Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
Ondřej Kabelka píše:S velkým zájmem sleduju tuhle diskuzu, které teda přerostla v něco hoodně zajímavého.
Ale může mi někdo vysvětlit jak to pak budu dělat na modelu?Vím že tyto odstíny pokrývají olejové barvy...ale dá to tohle aplikovat vůbec nějak pistolí, aby z toho byla barva alá gunze, tamiya, agama...jestli mě chápete...nerad bych měl přesné odstíny v pigmentech (na papíře) a na letadlo dával stejně to co je masově dostupné (gunze, tamiya...) a jen se to blíží...
Popř má na přenos těchto barev mít vliv měřítkové zesvětlení atd...tyto věci z vyšší dívčí...
Ondřej Kabelka píše:S velkým zájmem sleduju tuhle diskuzu, které teda přerostla v něco hoodně zajímavého.
Ale může mi někdo vysvětlit jak to pak budu dělat na modelu?Vím že tyto odstíny pokrývají olejové barvy...ale dá to tohle aplikovat vůbec nějak pistolí, aby z toho byla barva alá gunze, tamiya, agama...jestli mě chápete...nerad bych měl přesné odstíny v pigmentech (na papíře) a na letadlo dával stejně to co je masově dostupné (gunze, tamiya...) a jen se to blíží...
Popř má na přenos těchto barev mít vliv měřítkové zesvětlení atd...tyto věci z vyšší dívčí...
Sheya píše:Ondřej Kabelka píše:S velkým zájmem sleduju tuhle diskuzu, které teda přerostla v něco hoodně zajímavého.
Já bych to víděl na olejové barvy, ale možná se toho někdo chytí a bude dělat třeba realistické obtisky.
Vilem píše:Sergeji, barvy pro stíranou skvělý, ale nad technikou nanášení bych se ještě zamyslel - myslím, že na orig. plátně byly daleko patrnější tahy štětcem
.
Ondřeji, plánuju, že někdy zkusím použít benzinem ředěnou olejovku do stříkací pistole - schválně jak by to vypadalo a jak by to rychle schnulo, ale než se k tomu dostanu....
. Ale jestli se k tomu dostanu, dám Ti vědět výsledek
.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků