To snad ani není pravda... Až ho někam vytáhneš na nějakou výstavu, tak dej vědět... Pořídím si nějakou velice silnou optiku, abych alespoň něco z těch detailů viděl... Ale jinak je to paráda...
Tak mírný pokrok s velbloudem, začal jsem pracovat na vrtuli. Střed bude potřebovat zmenšit, ale jinak se zdá tvarově ok.
S podvozkem jsem trochu bojoval, měl jsem jen evergreen profily s pravoúhlými rohy, takže jsem je potřeboval nějak zakulatit.
Nakonec jsem to vyřešil červenou fixou, kterou jsem obě strany nabarvil, a pak začal srážet hrany ostrým skalpelem. Díky červené barvě jsem měl dobrý přehled, kolik materiálu už jsem ubral.
A pak už to šlo jednoduše, nalepit nařezané profily na výkres vteřiňákem a svařit Tamiya Extra Thinem. Debondérem pak díl odstraním z papíru a bude vymalováno. Stejnou metodu jsem použil na vnitřní konstrukci kokpitu.
Konečně jsem se zase dostal k modelaření, tak pokračuju na velbloudovi.
Velké díky patří Boďovi a Pavlu Šenkovi za pomoc s maskami, takže konečně můžu pohnout s prací na křídlech.
Jak jsem tmelil nepovedené rytí na trupu a zabrušoval, samozřejmě se mi rozhodilo lícování motorového prstence, takže jsem toho rovnou využil na zkušební slícování i s motorem.
Za boha se mi nedaří přijít na způsob, jak vytvořit ty oválné krytky na bocích trupu za motorem, původní myšlenka narýt je podle masky se ukázala jako chybná (maska má přece jen trochu vůli, takže i po x pokusech my z toho vycházejí roztřesené nebo dvojité linky). Jdu přemýšlet dál.
Já i různé krytky dělám ze zbytků kinofilmu. Kinofilm má tu výhodu, že jej můžeš kdykoliv zbrousit do potřebného rozměru i tloušťky... Případně je můžeš vymaskovat a nastříkat surfem...
S velbloudem jsem se na nějakou dobu zasekl na maskách, musel jsem je kompletně předělat. Ale včera jsem je vyříznul znova a vypadá to použitelně. Takže dneska jsem ještě ladil rytí a povrch křídel a příští týden se pustím do maskování.
Tenhle víkend jsem bojoval s rytím na čumáku, to se moc nepovedlo. Krytky jsem nakonec musel vyrobit z hliníkové fólie, kterou zbrousím na minimální tloušťku. Tak uvidíme, co z toho vyleze.