Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Sopwith Strutter single-seat bomber

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 12 bře 2007, 14:24

Bohužel, modeláře nemám, jenom nějaké tři speciální sešity. Ale v jednom snad něco o DH-2 je, tak mrknu. Maskování už tu padlo hned na začátku...ale vyplácat na to tolik pásky...no nefim...to by asi nebylo nejlevnější. Podle mě by ty čáry měly být ostré, přeci jen to má znázorňovat žebra...nebo jen trochu změkčené...
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 12 bře 2007, 14:33

Aha..tak koukám žes doplnil odkaz. Po shlédnutí toho modelu jsem upad do hluboké deprese...

Předpokládám, žes myslel použít stejný postup jako použil Petr na průsvit plátna. Sem z toho ale volaký zmetěný...jak udělat to rozpití pomocí podlepený pásky gumou a tak :shock:
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan Kotas » 12 bře 2007, 14:44

buď v klidu, Petr je extratřída :wink: ten tvůj kousek taky vypadá pěkně 8)
Jan Kotas

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 12 bře 2007, 16:06

já mám pocit, že řešit prosvítající plátno u takovéto tmavé kamo je zbytečný. Když se podíváš z vrchu, jsou žebra (porty) světlejší a naopak, ale jak říkám tady bych to neřešil. Dělej, jak se to líbí tobě a je to.... 8)

osobně jsem rád, že si to už nezahodil do krabice a krabici do popelnice :lol: . Jen tak dál.... :P
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 12 bře 2007, 16:28

Tady je tak trochu osobní rozpor "udělat jak se mi to líbí" vs "UMĚT udělat jak se mi to líbí" :lol:

Jdu oráchat plonkové křídlo v lihu a zkusím práci s pistolí. Když se nepovede, nechám to být. Ale jak praví známé pořekadlo..."kdo se bojí, nesmí do lesa" :D
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 12 bře 2007, 16:31

a nebo: "nešetři na špatným místě", rozřeš pásku a koukej maskovat, zase tolik nestojí.... :grin: :grin: :grin: :grin:
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 12 bře 2007, 17:07

Na to už mohu reagovat jedině..."peníze budou, my nebudem" :lol: kašlu na to...namaskuju to a jupí čerte... :grin:

Jinak...křidýlko je už jako nové...průzračné..a netrvalo to ani deset minut...takže mám klid..kdybych to...malinko zvoral...mohu opět uvést do původního stavu :D
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 12 bře 2007, 18:22

až to budeš foukat, tak bacha! Jen lehce špinavým ředidlem a pozor na množství, možná trochu vyšší tlak vzduchu nezaškodí.... Ale vlastně, když tak to umeješ... :grin: :grin: :grin:
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 12 bře 2007, 18:32

Ha!!! Tak mám pocit, že nastala situace kdy...jeden o koze a druhej o voze :D Z fora i webů jsem pochopil, že když se mluví o špinavém ředidle, cáká se něco na hotovou barvu s účelem zašpinění. Ale já sem tak nějak chtěl na průhledné křídlo nastříkat černou linky a na to pak kamuflážní barvu. Pokud jsem opět myšlenkami jinde, rád se nechám přivést zpět na správnou cestu :D
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 12 bře 2007, 18:53

Jinak vycházím z rad soudruhů konstruktérů, kteří píší v návodu toto:
Přílohy
strutter13.jpg
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 12 bře 2007, 20:25

potom nechápu, pořád se ptáš a když je ti poradíno, řekneš jak to chceš dělat... hold : " komu není rady, až se ucho utrhne...". :lol: :lol: :lol:
a tady seš na tenkým neprobádaným ledě, tak že: "bádej".

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 13 bře 2007, 07:35

:? Sem to zkrátka nepochopil...ten postup...noo...
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 13 bře 2007, 08:22

Charlie píše::? Sem to zkrátka nepochopil...ten postup...noo...

Hele v zasade je to vsechno o tom na co si troufnes. Dneska ne zejtra jo. Ja tu okukuju vsechny modely a treba toho fokkera D VII jsem delal presne podle fokkera Petra Marka z Modelare a dokonce jsem z nej vytahl i masky na lozengy, ale pak jsem vymekl a pouzil dekaly.. doufam ze mi za to hlavu neutrhne, protoze vim, ze preiste ty masky vyrezu a pouziju, protoze ani ty dekaly nejsou stastny reseni.. Takze vlastne jenom kopiruju a nekde se odhodlam udelat to stejne nekde ne, ale je to moje rozhodnuti a jak to udelam je moje vec.
My ti tu jenom radime a jak to udelas ty je tvoje vec.
Ale mozna nez cernou bych ty zebra radsi naznacil hodne tmave hnedou nebo tak neco.
Takze makej zkousej a uvidis. ja jsem ted po treti zkusil namalovat vrtuli na fokkera a porad to neni ono tak mi stoji ve vitrine bez vrtule a bez sjednocovaciho laku a ceka az se odhodlam ke ctvrtemu pokusu... Takze ted pacham jednu malou 1/72 vaku prasarnicku z ruska a je mi dobre.. :lol:
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Charlie » 13 bře 2007, 08:34

Jasně...nejlepší škola je systémem pokus - omyl. Já jsem prostě jen zmatenej těma postupama...pořád plavu v tom, kterej k čemu slouží. Ale to se časem snad poddá.

Mám zkušební křídlo a tak ho budu maskovat, stříkat, omývat a dál upravovat, dokud nenajdu to co chci. A nebudu se furt vyptávat...
Charlie

• Odpovědět s citací

Příspěvekod clive » 13 bře 2007, 08:38

Charlie píše:Jasnì...nejlepší škola je systémem pokus - omyl. Já jsem prostì jen zmatenej tìma postupama...poøád plavu v tom, kterej k èemu slouží. Ale to se èasem snad poddá.

Mám zkušební køídlo a tak ho budu maskovat, støíkat, omývat a dál upravovat, dokud nenajdu to co chci. A nebudu se furt vyptávat...

Spatne jsi to pochopil. Ptat se muzes ba ze musis. A myslim si ze je tu spousta lidi co radi poradej.
Takze v poho. Tady nejsi na Nymburku aby ti nekdo nadaval kdyz se ptas na veci ohledne stavby a postupu ktere chces aplikovat na svuj model.
:lol:
Ať stavim co stavim stejne to zmrvim...

Na stole : Zachrana Do335A-12 1/48 Monogram
1x Ju88G-1 vaku 1/48 1x He 162 Prototyp 1/72 AZmodel, 1x He 162 Nightfigher double seat 1/72 AZmodel,
1x Bf109G 1/47 Eduard,
1x Boulton Paul Defiant Polska vaku 1/72
1x Dornier Do I Wall vaku 1/72
clive

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby