Včera večer jsem z nedočkavostí barvení zkusil dřevo.
zdesko píše:Zdeněk NOŽIČKA píše:Šrám píše:Ještě k té kamufláži Zdenku, ptal jsem se ti po nějaké fotce plovákového HD-2v 5tibarevné kamufláži na francouzském modelářském foru a tady je odpověď:
Hello SRAM
Before October 1917, the Hanriot HD2 was silver or beige/light brown
After October 1917 France adopted a five-colour camouflage sheme which were adopted by Hanriot for the fighters built for French aviation maritime-Personnaly I have never seen photos of HD2 with floats in 5 colours sheme(only see 5 colours for land plane HD2 version of aviation maritime)-But If exist I think that there are no reasons to be different from the landplane version HD2 colour sheme ?
Cordialement
Bruno
Tak nevím, jestli se ti nějakou fotku podaří získat, ale zřejmě opravdu byla 5tibarevná kamufláž plovákových HD-2 shodná s pozemní verzí.
Mockrát díky!!!!! Vůbec mě tahle možnost nenapadla (zeptat se jinde). Ještě se mám co učit.))
..pánové,pokud já vím,tak francouzké HD-2 s maskováním byly vesměs pozemní,tedy kolové verze..Plovákový HD-2 byly natírány jen hliníkovým bronzem..A pokud neuvidím fotku plovákovýho FRANCOUZKÝHO a maskovanýho HD-2,tak na tom trvám..! Já viděl francouzký HD-2 maskovaný vždy a jen s kolečkama...
Žádný francouzké námořní letadlo pokud vím neneslo maskovací kamufláž..vždy jen ochranný nátěr..
S námořníma kamuflážema experimentovali jen angláni.. Takže,jak už jsem řekl,dokud neuvidím maskovanýho francouzkýho HD-2 s loděma místo kol,pak to prohlašuju za nesmysl...
Raptor píše:Pokud vím tak jsou ty Windsocky na HD.1/HD.2 celkem dva - no.12 (Hanriot HD.1+něco málo na HD.2) a no.92 (Hanriot HD.1/HD.2).Ty fotky byly v no.92
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků