No...kvuli tomu sem nespal...ve dve rano sem to predelal...neorezaval obtisky presne, ale nechal velkou rezervu folii, aby kontaktni plocha byla vetsy...tedko po ranu...zase pulka sla pric Povrch tez mam vylesteny, odmasteny, vodicku pouzivam beznou, jak na obtiski...zeby sme narazili na spatnou varku, ci je to spatnym skladovanim, treba ve vlchkem prostredi... Faktem je, ze mam jen jeden arsik a kdyz to nedam... pulka uz je vyplitvana...
K portám. Dával jsem pod ně Setter (na Surfacer) a drží bez vad. Zkus si naředit Herkules, bude taky držet. Stříhal jsem je s přesahem 1-2mm, papírek sloupával až druhý den. Pod papírkem mi na portách ještě zůstala tenoučká průhledná blanka ale ta šla sloupnout také. V první chvíli jsem si ji ani nevšiml. V návodu se nic nepíše, tak jestli to nebyl ten Setter. Každopádně No problema a ten surf jsem nijak extra neleštil.
Ten herkules vyzkouším, přidával jsem jej do setteru pod Lozeng neb kdysi v dávných dobách se používal čistý . Se Setterem je problém, nikde není a prý má nějaké problémy s inspekcí . Omlouvám se von Mertensovi za vpád do vlákna. Už končím...
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Vileme, takhle sem to nemyslil...to vis kameny obchod, hold kameny obchod. Se zenou delame mydlicka s kozicho mleka...jednu varku sme dali kamaradce, co vlastni butik v Krumlove...tak za tyden cela varka byla v haje, mydlicka zacli "potit se" a stracet tvar, na nekterych vznikli i naznaki plisni...pritom doma skladujeme to leta, bez problemu... tedko sem skusil ten nastaveny Herkules, vecer uvidime...
Vazeny prateli, kolegi! Dekuji za podporu a fandeni, ale vypada to, ze tento boj sem prochral... Pouzil sem hodne narideny Herkules a tvarilos to, ze mochlo by to byt v poradku...neni. Bezproblemove sedlo jen siti od HGW, ale to je v meritku 1/48... Porty vubec nedrzi i kdyz podari se odstranit folii, krok 2mm - prask, krok - prask...ale i kdyz, pri manipulacii s modelem, porty hovaji se jako listy na podzim, skratka opadovaji VYsledek - cely model je zasvineny, vodickama, Herkulesem a zbytkami portu...zacinam byt zoufaly a to, hodne...co dal, prozatim, nevim...
Tak to je v pytli. Nevim, podle fotky se zdá že na plastu je porta jakoby prohloubena - vznikne dutinka. A šití na rovině drží. Jedině nařezat úzké proužky papíru a nalepit. Tak znázorňoval porty Atari na SE.5 a vypadají dobře. V každém případě držím palce ať to nějak vyřešíš. Začátek za to určitě stojí. Nevzdávej to
Naposledy upravil čibotr dne 21 lis 2013, 19:03, celkově upraveno 1
Podle mých informací Mr. Setter nebude. EU totiž označila lahvičky, ve kterých se prodával za "ne bezpečnostní" a zakázala dovoz. No a Japonci to kvůli EU dělat jinak asi nebudou. Nevím, jestli je ta informace pravdivá, prodávám jak jsem koupil, ale osobně tomu docela věřím.
Tak tento problém jsem měl i já,vyplítval jsem arch a půl na Rodení S.E.5 a nakonec vše sundal a taky udělal stejně jako Atari. Myslel jsem si,že to je mýma rukama.
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“