Diskusní fórum modelářů

(nejen plastikových)

Přejít na obsah

• Obsah fóra ‹ Tématické modelářství ‹ 100 let Velké války (1914-1918) ‹ Letadla ‹ Stavby
  • Změnit velikost textu
  • Verze pro tisk

1/32 Hannover Cl.II Wingnut Wings s doplňky HGW

Odeslat odpověď
Příspěvků: 249 • Stránka 15 z 17 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17
  • Odpovědět s citací

Re: 1/32 Hannover Cl.II Wingnut Wings s doplňky HGW

Příspěvekod PetrB » 13 kvě 2014, 10:48

Panove, nic osobniho ani ironickeho....poradne jsem neprocital historii teto debaty, ani me nezajimaji osobni invektivy at uz prijdou z jakekoliv strany....a ani nechci, je to zbytecne.

Zcela zamerne ted tedy nestuduju na co tu kdo nasledne poukazuje a jakou zvolil formu, ale pokud si pamatuji dobre, kritika zaznela napr. na tema wash v interieru a jeho rozetreni a tloustku cehosi. Nehodnotim zda je kritika opravnena nebo nikoliv, ale nikdo se tu nevyjadril k tomu, zda je to fakt blble, zda je to tak spravne atd.

To tu nejak zapadlo v marastu souboje ega :-)

btw: opravdu si myslite, ze dobry kritik musi byt taky dobry modelar, dobry zpevak, dobry spisovatel, dobry gymnasta, dobry reziser, dobry malir...atd....to je trochu bulshit..alespon dle meho...to neni to klicove kriterium. Klicove kriterium by mela byt nejaka znalost oboru/tematu :-)
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondřej Kabelka » 13 kvě 2014, 11:50

PetrB píše:btw: opravdu si myslite, ze dobry kritik musi byt taky dobry modelar, dobry zpevak, dobry spisovatel, dobry gymnasta, dobry reziser, dobry malir...atd....to je trochu bulshit..alespon dle meho...to neni to klicove kriterium. Klicove kriterium by mela byt nejaka znalost oboru/tematu :-)

Petře tady si lehce, ale jen lehce odporujete. Většinou se jedná o dvě provázené věci.

Abych zbytečně nekecal, cituji inženýra českého původu Karla von Terzaghiho.
"Teorie je jazykem, jehož prostřednictvím lze jasně vyjádřit poučení z praxe" :|

PS: přeci jen se kritika na praktickou část poslouchá lépe od někoho kdo může svou "odbornost" prokázat praxí. Teoretiky nemá nikdo rád a často se pletou.
Ondřej Kabelka

• Odpovědět s citací

Příspěvekod zdesko » 13 kvě 2014, 13:45

PetrB (Petře), já například s Tebou souhlasím v té pasáži o odborník/neodborník. Protože tady, nejsme odborník nikdo. Prostě samouk vedle samouka, amatér vedle amatéra. A všichni se snaží o totéž. Projevit své výtvarné cítění na daném projektu tak, aby s tím byl co nejvíc spokojený a taky (trochu schizofreně) aby se to líbilo i ostatním. Prostě aby to počínání jednotlivce šlo s "módou". Proto se dříve modely stavěly a barvily jinak, než dnes. To co předvedl onen nový přispěvatel ale, a to se na mě nezlob, je absolutně nehorázné.! Stačilo říct.: "..kluci mě se to nějak nelíbí, připadá mi to ještě takové nehotové"..a pod. Popisovat jiné modely jako "upatlané dvaasedmdesátiny" a jiné "kritické perly", když je neviděl naživo..? :-k Kdyby byl ten človíček v obraze, tak by věděl, že model (nebo prezentace jeho stavby) vypadá na detailních fotkách vždy hůř, než když ho držíš v ruce. A v tom byl prostě povinen zachovat určitou pokoru. A v tom jsou všichni ostatní kritizovaní oprávnění hladit si své ego.!!! Každý, kdo napadá ostatní kvůli egu, je prostě trapnej. Myslel jsem, že takhle nějak argumentujou ženský, když jim dojdou argumenty ale přesto potřebujou mít svojí pravdu. Takže nechte každý prosím ego jemu samotnému. Je to intimní záležitost. Jestli máš stejný pocit, že zdejší stavby chmelničářů stojí zaprd, tak prostě řekni, že jsou nafoukaný blbci. Z Tvého pohledu to bude pravda, ale z pohledu nemalého množství "soukmenovců" to pravda prostě nebude. Většinu jich znám osobně a dám ruku do ohně za to, že to žádní nafoukanci nejsou.. [-o< No, a jestli si to nemyslíš...tak vlastně ani nevím proč jsi svůj příspěvek psal..... :?:
zdesko

• Odpovědět s citací

Příspěvekod von Mertens » 13 kvě 2014, 13:52

Podivejte prateli...clovek nemusi byt spevak, aby slysel falesny spev, nemusi byt umelec, aby dokazal hodnotit umelecke dilo...Muj deda byl, (uz nezije), svetoznamy huslista, vzdy rikal, kdyz pustite falesny ton, nepanikarte, pokracujte, az ten ton nezacne mit spravne zneni... Vystupeni stejne se hodnoti v celku, a faktor lidske nedokonalosti, prijemne okoreni dokonalou tvorbu...Pravy orientalny koberec poznate tak, ze dokonaly ornamet a barevny soulad, nekde se pretrhne v nesrozumitelnou smycku, coz malo kdo vsimne, pri pohledu na nadherne dilo... stare mistry delali to schvalne aby zduraznit, ze opravdu dokonale DILO muze vytvorit pouze Buh... Porad mluvime o tom ze stavime pro zabavu, mne to ale zabavny vubec neprijde... Hanopis nebo pomluva neni kritika. Clovek se ani nepredstavi, kdyz vkroci do mistnosti, ale hned stuchne kazdecho...i kdyz ta kritika treba konstruktivna, jide to v rosporu se slusnym hovanim...
Odkazovat na to ze sou "osveceny modelarsky techniky a prostredky", je absurdni i hloupy...to vsecko cim moderni modelar muze tedko nakladat, jako dekaly od Vanouse, ci pasy od HGW, nejaka chimie, barvy aneb modeli od WNW, sou vysledkem dolhoudobe praci opravdovych nadsencu - znate jeich jimena? tezko. ale to co oni vam odkazali pouzivate denne k vlastni tvorbe a rikate tomu OSVECENA MODELARSKA TECHNIKA... Ja uz nemluvim o clankach, ktere v tomhle oboru je dost casto jediny voditko...
Nesouhlas da se vyjadrit ruzne:
1. Snaha s motorom pekna, ale tiahla ventilov su nemodelovo tenke. Hned udru do oci. A patina v interieri je slusne povedane odflaknuta. Olejovky v kutoch nabuduce krajsie rozotierat dostratena :-W :white:
2. Dobra prace, ale mne se zda ze te taha sou moc tenke, (viz foto). Taky skoda prebytku olejovky v koutech, budes to jeste nejak cistit?
Cislo jedno, pohrdani, povysovani, skleb.
Cislo dve, zdileni vlastnicho pocitu a nazoru, snacha neurazit neznamecho cloveka, ktery treba neni ani vedom toho, ze nekde se vloudila chyba...
Rika se tomu ohleduplnost Panove, ohleduplnost a taktnost...to snad nikdo jeste nezrusyl...
Co se tyka toho, ze nekomentuji "konstruktivne poznamki", mne uplne u zadku ten olej v koutech, ja ho skratka nevidim...a nikdo z vas ho neuvidi taky, kdyz se model uzavre...ja uz nemluvim o tom, znam par umelcu, ktery chtej dobry vysledek za kazdou cenu a hlavne na fotce v casaku za pomoci Photoshopu...prosim Vas ved tehle drobotinky da se spatrit jen diky Macru...jestli pan kritik neni Terminator s digitalnym videnim, ktery prisel k nam z buducna aby znicil nase nadseni, tak at (_!_) ...
P.S. Omlouvam se za sproste slova, ale vazne mne s toho smutno...a uz se na toto tema vyjadrovat nebudu. Jinak i kdyz se ten model, nepovede a skonci v supliku, tak stejne svuj ukol plni, prinase predevsim skusenost, navod a sadu vynikajicych doplneku pro ostani modelare, za tohle Libore DEKUJIME! Kritik nemusi byt modelar, ale ja osobne, vic se poucim s prikladu, nez s blaboleni o tom jak je to spravne...
P.P.S Omlouvam se za gramatiku a vadne vyjadrovani...ale pisu to jak citim a nebudu tohle honit v redaktoru...dekuji za pochopeni
Marně o radu žádá, kdo radě věřit nechce
von Mertens

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 13 kvě 2014, 18:31

To zírám :shock: . Kdybych neměl obavy, že je pan Beneš vážně duševně chorý, považoval bych jeho vstup do chmelnic za jednu z nejgeniálnějších klauniád, jakou jsem kdy zažil :grin: :grin: :grin: . Trošku mi připomíná jednoho pána, který je nesmírně hrdý na svůj růžový mikrobanán :grin: :grin: :grin: :grin:. Ale dost už - nekrmme troly.
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 13 kvě 2014, 20:13

Ach jo. :'-( Proč? :wink: A za co? ](*,)
Přes to že jsem nechtěl, když vidím tuhle debatu a její další pokračování tak ještě něco napíšu.
To PetrB: Píšete že jste téma pořádně nepročetl a reagujete na to že panu Benešovi nikdo neodepsal nic na jeho argumenty. To je podle mě právě ono. Co se týká "roztřesených linek a silné vrstvy olejovky, tak je potřeba vzít v úvahu to že ne fotkách se jedná o makrofotografii, která výrazně zvětšuje reálnou velikost. Ve skutečnosti(alespoň podle mě a všech co trup v reálu viděli) je vrstva olejovky a její rozetření dostatečné a není rušivé (ta možná "silnější" vrstva v rozích tvoří přirozené stíny). A co se týká tyčky zdvihátek motoru, tak u jeho stavby jsem popisoval jednotlivé části stavby a tu mosaznou trubičku jsem měl "pouze" na vymezení výšky a ne jako konečný díl. V tom se ostatně stačí podívat dál do stavby kde je vidět že tam už není, a kde dokonce popisuji že jsem některé části dělal znovu. Proto jsem nepovažoval a ani dále nepovažuji detailně toho rozebírat a obhajovat. Ale možná je to jenom část mé arogance a honění ega.
Co se týká třeba Sergejova motoru, který je podle slov pana Beneše upatlaná dvaasedmdesátina, tam nevím jak reagovat. Kdo zná trochu autora ví, o co se snaží a i to jak své práci rozumí. Nemusí se to každému líbit, ale tohle je jeho umělecké ztvárnění a jeho práce. A pokud vím tak stále ve fázi pracovní, takže nehotová. a k těm osvědčeným postupům ono je to podle mě tak, že pokud se budeme všichni jen dokola držet osvědčených postupů, tak se náš koníček nebude vyvíjet a bude statický a neživý. Navíc se stačí podívat na archivní fotografie týkající se techniky ve Velké válce a uvidíme, že letadla té doby nebyly žádné navoněné primabaleríny, ale stroje procházející extrémně těžkými podmínkami, které podle toho vypadaly.
A k té námi možná špatně formulované kompetenci ke kritizování, které se dotýkáte bych jen krátce poznamenal že máte částečně pravdu (a tento argument jsem slyšel již mnohokrát) že pro to aby člověk mohl být znalcem obrazů nemusí být nutně malíř a že ani filmový kritik není vystudovaný režisér. To je sice pravda, ale ono jde tak trochu o formu kterou obsah podáváte. I kritika se dá napsat elegantně a neurážlivě. Pokud je však napsána tak jak byla v tomhle případě, tzn. bez souvislostí k tématu a vytrháváním pouze toho co se hodí tak byla naše reakce jaká byla. A na ni následovaly pouze urážky a invektivy, což je již opravdu trochu moc. Navíc o něčem svědčí i poznámka o špatných pruzích na Noelově vrtuli, které neodpovídají logickému rozmístění (jedná se o vrtuli frézovanou z lepené překližky, kde vrstvy pokud je vrtule správně slepena o ofrézována do odpovídajícího tvaru /o čemž nepochybuji že je/ tak její vrstvy musí být správně).
Nechtěl jsem takhle obsáhle reagovat, ale musel jsem vysvětlit na vaše vyzvání svůj postoj.
P.S. A pojďte se na to už vykašlat a zase začít stavět. Už takhle máme málo času a trávíme ho zbytečným tlacháním a urážením.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 13 kvě 2014, 21:21

Ondro to souhlasim, neni to cernobile :-) Nicmene ona obcas trocha teorie neni od veci :-))) ...ale ted uz to myslim hodne obecne...coz uz zacinaji byt trochu vysokozdvizne kecy a je to uz mimo toto tema :-D
Ja se v podstate kupou kecu jen pozastavil nad tim, ze prapuvodni informace, resp. smysl prispevku zapadl pod nanosem emotivnich prestrelek a debata prestala byt vecna :-)

btw: jinak ta stavba je moc pekna a inspirativni a tesim se, az to nekde uvidim ... tajne doufam ze uz na eday? ;-)

Ondřej Kabelka píše:
PetrB píše:btw: opravdu si myslite, ze dobry kritik musi byt taky dobry modelar, dobry zpevak, dobry spisovatel, dobry gymnasta, dobry reziser, dobry malir...atd....to je trochu bulshit..alespon dle meho...to neni to klicove kriterium. Klicove kriterium by mela byt nejaka znalost oboru/tematu :-)

Petře tady si lehce, ale jen lehce odporujete. Většinou se jedná o dvě provázené věci.

Abych zbytečně nekecal, cituji inženýra českého původu Karla von Terzaghiho.
"Teorie je jazykem, jehož prostřednictvím lze jasně vyjádřit poučení z praxe" :|

PS: přeci jen se kritika na praktickou část poslouchá lépe od někoho kdo může svou "odbornost" prokázat praxí. Teoretiky nemá nikdo rád a často se pletou.

PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 13 kvě 2014, 21:26

To Hellboy: diky za reakci, v podstate to vnimam stejne ;-I
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Vilem » 14 kvě 2014, 10:01

Ale pánové, nač se tak rozrušovat. Vždyť v případě páně Romana Beneše ( vážně pochybuji o pravosti jména ) jde jen o několik nenávistných plivanců. Mám oči - a vidím, že šly úplně mimo mísu. Čím víc na to svinstvo budeme reagovat, tím větší bude mít radost. Znovu opakuji: "nekrmme trola!"
Pro PetraB: Je vpořádku žádat reakci na konstruktivní kritiku - od RB ale žádná kritika nezazněla, z mého pohledu to byl jen žlučovitý zvratek.
Zdraví V.
Vilem

• Odpovědět s citací

Příspěvekod PetrB » 14 kvě 2014, 21:03

Nejake dalso foto ze stavby? :cool:
PetrB

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Noell47 » 14 kvě 2014, 21:42

Slovy Jary Cimrmana - "dekuji ti Hellboyi, ze jsi se me zastal". Kdybych se podival na to, co napsal drive jinde, ani bych na ten jeho koment neodpovidal. Tesim se na dalsi postup a tim i inspiraci. O teoreticky otazka, budou jakkoliv k mani ty doplnky na motor??? :) ja jen, ze hezkych doplnku na motor neni nikdy dost :)
Jeste zadny muj model se mi nelibil... to stale plati, nikdy nebudu dokonalej...
Lukas Kasuba
http://www.workbenchhobbies.com/lukas-kasuba-sydney-australia/
Dokonceno: Spitfire Mk.VIII 1/32 Tamiya SU-122 1/35 MiniArt Seehund 1/35 Bronco
Na stole: Yak-3 1/32 Special Hobby, Mosquito Mk.VI 1/32 Tamyia
Noell47

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Hellboy » 15 kvě 2014, 06:07

Noell47 píše:Slovy Jary Cimrmana - "dekuji ti Hellboyi, ze jsi se me zastal". Kdybych se podival na to, co napsal drive jinde, ani bych na ten jeho koment neodpovidal. Tesim se na dalsi postup a tim i inspiraci. O teoreticky otazka, budou jakkoliv k mani ty doplnky na motor??? :) ja jen, ze hezkych doplnku na motor neni nikdy dost :)

Není vůbec za co. Ale pojďme se na to už vážně vykašlat nestojí to fakt za to. Jinak bižuterie k motoru, samozřejmě pokud bude mít někdo zájem, není problém. Už zhruba vím co se dá nahradit a co nemá cenu, takže proč ne. A další postup přijde zanedlouho, motor se už definitivně skládá, pouze je teď nějak málo času. Jinak stále doufám že celý model stihnu do E-daye.
[ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ][ Externí obrázek z nezabezpečeného zdroje ]
Kapitán Roy Brown: Zatracení krtci. Můžu mluvit o štěstí, že jsem nechytil tak blbou díru !
Manfred von Richthofen: Vaše taktnost mě ctí.
Hellboy

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Monika M. » 27 kvě 2014, 22:22

Jenom pro Vaši informaci, pánové, individuum, co si říká RomanBenes dostalo velmi, ale velmi důrazné varování a další už bude banán. :wink: Stejně jsem dneska dostala tip, kdo to asi je, takže víme, vo co go. :-D
Poslední dokončené:
LVG C.VI 1/32, Morane - Saulnier N
Monika M.

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Ondrous » 28 kvě 2014, 05:48

Monika M. píše:Jenom pro Vaši informaci, pánové, individuum, co si říká RomanBenes dostalo velmi, ale velmi důrazné varování a další už bude banán. :wink: Stejně jsem dneska dostala tip, kdo to asi je, takže víme, vo co go. :-D

top-gun.jpg

Obrázek
Ondrous

• Odpovědět s citací

Příspěvekod Jan_K » 30 kvě 2014, 23:07

Hellboy píše:Tak jsem prohlédl několik málo fotek které jsou a na téhle je to asi vidět. První a třetí stlačené a zbytek je v klidu. Takže to asi udělám podle toho. Ty vahadla do "střihu" budou asi viditelné u pracujícího motoru a ne v klidové poloze. :P

Se střihem ventilů si opravdu nemusíte dělat hlavu, to je patrně nějaký novodobý výmysl.
Tyhle motory měly tak 1400ot/min maximálně a ventily časované podle toho...vůbec bych to nehrotil.
Hotovo:МиГ-3 ранний, 1/48, Trumpeter, Nieuport 11, 1/32, Special Hobby
Rozestavěno:Pfalz D.IIIa, 1/32, Wingnut Wings, P-47N, 1/32 Trumpeter
V plánu:Supermarine Spitfire 1/57
Jan_K

PředchozíDalší

Odeslat odpověď
Příspěvků: 249 • Stránka 15 z 17 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17

Zpět na Stavby