Klingo napisal.....sa mi to len zda ? alebo je jeden vrtulovy list kratsi ?...=> ten kužel je tam iba položený, ale inak súhlasím, že je excentrický..dám si na to pozor...
K tomu chladiču...rozmýšlaľ som nad tým, že tam dám nejaký filter, aby som to utlmil...niečo s tým ešte urobím.
Ďakujem za pochvaly. Robím čo viem, ale ide to pomaličky...dnes som stihol aj kúsok výpletov na Moningtonovi...
Přílohy
Idylka...pokus o najznámejší pohľad na toto lietadlo.
Tu je vidieť, ako som sa pokúsil stvárniť lanká ku krídelkám.
Výplety sú zatiaľ iba na jednej strane.
"Ja jsem nevinnej!!! Lidičky, ja jsem skutečně nevinnej...!!!"
Tak som dorobil výplety....vcelku to šlo...chce to kľud. Na prvom (Monnington) som si vlepil všetky lanka do horného krídla a potom som lepil dole...ale bolo to dosť komplikované, lebo dole sa ich zbieha dosť v jednom mieste, takže na tom druhom už som to otočil....Najskôr som si v pohode nalepil tie "uzly" a potom už relatívne v pokoji lepil jednotlivé izolované lanká hore. Môžem jedine doporučiť.
Podoliepal som ostatnú drobotinu okrem vrtule. Tie sú zatial iba na Tack-ite...Musím ešte poopravovať poškodené mieste z vypletania a blížim sa k cieľu. Ešte urobím niečo s tými chladičmi, natriem lanká a šponováky. Musím dorobiť štítky (pre Monnigtona musím vyrobiť špeciálny).
Chcel som sa ešte poradiť. Ako je to s patinou u lietadiel z WWI? viem, že môžem pridať pár stečenín oleja spod krytiek, ale ako je to s celým povrchom? Pololesk? Mat? Filtre?...Nechce sa mi moc špekulovať, na druhej strane minimálne výsostné znaky sú až príliš biele....
K obom sa chystám urobiť aj mikro podložku, malinký výsek letiska...fičala viac tráva, alebo stačí len "udusaná" hlina?
Ďakujem za každý postreh.
Přílohy
"Ja jsem nevinnej!!! Lidičky, ja jsem skutečně nevinnej...!!!"
..hezky modýlky..! Co se týka podložky, tak "polní" letiště vždycky byla, je a bude nějaká louka. Hlavně proto, že země je travou provzdušněná a rychle vysychá. Nicméně plac kolem hangárů býval někdy rozhamtanej až do blátiva (pak se to řešilo prknama pod podvozkem, nebo různými rošty) Já bych se tedy přimloval za trávu.. Přidávám zatím "nejbližší" pohled na tu "pletenou" davidovu hvězdu z Jasta 12, jaký jsem sehnal..(nic nového tam stejně nelze objevit, tak alespoň do "zbírky".. )