Pokud někdo budete v budoucnosti používat WNW lozenge a hlavně porty tak si dávejte pozor kam které dekál dáváte. Třeba na odtokovku mají jen jeden který by měl pokrýt jak horní tak spodní plochu i s hranou odtokovky...já to vyřešil dvěma dekály. Jeden na odtokovce nahoře a půl hrany a druhý dole a opět přeložit přes hranu.
A perlička na konec. Pořádně se podívejte do návodu jak moc má být trupový kříž vzadu aby se drak vešel tam kam má
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Ondro vůbec si netroufám radit (a s filtry už vůbec nééé), ale tuším že u stavby Pfalze D XII popsané v Modeláři byly postupně použity filtry všech barev co jsou na plátně. Nemám to teď u sebe, snad si to dobře pamatuji. Mám dojem, že je tam popsaná celá konečná patina. Ber to prosím jen jako odkaz na článek, v tomhle jsem pole naprosto nikdy nezorané a v podstatě se konečné fáze stavby Fokkříků už teď dost bojím bojím
„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Nevím jestli bude šedá to pravé, já třeba na filtry používám barvu plátna 27M od Agamy ( přírodní plátno, né lakované ) a hodně naředěné, budeš si to asi muset sám vyzkoušet a zjistit co ti sedí. M
Ondro omlouvám se, to o těch filtrech v barvách lozengu bylo asi někde jinde. Ale u Pfalze (Modelář 12/2011) je "filtrování" (jedná se o tentýž typ obtisku od WnW) a vlastně celá patina popsána krok za krokem tak, že tomu rozumím i já . jen se toho provedení stejně bojím, takže nevím zda to budu vůbec zkoušet...
Ta prid, Ondro, bohuzel...Nezlob se, vim ze uz s tim nic neudelas, ale tu stroncianovu zlutu snadno se predstavim na letadlech ci technice WW2...nikoliv na WW1. Proste ten "studeny", jedovaty odstin v dobe WW1 neexistoval, vesktera zluta, mela teply nadech, jelikoz na jeji vyrobu byl pouzit kadmium. A kdyz pripocitam, slabsi hnednuti pod vlivem tepla od motoru... Skratka, ta studena prid kazi vesktery pozitivny dojem a podle mne hodne ubira na duverochodnosti stavby... Promin, ale na barvy sem dost haklivy...
Přílohy
Naposledy upravil von Mertens dne 21 srp 2013, 12:01, celkově upraveno 1