Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Rumpler C.IV "Early" (1:32 Wingnut Wings)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Rumpler C.IV "Early" (1:32 Wignut Wings)

Příspěvekod čibotr » 01 úno 2012, 09:20

Moc se mi líbí. Tyhle stavby všech Wingnutů od lidí co to vážně umí jsou velkou inspirací. Pro mne tedy určitě. V oblíbených mám na ně spešl chlívek a až se jednou odhodlám tak budu těžce opisovat [-o< :-D
čibotr

• Odpovědět s citací

Re: Rumpler C.IV "Early" (1:32 Wingnut Wings)

Příspěvekod zdesko » 01 úno 2012, 20:42

..až zase někdo bude tvrdit, že na VOP zhora nejsou porty, tak mu řekněte, že kecá.. :-D
Přílohy
rumpler-c-iv-28.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 01 úno 2012, 21:17

Kdyby to byl původní potah, tak neřeknu.
Takhle se však obávám, že tento stroj nemá velkou vypovídající hodnotu :-k.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 02 úno 2012, 13:42

V posledních dnech jsem v práci víc než doma a tak jen malý postup... Interiér jsem vlepil do trupu, uzavřel, drobné nerovnosti přetmelil, vybrousil. Rumplera teď čeká surf 1000 a obnovení rytí, které je, podle mne, tak akorát. Jediné, co mohlo být výraznější, jsou "dvířka" pumovnice. Je to ale jen můj názor a budoucnost může ukázat, že je mylný.
017.JPG

018.JPG

KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 02 úno 2012, 18:12

Stabilizátor máš vzhůru nohama :call:.

Přestože jde splést jednoduše... Zdeněk tu zmiňoval jeho obrácený profil, neboť letoun byl těžký na čumák. Krom toho máš dokonce na straně 2 srovnávací fotografii s naznačenou orientací. Co víc chtít :?:

Takže asi ho trochu zbrousit a převrtat dírky na vzpěry...
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 02 úno 2012, 18:34

Díky za upozornění... ono to jde vyčíst i z návodu a já si to dokonce i vyznačil :evil: :evil: Takto to vypadá, když člověk nad prací neuvažuje... Naštěstí náprava není tak náročná... Horší by to bylo, pokud by už byl model v barvě...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 02 úno 2012, 19:46

Jak jsi to tam dostal přes ten vymezovací kolicek???? :shock: Já myslel že to nejde. Holt jsi silný. :grin: :grin:
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Re: Rumpler C.IV "Early" (1:32 Wignut Wings)

Příspěvekod Jan_K » 02 úno 2012, 19:52

Martin Pohl píše:Na začátku píšeš o "velice dobře popsané" stavebnici na MW.
Škoda, že sám sis tento článek nepřečetl, jinak bys to věděl a nemusely tu okolo toho být tyhle šaškárny :(.

Mimochodem výrobce se jmenuje Wingnut Wings. Wing nut mmj. znamená křídlová matice.

Nut znamené též šílenec. To by lecos vysvětlovalo.
Hotovo:МиГ-3 ранний, 1/48, Trumpeter, Nieuport 11, 1/32, Special Hobby
Rozestavěno:Pfalz D.IIIa, 1/32, Wingnut Wings, P-47N, 1/32 Trumpeter
V plánu:Supermarine Spitfire 1/57
Jan_K

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 04 úno 2012, 15:51

Tak jsem odhalil příčinu otočení VOP...
Na výškovce je "nálitek" a kolega ho asi odstranil při začištování, ale ouha... on tam má být, v trupu je zábrana, která zabrańuje otočení. V plánku o tom nic nepíšou, vlastně není proč.
Přílohy
Rumpler C.IV (30).jpg
Rumpler C.IV (32).jpg
Rumpler C.IV (31).jpg
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 08 úno 2012, 12:27

Po krátké zdravotní indispozici (žlučník je svině), během které jsem na modelaření moc myšlenek neměl, se mi podařilo popojet ve stavbě. Opravil jsem chybně nalepený kýl výškovky, model šel do surfu a dostal barevný kabátek:
019.JPG

020.JPG

021.JPG

Jakousi záhadou jsou pro mne drobné fleky na levém kýlu výškovky, které na skutečném modelu nejsou... Snad se jedná o odraz světla :evil: čert ví...
Slepená a nastříkaná jsou i křídla, ale ať se snažím, jak se snažím, tak je nejsem schopen nafotit.
Model je teď po laku a čeká na obtisky. Bohužel se k ním dostanu nejspíš až v neděli...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 14 úno 2012, 12:57

Podařilo se mi popojet se stavbou... Obtisky jsou na svém místě, jsou zalakované a model teď čekají filtry a různé stínování. Přiznávám se, že jsem měl obavy z pásu kolem trupu, ale mé obavy nebyly na místě. Vše sedlo, tak jak mělo... prostě pohodová práce. Přilepil jsem také nějakou tu drobotinu kolem kabiny.
022d.JPG

023b.JPG

024a.JPG

Omlouvám se, že stále nepřikládám fotky křídel, ale jsem z focení křídel dost nešťastný. Neumím si poradit s tím, že když křídla nafotím, tak mi foťák (nebo, že by to bylo rukama?) udělá z hnědé barvy fialovou... a když se mi podaří docílit hnědého odstínu na křídlech, tak mám porty strašně světlé, až to bije do očí... :evil: Jediná fotka křídel, která se mi podařila, byla z cca 1,5 metru a pak na ni není vidět podrobnosti...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martin Pohl » 14 úno 2012, 19:27

Dekály vypadají, že sedly hodně dobře - jaké jsi na ně použil vodičky? Já s těmito obtisky mám tu zkušenost, že jim přetřu jenom případné odchlipující se okraje a jinak mi stačí voda.

Věz, že podobné svízele s foťákem nemáš jen ty :cry:, ale určitě by byla lepší špatná fotka než žádná.
Knowledge brings fear.
Martin Pohl

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 14 úno 2012, 19:52

..já jsem Ti chtěl navrhnout, abys řekl, že jsem to fotil já.. :foto: Já jak šáhnu na foťák, tak je průser.. :grin: Neboj se toho a klidně je ukaž.. :-D Trup vypadá dobře.. =D> =D> A tu dietní chybičku, o které se zmiňuješ, jsem já prožil předloni před vánocema, takže s Tebou velmi soucítím.. [-o<
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod KiR » 14 úno 2012, 21:01

Martin Pohl píše:Dekály vypadají, že sedly hodně dobře - jaké jsi na ně použil vodičky? Já s těmito obtisky mám tu zkušenost, že jim přetřu jenom případné odchlipující se okraje a jinak mi stačí voda.

Věz, že podobné svízele s foťákem nemáš jen ty :cry:, ale určitě by byla lepší špatná fotka než žádná.

Tyto dekály, to byla radost lepit... přiznávám se, že jsem měl trochu obavy z jejich velikosti, ale obavy byly zbytečné... jinak používám Hypersol od Agamy a jsem s ním spokojený... jinak, co se týče postupu, tak postupuji stejně... potírám jen okraje a pak místa, kde obtisk nekopíruje model...

Co se týká focení, tak to je pro mne děs... Možná to zní směšně, ale tyto 3 fotky jsou výsledkem dvouhodinového snažení (možná by bylo na místě napsat znásilňování). Nebudu daleko od věci, když tipnu, že jsem nafotil celkem cca 80 fotek, ve foťáku to vypadalo nádherně, ale jak jsem to stáhl do PC, tak to byl děs a hrůza... S takovou se fotografem u Playboye nestanu...
KiR

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 14 úno 2012, 21:44

Máš zapnutý Makro?

Pokoušel jsem se tvoji fotku trochu pomontovat v počítači a připadá mi, že to nefotíš makrem, já občas zapomenu zapnout a je to stejné. Nebo přibližuješ...
Turboduck

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby