tak a jsme u toho...tento profil mám taky...ale šupináč tam není...pokud někdo najde foto tohoto konkrétního stroje dejte ho sem. Jak jsem řekl.Prošel jsem Windsock, Profile P.,HPM, a různé fotky sezbírané z netu...NIC
Navíc kamo z Profilu jsou ehm.dosti nepřesné...jak je na profil zvykem... Pokud autor uvede kamufláž Schleichova Walfische s černými potahy kol a navíc dá do Profilu 2-3 fotky, kde je do očí bijící tento potah ve světlé barvě... Myslím, že tyto publikace animátor dosti odflákl... proto bych byl za fotku šupinového Walfische rád...
..nene,Stančo..přes podobu tlamičky to není on..nicméně ten na té fotce je zajímavý tím,že má namontovaný Lewis střílející přes vrtuli.. A ten rychloměr ve tvaru rybičky byl na více Rolandech..ne na všech,ale jenom tento to nebyl.. Přemýšlel jsem o té fotce...takže,jestliže není v žádné "moderní" literatuře,pak jsem jí musel vidět v některých starých "C and C",nebo v "Aero WW1"..protože většinu fotek (kopií) mám odsud... Pak je ještě jedna možnost,že jsem jí viděl v archivu NTM,nebo v Invalidovně,což by vysvětlovalo,že jí nemůžu najít...
Hele ono je to nakonec jedno jestli je to podle skutečnosti nebo jen fantasie ilustrátora,protože až tam tam ty obtisky šupin naneseš, tak zjistíš stejně jako já že stejně jinam než do vitrínky se to stejně nehodí, zítra dám fotky do mojí stavby !!!
Myslím,že šupinatá velryba je k vidění u Windsocků-i když po kouskách. Jinak bych využil toho,že jsem sem vlezl a zeptám se-na mým starým eduardím modelu mi připadá dost nemodelová zadní strana chladiče-a na všech mně dostupných fotkách je v těchto místech černá díra. Nemá někdo nějakou ilustraci? Díky Míra
Chladič je klasickej voštinovej..takže stejnej z obou stran.. V tý době byly takřka všechny..(teda velká většina.. ) náporových chladičů voštinových..ony se totiž daly perfektně "krájet" podle potřeby a dal se z nich "vysochat" jakýkoli tvar..a v případě potřeby i do nich vysekat díra..(např. Berg)..a podobně..
Když tu tak hýříte fotkami Rolandů, nedá mi to nezeptat se na Roland který bych si rád postavil já a to je C.II na které létal M.von Richthofen.Nemáte někdo nějaký slušný třípohleďák (na čtvrtkové dekály se raději ani ptát nebudu)?Vzhledem k tomu že se mi nečekaně sešly dva týdny volna tak se přidám k místnímu šílenství a také dám velrybu k dobru (druhé kamo ve hře je hnědo-zelená kamufláž).