to na nich nebylo vidět..a tak to byl prostě jen vtip..! Dotyčný to myslím pochopil..a ostatní..? Prostě není to tak,že je jen partička,která někde na soutěži u stolu pomlouvá zdeska,a předhání se argumentama,co kdy plácnul..ale jsou i jiní..
Snad i to mě dovolit si okomentovat poznámku P de S,kterou si také přisadil.. Viděl jsem tu na foru,dost nevybíravý útok na jeho specifické a nezaměnitelné psaní..tehdy na to tento pán nijak nereagoval..já osobně jeho psaní beru jako jeho "trademark"..a nevadí mi..ALE co to proboha mele o tom,že to přeháním a je jedno,jaká barva kde je..? No,jasně že je to jedno..ale odcamcať až pocamcaď...přesný odstín se nám nikomu nepodaří zjistit a na modelu dosáhnout,ale když už je znám nějaký ten předpis.který platí odcuť až pocuť..tak by se to mělo snad dodržet..? Přece děláme přesné makety..? Nebo né..? Nebo jen závodíme,kdo zvládne co nejlépe španělský povrchový finiš..?..Beru to tedy,že se tento pán snížil k tomu říci si své "a s čárkou",nebo "d s háčkem".. Nahlédněte,jaké ciráty probíhají na téma barvy mezi technikářema..! To je panečku forum..! Už vidím,jak si někdo do makety šestsetrojky napasuje nepotřebný motor z Corvety..! Dyk je to jedno..osmiválec,jako osmiválec..! Tato poznámka platí i k té poznámce o tom,že je jedno jaký si tam kdo dá motor..!
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 02 črc 2009, 13:42

..kromě toho,co jsem řekl,je zde také dobrým zvykem něco začít ukazovat,ostatní čekají jak to půjde dál..ale BUM..! Na prosby,se jim dostane odpovědi.."Už nic neuvidíte..! Bude to v novinách..!" Proti tomu,zas tolik nemám..ale když už chce na tom svém modelu někdo vydělat nějakou tu pětku..tak snad by měl mít trochu úcty k ostatním a alespoň jednu fotku finiše ukázat.. Já osobně znám snad jen jednoho chlapa,který to tak dělá..
No a tak se dostávám k jednomu výstavnímu modelu,který byl v novinách (alespoň tuším,že jsem ho tam viděl..) a je pro ostatní modlou..a je to model Pana Slavy Vaňouse,který se cítil dotčený,že jsem řekl,co jsem řekl.. Takže Pane Vaňousi..! Váš model považuju za velice precizně postavený..s takřka dokonalou povrchovou úpravou..perfektním ztvárněním detajlů..! A patří mezi špičkové modely..! Tak,ale to je zatím všechno..! Pokud na něm máte serie 46.01..tak je to jen taková karikatura Lloyda..! Pokud neuvidím fotku,takhle vypadajícího tohoto stroje..a to vyloučit nemůžu..pak Jste Perfekcionisto postavil takovou hezky pomalovanou hračku..že? Čert vem zbarvení plechů kolem motoru..chtěl jsem napsat svojí úvahu,jak jsem k tomu došel..ale když je to každýmu jedno,tak toho nechám.."prostě se Vám ten model líbí..a tak mlčím"..ale..! Ze známých fotografií vůbec svému vzoru neodpovídá..! Měl jiný chladič..PRAVDĚPODOBNĚ tu spáru na křídlech vůbec neměl..(mimo jiné přesně podle Lloydova prototypu stavěné licenční serie 82.jí nemají s velkou pravděpodobností vůbec..)..a také nebyl vyzbrojen rakvičkou nad křídlem..atd,atd..A když už tam ta rakvička je,tak tam prostě patří jeden podstatný dzindzík a tím je vrtule pohánějící navíjení nábojového bubnu..další dzindzík je "vodoznak" na konci rakvičky..ale to už si tady vědomně hnidopišším.. Nicméně..! Buďte si na svůj model pyšný Pane Vaňous..ale pro Ty,kteří se snaží postavit model co nejpřesnější se za něj neperte..! Na to ten model nemá..! Tak a to je všechno,co k Těm Vašim citovým výlevům mohu říci. A pokud jsem tak nesnesitelnej,tak mě prostě ve spolupráci s adminem zakažte vstup..a tetelte se blahem nad tleskajícími smajlíky,ve Vašich příspěvcích.
zdesko

• Odpovědět s citací

Re: Lloyd C.V- special hobby 1/48

Příspěvekod zdesko » 02 črc 2009, 13:45

Toto napsal Zdesko poté, co si několik lidí dovolilo s jeho závěry nesouhlasit. My všichni nemáme nárok na názor, ale jen na duchaplnosti.
pozn. moderátora
..protože tady to mělo být o Lloydu,tak jsem jen pročetl duchaplnosti zde pronesené..a reagoval jsem na ně ve svém odkliku,kde mi to překážet nebude..: viewtopic.php?f=71&t=34364&p=660483#p660483

zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 02 črc 2009, 16:13

Ono se dá postnout podklady aniž bys nadzvedl 10 lidí ze židle a to je to, o co tu šlo. O FORMU tvých příspěvků a tvého jednání, ale tos zjevně nepochopil. Právě naopak, je to ještě horší. Zjevně si neunesl kritiku a napadáš všechny okolo, protože si dovolili mít jiný názor, než ty - viz ETICKÝ KODEX. A když je to tady tak hrozný, jak nám všem ve svých dvou příspěvcích popisuješ (povšimni si, že já nejsem natolik arogantní ani samolibá, abych je ironicky nazvala "duchaplnostmi", jako ty v tématu o Lloydovi) tak sem prosím nechoď.
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 02 črc 2009, 16:17

Zdesko, nejsi nachodou pribuzni M. Kundery? :twisted:
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby