Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

Albatros D.I (Roden 1/32)

Odeslat odpověď
  • Odpovědět s citací

Re: Albatros D.I (Roden 1/32) stavba započata

Příspěvekod zdesko » 23 dub 2008, 13:31

..no,kdyby Jsi potřeboval podklady na ten motor,tak mi mávni..mám jejich výkresy a nějaké ty obrázky.. :-k
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 23 dub 2008, 14:49

díky nepotřebuji, mám toho hafo...
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 23 dub 2008, 16:27

tak, začínám prožívat modelářský orgasmus...
:grin: :grin: :grin:
vono to do sebe kupodivu pasuje...
:shock:
Přílohy
DSC04706.jpg
DSC04700.jpg
DSC04702.jpg
DSC04704.jpg
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 23 dub 2008, 16:31

a půlky na sucho k sobě... křídýlko a srdíčko...

:grin: :grin: :grin:
Přílohy
DSC04692.jpg
DSC04693.jpg
DSC04695.jpg
DSC04696.jpg
Turboduck

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Filip Tomči » 23 dub 2008, 16:35

Hmm, dostal jsem chut na pečenou Kachnu. :grin:
Filip Tomči

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Sheya » 23 dub 2008, 19:03

Kruci, to vypadá pěkně. Hlavně ty jednotlivé přepážky.
Omne initium difficile est
WHO IS WHO viewtopic.php?f=78&t=36938&p=691305#p691305
H-21 viewtopic.php?uid=2807&f=300&t=93779&start=0
L-29 viewtopic.php?f=300&t=94555

HGW doplňky: http://www.battlefield.eshop-zdarma.cz/
Sheya

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Stancek » 23 dub 2008, 23:30

spíše mám jenom dotaz a nedovolím si dílo kritizovat. A ptám se: neměly být druhy dřeva u vrtule více bar. rozlišeny? Myšleno tmavá a světlá (žě mohla být světlejší).
Na DI mám málo fotek a jsou u tohoto stroje použity zřejme dva druhy vrtulí. Ty vrtule co málo tlučou do oka (jsou jinak zalomené a né tedy asi výrobce Axial Berlin) tím chci říct málo rozlišné dva druhy dřeva.
Na této vrtuli není nálepka Axial (možná stará a já ji neznám) ale tverem vypadá jako Axial protože je rovná a né mírně zalomené (ohlá).
Mně ze starých obrázkú vyplývá: rovná vrtule (asi Axial a velký rozdíl tmavé+světlé dřevo)
Zalomená vrtule (jiný výrobce, tmav+světlejší malý rozdíl)
Tady je prostě tvarem vrtule na Axial Berlin, má jinou nálepku a dle mě málo na Axial rozlišené druhy použitáho dřeva.
Jde o to aby mi někdo vysvětlil zda ona firma dělala tvarem vrtuli jako Axial, nebo zda Roden dodal jen jeden druh nálepky a dva druhy vrtule, nebo logo je Axial ale starší (a já ho neznám) a je jen můj pocit že Turbo ony dva druhy málo rozlišil.
Opravdu se Turbo jen ptám abych měl jasno. :-k
Stancek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 23 dub 2008, 23:42

Když na to tak koukám, tak mám děsnou chuť né na pečenou kachnu (teda se zelím a s knedlíkem bych si jí dala hned), ale na Albíka D.III 1/32 od Rodenů, který odpočívá v kitníku :P :P :P
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Peter DeSnek » 24 dub 2008, 06:41

Monika píše:Když na to tak koukám, tak mám děsnou chuť né na pečenou kachnu (teda se zelím a s knedlíkem bych si jí dala hned), ale na Albíka D.III 1/32 od Rodenů, který odpočívá v kitníku :P :P :P

To aby jsi nam to zase fsem znechutila ???

#-o #-o #-o
Nejsem tak blby, jak vypadam na fotkach ... v realu jsem blbejsi ... !!!
Aneb - Murphy musel byt optimista ... a optimiste by se meli strilet ... !!!
Je lepší být souzen dvanácti, než nesen šesti ...
Peter DeSnek

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 24 dub 2008, 09:15

..TurboD..jestli nakoukneš,tak jsem dneska našel to povídání o barvách na D.I-D.II-D.III,ale zapoměl jsem to v práci..(přivezu to až večer)..a tam se píše,že dvoubarevné schéma měly jen D.I z první série..(jsou tam i seriály,tak přesněji až večer..)..další stroje počínajě opravdu už letouny D.I (a lhostejno jestli z mateřský továrny,nebo z pobočné OAW)..dostávaly tříbarevnou kamufláž..rozdíl mezi továrnami je pak pouze ve schématu tvarů kam.polí...ale také v popsání odstínů barev.. Nicméně vždy jde o světlezelenou-tmavší zelenou-hnědou.. [-o< ..vyšlo to v článku od P.A.Tesaře v HPM pod názvem..: "Všechno je jinak-podruhé"..(číslo z hlavy nevím..je v práci.. #-o )
Jinak bych podotkl,že se Ti kromobyčejně daří..!! Ten "čamrák"..vypadá fakt nádherně.. =D> =D> =D>
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 24 dub 2008, 09:27

V OAW nebyl vyroben ani jeden Albatros D.I.

Ještě edit:
Ty články v HPM byly celkem tři, ale zabývaly se zbarvením D.II a D.III (OAW). Tato zbarvení nelze pro D.I použít, neboť ty měly kamufláž jinou (bervně i provedením). Navíc při vší úctě se Petr (respektive autor bokorysů) nevyvaroval faktických chyb (jestli se nepletu, tak se jedná o kříže (lem / bílé pole) a umístění chladičů). Ale znovu opakuji, to se týká D.II z různých produkcí (Albatros, OAW, LVG).
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 24 dub 2008, 10:36

Marek Mincbergr píše:V OAW nebyl vyroben ani jeden Albatros D.I.

Ještě edit:
Ty články v HPM byly celkem tři, ale zabývaly se zbarvením D.II a D.III (OAW). Tato zbarvení nelze pro D.I použít, neboť ty měly kamufláž jinou (bervně i provedením). Navíc při vší úctě se Petr (respektive autor bokorysů) nevyvaroval faktických chyb (jestli se nepletu, tak se jedná o kříže (lem / bílé pole) a umístění chladičů). Ale znovu opakuji, to se týká D.II z různých produkcí (Albatros, OAW, LVG).

..Marku o tom jsme tu mluvili už výše,že se to možná týkalo jen D.II..ale tento článek VÝSLOVNĚ mluví i o D.I..a to v konkrétních číslech serií,kterých se to týkalo...A co se týká barevných kamufláží..to není práce P.A.Tesaře,ale dvorního kreslíře HPM..v podkladech,které se dodávají,je všechno naprosto tip-ťop..(dokonce i u Bergů přesné umístění šestiúhelníkových polí..)..kreslíři si s tím však hlavu moc nelámou..viz také například jedna kamo na Dr.I s prohovanou náběžkou(přesně si nepamatuju čí je to éro..).také nakresleno naprosto v rozporu s originálem..
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 24 dub 2008, 11:21

Stancek-u..koukni tady na ten článek..jsou to sice Fokkerovský Axiálky..ale jako studium dobrý.. http://www.collectors-edition.com/Holzp ... nglish.htm ...Já ještě dodám,že některé Axial vrtule se natíraly komplet celé na šedo..ale to se zase týká spíš "B" a "C" Albatrosů..jinak je Tvůj dotaz podnětnej..a sám jsem zvědav jestli nám někdo řekne víc.. V literatuře se to odbývá popiskou "Alternativní tvar vrtule.. #-o ..a hotovo..)
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Marek Mincbergr » 24 dub 2008, 13:33

Dobře, řeknu to takhle. Z všech zdrojů, které mám k dispozici pouze Petr Tesař ve svém článku "Všechno je jinak" uvádí, že část strojů D.I (včetně prototypů 390 a 391/16) bylo vyrobeno u OAW. Žádné jiné zdroje které mám k dispozici (ani ty, které pracují s primárními zdroji) toto neuvádějí. A to se jinak v tématu nimrají dost dopodrobna. Dále na fotkách mašin, které Petr uvádí jako vyrobené v OAW a kde není je vidět na směrovce za křízem logo berlínské fabriky. Z těch 16 (2 prototypy + 14 sériových) mašin mám na fotkách vidět směrovku 3 a logo Johanianstallské fabriky je na třech. Dost na to, aby to byla náhoda daná výměnou směrovky. Proto se odvažuji tvrdit, že v OAW nebyly vyráběny D.I. Ovšem mohu se mýlit (nemusím mít veškeré podklady) a pak se omlopuvám.

Pokud jde o chyby zbarvení, nemluvím o tom, čí jsou vina, ale že tam jsou. A pokud jde o toho, kdo zadává podklady, tak k němu pak kresby chodí na revizi. Spoluvinu nesou oba (kreslíř - že to blbě nakreslil a zadavatel že to neodhalil). Vím o čem mluvím, také občas pro některé časopisy a modelářské firmy dělám rekonstrukce a v jednom případě jsme dosáhli krásných šesti kol revizí...
Mit Gott für Kaiser und Vaterland
Marek
Marek Mincbergr

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Turboduck » 24 dub 2008, 14:08

k vrtuli...
nevím kdo, jak a kolik vrtulí tady na foru nafládroval, ale toto je moje zatím nejhezčí...
A vím jedinný, že ta další bude ještě hezčí...
:wink: :wink: :wink:
Turboduck

PředchozíDalší

Odeslat odpověď

Zpět na Stavby