Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Hansa Brandenburg D.I Eduard 1/48 Karl Kaszala

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Hansa Brandenburg D.I Eduard 1/48

Příspěvekod zdesko » 07 lis 2010, 00:22

A poslední věc která by měla být podchycena při použití "zimní" kapoty..: Motor A-D měl poměrně vysoký kompresor. Horní hrana kapoty vedla poměrně blízko vačkové hřídele a proto by kompresor trčel nad ní. V zimě by však zamrzal a proto přes něj byl na kapotě udělaný takový klobouk přibližně stejného tvaru, jaký jsem se pokusil načrtnout.

Šipka ukazuje na přibližné místo, kde byla v trupu díra pro průchod trubkových táhel od kniplu k táhlům křidélek mezi oběma půlkama horního křídla..
Přílohy
hansa_2c.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 07 lis 2010, 00:59

..jo, a ještě tohle..: takhle zadní hrana kokpitu vůbec nebyla olemovaná...celý ten hřbet za pilotem neměl vůbec žádné lemování..! To mělo přijít obrousit... :-k Když na fotkách jakože je něco takového vidět, tak je to polštář za zády pilota a to co vede kolem hrany hřbetu trupu je jen "výška kůže" z které je ten polštář vyrobený. tento kožený lem je pak přes překližkový potah přibitý k přepážce.
Přílohy
hansa_2.jpg
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vlastimil Lukáš » 07 lis 2010, 12:53

Suma sumárum mě z toho vychází že se na to Eduardi při výrobě KD vyprdli. Tolik chyb...Když jsem já stavěl toto letadlo splácal jsem ho taky podle návodu a bylo.
Jak vidím pro ztvárnění odpovídající předlohy by bylo třeba celý kit přetmelit a přebrousit.

Jinak když tak koukám na provedení modelu. Musím jen chválit. Kroužkovaný plech (byť asi neměl být kroužkovaný je povedený moc pěkně) Dřevo na trupu taky super. A hlavně složit u tohoto shor runu pavouka ze vzpěr mezi křídly to dá hodně nervů a hodně drsný slovník.
Já dávám =D> =D>
Vlastimil Lukáš

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 07 lis 2010, 13:12

..ta pavoučárna mezi křídly mě taky docela vyrazila dech, jak se s tím "LR_" hezky popral.. =D> A do vitrínky je to moc hezký model.. ;-I No, a protože zatím žádná jiná stavebnice "kádéčka" není, tak bych spíš Eduardy pochválil, že do toho vůbec šli... Ty úpravy, které jsem popsal jsou takové univerzální, platí pro většinu strojů. Ale není tajemstvím, že bylo hodně kusů, které nesly nejrůznější další "updejty"..a k tomu všemu se dá edovic kádéčko použít. Při trochu dobrodružné povaze by se z modelu daly postavit i originální Branďáci serie 65.5 a 65.6..no, a mírný masochista by z toho určitě dokázal vysochat i serii 65.7... :-D :-k
Naposledy upravil zdesko dne 07 lis 2010, 15:59, celkově upraveno 1
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LR_ » 07 lis 2010, 14:40

Je to prostě jenom plastovej model (a to myslím že dobrej) a né replika. Řekl bych, že ta spousta leptů na interiér a konstrukci uvnitř jsou celkem zbytečný orgie, protože z toho není vidět skoro vůbec nic. Naopak ten pavouk - tam to chtělo něco chytřejšího, nějakou drážku nebo něco, aby to šlo sesadit ve správnym úhlu, protože i přes ty pomocný dílky co držej horní křídlo, je to opravdu složitý to trefit a generuje to moc sprostejch slov. Vzhledem k tomu že v tomhle měřítku je to jedinej model, takže je to model prostě nejlepší. :) A když budou Edové produkovat to co nikdo jinej tak tím líp.
LR_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LR_ » 07 lis 2010, 20:45

Už asi chybí jen ostruha. Vrtule opravdu není nakřivo - ikdyž to tak na fotce vypadá.
Přílohy
IMG_6583.JPG
IMG_6582.JPG
IMG_6581.JPG
LR_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Martinicky Vladimir » 07 lis 2010, 21:06

Kukam, LR,ze si toho "Brandaka" takmer dorazil...moc pekny model =D> =D> ,a zaroven som si precital kriticke poznamky od Zdeska,ktory ma viac-menej pravdu! Totiz to, ja pri malovani boxartu na tento model pred 16ti rokmi som vychadzal z podkladov,ktore mi Eduardi dodali a podla ich pokynov som sa riadil...hold ta kresba je poplatna dobe,kedy vznikala-internet vtedy neexistoval,aby som si konfrontoval pokyny od Eduardov z vlastnymi poznatkami :) !!!
Martinicky Vladimir

• Odpovědět s citací

Příspěvekod LR_ » 04 pro 2010, 21:54

Tak a hotovo, jen jsem přidal ostruhu, fotky asi netřeba.
LR_

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Petros » 05 pro 2010, 16:24

Pěkně,čistě postavený zajímavý a hezký letadlo.Gratuluju.
Obrázek
Petros

• YIM

Předchozí

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby