Tak jsem se těšil, těšil a konečně hotovo.. A hezky hotovo..velmi povedená práce..! Akorát čoveče chlapi, mě se u těchto Fokkerů nějak vůbec nelíbí to zaprofilování podvozkových trubek... Když u některých zůstaly jen "nahatý" roury, tak to na mě působí nějak estetičtěji.. To je ale jen problém mezi mnou a panem Fokkerem a s kitem to vlastně ani nesouvidí.. Ještě jednou Libore..:
Libore, je to naprosto strašné, jak moc ty fotky zkreslují vzhled Tvé E.III. Přátelé viděl jsem ji dnes na ModellBrnu a musím místopřísežně prohlásit že je to nejlépe provedený Fokker E.III, který jsem kdy viděl.
Naposledy upravil Sláva Vaňous dne 23 čer 2013, 14:30, celkově upraveno 1
V galerii "postaveno" jsem si model dlouho detailně prohlížel znova, to kvůlivá těm perfektním finesám a přitom jsem znova probíral i fotky Fokkerů E.I-E.III. A nejednou jsem si toho všiml..! A takhle na to koukám. Jak se Ti to mohlo stát, když jsme se o tom bavili v průběhu stavby..?! Libore Ty jsi tu trupovou dekoraci udělal tak, jak jí měl stroj 103/15. Tedy o hodně blíž ke křídlům, respektive ke kokpitu, než to měl letoun 105/15. Ale protože to je chyba v kategorii takových, jaké já třeba dělám s přibývajícím věkem stále častěji, říkám to jen proto, abys to věděl. Další chyby, které si myslím, že na modelu jsou, ale spadají spíš na vrub provedení stavebnice, jako takové. Tenhle letoun už zcela určitě neměl ten pravý boční závětrný plech v provedení "až dolu". Tenhle plech asi patřil spíš na E.I, nebo možná na E.II vzniklé přemotorováním E.I Každopádně už Franklův E.36/15 má novější provedení, které se lišilo tím, že tento závětný boční plech nesahal "až dolů", ale byl seříznutý tak, že jeho spodní rantl zůstal ve výšce horního dorazu pérování podvozku na boku trupu. Zadní svislá hrana tohoto plechu zůstala stejná. U letounu 35/15 však je ještě to nízké provedení. S tímto plechem (myšleno obojí provedení-tedy sahající po spodní hranu trupu i sahající jen k dorazu pérování) souvisí i provedení křídla. To nemělo v náběžce u kořene žádné vykousnutí. Tedy ani "zubové", jako je na kitu, ani šikmé, jaké se užívalo u novějších strojů. Křídlo bylo vetknuté do karoserie, tedy do tohoto zmiňovaného plechu, který měl v sobě výřez. V galerii se "Jirkun" zmíňuje o tom, že se Ti na kitu svěsila křídla. Já sám jsem si toho ani nevšiml. Až po tom upozornění koukám, že jo.. Hnedlinko jsem tě v duchu omlouval, že možná, když éro stálo na zemi, tak to tak mohlo být. Ale podle fotek asi né.. Dokonce i u letadel kterým se složil podvozek a ony lehly na břicho, jsou křídla pořád "v lajně". Ale plast je plast a v tomhle měřítku je ho pořádná flákota, takže věřím, že boj s touto skutečností bude prohrávat více stavitelů tohoto kitu. No a pak ještě větrný štítek..ten byl po obvodu "něčím" lemovaný... Tolik tedy malý vzkázek dalším stavitelům, kteří půjdou ve Tvých šlépějích. A, že budeš pro ostatní vzorem je bezdebat..!!