Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Fokker Eindecker 1/48 EDUARD

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Fokker Eindecker 1/48 EDUARD

Příspěvekod Michal Švehla » 25 říj 2013, 21:15

No nevím zda mohu radit... :? Ale napíšu co jsem při maskování přes obtisky vždy dělal - a) zalakování obtisku lesklou Gunze b) přelakování matnouTamiyou (myslím, že k matnému povrchuse páska přece jen tolik nepřilepí) c) používám vždy jen co nejužší pásku, tak aby přilepená plocha k obtisku byla co nejmenší (třeba jen max 2mm přilepit, a zbytek domaskovat nalepeným papírem) d) pásku před nalepením "lepím a matlám" několikrát na ruce aby se "lepidlo "otupilo" e) po stříknutí strhávám v protisměru tak, aby páska byla ohnutá skoro o 180 stupňů a velmi opatrně f) když se moc bojím, tak před stržením máznu na pásku ředidlo Mig červené. Ale to si radši ještě vyzkoušej, aby ti pak na ploše nezůstalo lepidlo z pásky nebo to nereagovalo s barvou. Takže takhle to dělám... :-D . Věřím, že ti ještě poradí ostřílení kozáci :grin: . Držím palce, ten model je fakt moc hodně nejvíc pěkný :shock: ;-I [-o<
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 26 říj 2013, 06:30

jasný, stříkni to lakem, radši i víckrát, protože ztrženej dekál za to nestojí ( mě se to u eindeckera stalo taky, pak jsem musel na křídlo pohodit kus hadru na zamaskování a nevypadá to zas tak zle kupodivu)... pásku pak jak už bylo řečeno olep o dlaň a pak až na model a pak opatrně ztrhávat... oprava je za pár minut hotová 8)
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 26 říj 2013, 09:37

Jestli můžu přidat svůj názor, tak bych to asi nechal tak jak to je. Zase taková chyba to není, a je to zkušenost pro příště, že to chce prostudovat mimo návodu i další podklady. Jinak pokud jsi pod obtisky nepoužil vodičku s lepidlem (Mr. Mark Setter) a na vršek taky nějakou vodičku na lepší usazení tak je docela velká pravděpodobnost poškození obtisku. Navíc Ti to v místě přelakováni udělá schod, který budeš muset přebrušovat, atd, atd. Ale to je jen můj názor rozhodnutí je na Tobě. :)
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 27 říj 2013, 08:48

Stavba ti jde od ruky. Tak bych to nekomplikoval nějakou opravou, která spíše skončí hůře než začala. Ber to tak že Eindecker je model za pár kaček, kdyby to bylo něco s čím se trápíš rok, tak by bylo na místě asi uvažovat.
Jinak řídím se jednou zásadou, NIKDY NEVĚR NÁVODU! co se týče kamufláží. Zvláště u EDUardů.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod jarda malý » 27 říj 2013, 09:33

Ondřej Kabelka píše:Jinak řídím se jednou zásadou, NIKDY NEVĚR NÁVODU! co se týče kamufláží. Zvláště u EDUardů.

to zní teda dost optimisticky... já většinou narazím na fotky s rozdílama oproti návodu hned potom co model dokončím :grin: což se netýká jen eduardu, holt jsme jenom lidi 8)
Všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest.
jarda malý

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 27 říj 2013, 10:19

Ano, to je pravda chyby dělají všichni. Ale u Edíků je to o to horší že udělají naprosto skvělý model ke kterému dají kamufláže které občas nemají žádný reálný podklad a nebo jen hrubě odvozený (viz například Brumowski u Oeffagu).
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 27 říj 2013, 11:30

Nechci, nemůžu a nebudu tě přemlouvat :-D . Jen můj názor: ten model máš fakt hezký, mně se to provedení zatím mooooc hodně nejvíc líbí. No a právě proto bych to asi opravil. Při opatrném maskování a lehkém postupném stříknutí s lehkým přebroušením by to mělo dopadnout dobře. Ale má pravdu Hellboy - konečné rozhodnutí je opravdu jen a jen na tobě... :? :roll: :x
Dokončeno:Albatros D V (dřevák),F4U 1 Corsair, Fokker D VII Udet,Zero A6M2b, Spitfire Mk IXc

„Chceme-li vědět, kým jsme, musíme znát svou minulost, znát dobu, v níž žili naši předkové. Snažit se pochopit, jakým výzvám,útlakům i pokušení byli vystaveni.“
Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 27 říj 2013, 12:33

jarda malý píše:to zní teda dost optimisticky... já většinou narazím na fotky s rozdílama oproti návodu hned potom co model dokončím :grin: což se netýká jen eduardu, holt jsme jenom lidi 8)

:-D No tak úplně blbě nejsou. Ale člověk nemusí ani moc hledat aby si našel třeba fotky na daný stoj a zjistil že to může být i jinak. Já třeba před stavbou, nebo min. před kamufláží aspoň pár dní když se mi nechce stavět strávím v knížkách a hledám si podklady na kamufláž. Pokud teda něco existuje. Naštěstí to není u těchto kitů nic co by nešlo opravit.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 27 říj 2013, 13:40

Děkuju moc za názory...vážím si toho...Ještě nevím. Souhlasím s Liborem, že Edíci dělají super kvalitu modelů a odfláknou to na velikosti a manuálu u obtisků, což nechápu. Přitom u profipacketu je to dobře :evil: To si mám kupovat hned model za 500,-. (nic proti, vím kolik Vás stojí Wingnuti :D ) Naštve to trochu no.
Ondro, naučil jsem se tady na foru, že si mám najít vždy podklady a tak si dělám na každý model výcuc z netu o letadle....ale o 319 jsem toho moc nenašel :-(. Tak jsem věřil. Na druhou stranu moje blbost, že jsem se nezeptal. :D
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 27 říj 2013, 15:41

Ahoj! Já bych tak nechal. Máš to moc hezké. Pokud ale chceš mermomocí opravovat, klidně do toho jdi. Pokud by se Ti strhly ( ale když je lehce přelakuješ Gunzem, moc tomu neveřím ), tak to celé smyješ purisolem a uděláš znovu. Když mi pošleš přesné rozměry, obtisky křížů Ti kdyžtak vytisknu nové. Ale mělo by být i celkem snadné si udělat masky a nastříkat je. Zdraví V.
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod čibotr » 27 říj 2013, 20:35

Já ještě k maskování. Snad kdysi v Modeláři jsem čet, že se dá maskovat i mokrým papírem, že přilne dostatečně. Foukám lihovky tak jsem to nezkoušel, mám obavy aby se barva nepodsákla. Teď nevím jakými barvami stříkáš Ty ale ta zakrytá plocha mi pro ten papír přijde docela vhodná a obtisk by se určitě nepoškodil.
Anebo zkusit lepicí kancelářské (poznámkové) papírky.
čibotr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod kysan » 30 říj 2013, 00:18

Pánové děkuji moc za rady. Nicméně jsem se rozhodl to ponechat tak jak to je...přeci jen se ještě učím. Zasílám fotky z malého pokroku. Ještě jednou, děkuji [-o<
Přílohy
2.jpg
1.jpg
kysan

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 30 říj 2013, 06:58

Vypadá to moc dobře. =D> =D> Docela mě to láká si taky udělat jednoplošníčka :-D
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Michal Švehla » 30 říj 2013, 07:27

Paráda... [-o< [-o< [-o<

Michal Švehla

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 30 říj 2013, 08:29

Pěkně ti ti jde. ;-I
Hellboy

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby