Pár pokusů o foto ze včerejšího postupu... Model dostal výzbroj, k hornímu křídlu jsem přidělal kladky (ještě půjdou trochu sevřít, ale to až přes ně protáhnu dva vlasce) a horní křídlo jsem přilepil na místo.
Narazil jsem ale na několik nepřesností u stavebnice. Tou první je umístění horního křídla. Podle návodu a i podle tohoto snímku:
by náběžná hrana horního křídla měla být více méně na úrovni krytu motoru, což ale stavebnice neumožňuje. Možností nápravy je několik. Tou první je posunout spodní křídlo dopředu o cca 4 mm, což by ale mělo za následek, že by náběžná hrana spodního křídla velmi výrazně přesahovala před zaoblení trupu, což není v pořádku. Na snímku skutečného letadla je sice vidět, že spodní křídlo "přečnívá", ale u modelu už teď "přečnívá" o něco víc než jeden mm. Pokud bych tedy posunul spodní křídlo o další 4 mm, tak by náběžná hrana u skutečného stroje musela přečnívat téměř o čtvrt metru - což je podle mne nehorázná pitomost. Druhá možnost je, že bych zvýšil náklon křídelních vzpěr, abych dosáhl požadované polohy horního křídla - potíž je ale v tom, že by horní křídlo muselo být položeno do slova a do písmene na kulomet, což je blbost. Už i teď je mezi mířidlem (díl PP9) a horním křídlem mezera cca 1 mm! a to bych tento díl musel odstranit. Poslední možností (a podle mne nejreálnější) je vyrobit nové vzpěry, které by umožnily větší sklon vzpěr a pak by bylo možné dosáhnout potřebného umístění horního křídla. Problém je ale v tom, že by ty vzpěry musely být o cca 6 mm delší.
Další nepřesností či problémem stavebnice stavebnice jsou trupové vzpěry a jejich umístění. Podle návodu by měly být při čelním pohledu svislé:
Potíž je v tom, že pokud se nalepí vzpěry tam, kam patří, tak při čelním pohledu by se u horního křídla výrazně sbíhaly. Potíž je v tom, že buď je trup o cca 1,5 mm širší, nebo je centroplán horního křídla o tutéž vzdálenost kratší. Já jsem v první řadě vyrobil nové trupové vzpěry, které byly tenčí, na horním křídle jsem zatmelil otvory pro tyto vzpěry a pak je nalepil až zcela na kraj centroplánu horního křídla a tak jsem docílil potřebné polohy těchto vzpěr.
Tak a teď mě čeká mé "milované" vyplétání...